The Flipside: Rolf, bedankt!

Mijn eerste kennismaking met Rolf Slotboom was op het PokerCity hoofdkantoor ergens in januari 2010, toen ik begon als hoofdredacteur van de site. Natuurlijk wist ik allang wie Rolf was. Ik was zelfs fan! Ik las z’n boeken en kwam soms voorbij z’n columns. Maar wat me het meest bijgebleven is, is dat ik als beginnend pokerliefhebber keer op keer de livestream bekeek om te kijken of hij in beeld was. En dat was in de tijd dat hij nog finaletafel na finaletafel haalde (of mincash na mincash, zo u wilt)! Ik hoor het hem nog zo zeggen, als pokercommentator bij Eurosport: “Toppair en een tussenpinnetje voor de Zweed” (die quote verzin ik ter plekke, maar het zal er niet ver naast zitten).

Ik weet nog dat ik in september 2009 in Valkenburg meedeed aan een €110 toernooi, waarbij ik Rolf Slotboom uitschakelde. Hij schoof, zoals gebruikelijk, na een aantal uur zijn beginstack allin. Ik vond in de big blind en won van zijn (de flop bracht een , maar de turn deed Rolf de das om). Prachtig verhaal om tegen je vrienden te vertellen: ik heb Rolf Slotboom uitgeschakeld! Ondanks de vijfde plek tijdens dat toernooi was dit verhaal toch een stuk interessanter om te vertellen.

Dankjewel Melissaaa!
Rolf was toen al een begrip. Toen ik bij PokerCity ging werken vroegen mijn homegame-buddies me of ik Rolf zou kunnen meelokken naar één van onze lowstakes pokeravonden. Ik knikte en lachte, maar zoiets vraag je niet zomaar aan de grote Slotboom. Met zo’n vraag moet je precies op het juiste moment komen. Inmiddels ken ik Rolf heel wat beter natuurlijk, ik had zelfs de eer hem en zijn vrouw Rebecca te mogen feliciteren tijdens de feestelijkheden rondom hun huwelijk afgelopen 6 augustus. Het huwelijk waar Rolf overigens schaamteloos twee columns over schreef, maar dat geheeel terzijde.

Op 14 juli 2007 schreef Rolf Slotboom zijn eerste column op PokerCity, een beschrijvend stuk over hoe hij aan de cashgametafel plaats ging nemen. Op 3 december 2011 nam ‘Ace’ afscheid als columnist van PokerCity en tegelijkertijd als Team Holland Poker Pro. In de tussenliggende periode schreef Rolf een kleine 200 columns. Tweehonderd! En als ik u daarbij vertel dat de typesnelheid van Rolf vrijwel gelijk is aan zijn handelingssnelheid aan de pokertafel, dat weet u dat daar heel wat uurtjes in zijn gaan zitten! Buiten zijn columns droeg Rolf talloze keren bij aan de livereporting van PokerCity. Geef die man een microfoon en neem plaats voor de Slotboomshow! Ik zal het missen en hoop dat hij zo nu en dan heel even onze livereporting microfoon wil vasthouden. Al zegt ie alleen maar: “Dankjewel Melisssaaa”, als herinnering aan de mooie tijd in Las Vegas afgelopen zomer met PokerCity.

Altijd scherp
Rolf zorgde regelmatig voor heet nieuws voor op de website, zoals toen advocaat Peter Plasman op 2 juli 2010 een belangrijke zaak won. Rolf belde mij die dag met de vraag of er direct over kon worden geschreven. Op dat moment, vrijdag begin van de avond, was ik na het in de stad bekijken van de WK-wedstrijd Nederland – Brazilië, niet meer geheel in staat de ene letter correct voor de andere te plaatsen. Terwijl het hele land zich vol ongeloof afvroeg hoe we van die Brazilianen hadden kunnen winnen, was Rolf alweer on duty. Dit voorbeeld illustreert prachtig de betrokkenheid van Rolf bij PokerCity en het pokernieuws. ‘s Mans werkethiek is bewonderenswaardig, evenals zijn welbekende kracht om zich ergens helemaal in vast te bijten. Opgeteld bij zijn ijzersterke discipline, scherpe blik en eigenwijsheid, kan ik niemand anders bedenken die ik namens de Pokerbond de belangen van de pokeraars zie behartigen. The right man for the job, het voelt toch een beetje als een understatement.

Livestream
Tegenwoordig volgt hij nog steeds de livestream, maar dan die van de Eerste Kamer in Den Haag als het over de wet op de kansspelen gaat. Mocht u denken dat een hele dag poker kijken via de livestream saai is, moet u die van Den Haag eens proberen! Ik heb het even aangekeken en als ik er zelf commentaar van Rolf Slotboom bij denk, dan is het wel vermakelijk. “Deze spot kan Teeven niet laten liggen, hij moet zien dat zijn tegenstanders hier zwak zijn. Ja kijk, hij gaat ervoor, hop, alles naar het midden! Kijk kijk kijk, ze lopen weg bij de sprekersmicrofoon. Mooi gespeeld van Teeven, die natuurlijk absolute poepiewoepie naar het midden schoof!”

Doodziek
Natuurlijk waren we doodziek ten burele van PokerCity, toen Rolf met de mededeling kwam dat hij per direct zou stoppen als columnist. Zijn column was jarenlang één van de ankers van onze site. Altijd op tijd, altijd scherp, altijd goed. Rolf schopte volgens sommigen soms net iets te hard tegen net iets te vaak dezelfde schenen aan, maar heeft altijd volledige vrijheid gehad in wat hij schreef. En zo hoort het ook. Ons rest nu niets anders dan onze wonden likken en doorgaan. Nieuwe columnisten zullen opstaan en hun stempel drukken op PokerCity.

Rolf, ik kan me geen mooier moment bedenken dan zaterdagochtend – 09:00u sharp! – vanaf jouw vaste stekkie, om je te bedanken voor je bijdrage aan het succes van PokerCity, waar jij voor een flink deel verantwoordelijk voor bent. Veel succes met je werkzaamheden voor de Pokerbond, we volgen je op de voet en hebben er veel vertrouwen in! Belangrijker nog: veel geluk in je huwelijk met Rebecca!

We noemden je de laatste maanden half gekscherend ‘de Kapitein’, als captain van Team Holland Poker waar alleen jij deal van uitmaakte. We hadden je ook de Generaal kunnen noemen. Om met Rinus Michels te spreken (EK’88): “Bedankt, en we zullen het nooit, nooit vergeten.”

Oh ja, voor ik het vergeet: kom je een keer een kaartje leggen in onze lowstakes homegame? Geen rake!

Pieter ‘Prins Flip’ Salet

PokerCity Workshops 1000x258
Pieter Salet a.k.a. 'PrinsFlip' uit Nijmegen is sinds 2009 aan PokerCity verbonden. Sinds 2017 is hij eigenaar, samen met Lars 'LarsVegas' Smeets.

10 Comments

  1. Goed geschreven en leuk verhaal. Jammer van dat stukje voetbal is niet nodig.

  2. WouterG± wat een zielig commentaar, ga een ander bemoederen.Jammer van dat stukje voetbal is niet nodig, je bent god niet.

  3. Ik zou echt inschakelen voor de TK livestream als Nicky het co-commentaar zou doen. Licht overslaande stem erbij: “hij stelt een vraag!” 🙂

  4. Dank, Flip. Werd er een beetje verlegen van. 😛

    Vanzelfsprekend blij met je beschrijvingen, en dat het kennelijk voor een groot gedeelte zo is overgekomen als ik heb bedoeld / waar ik veel belang aan hecht. (Werkethiek enzo.) Dank dus!

    En dat ik graag eens een keertje in je no-rake vriendengame kom: dat spreekt vanzelf. Gaat wel het aantal handjes per uur iets omlaag… maar als je dat ervoor over heb kom ik geaag. 😉

  5. Uhm zonnetje als jij mij verteld wat ik mag schrijven probeer je zelf dan niet god te spelen.

  6. @WouterJje snapt me wel, ik vertel je totaal niet wat je moet schrijven.Ik zeg alleen dat wat je nu schrijft triest is, niets meer niets minder.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.