Route WSOP – Hevad “RainKhan” Khan

Hevad “RainKhan” Khan is voor de meeste mensen een nieuwe naam in poker. Hij speelt al jaren poker op internet en post op de meeste internationale fora. Khan werd bekend doordat hij vorig jaar 6e werd in de Main Event van de WSOP. Elke hand die hij won werd gevierd door middel van de “Khandans”. Een overwinningsdans.

In aanloop naar de WSOP van dit jaar vraagt PokerCity.nl hem naar zijn bevindingen van de WSOP en “beroemd” zijn.

Waar verblijf je tijdens de WSOP?

Ik heb samen met 6 pokervrienden van me een huis gehuurd in Las Vegas, dus naast dat we veel lol met elkaar hebben kunnen we strategieën met elkaar bespreken.

Wat is je favoriete hotel in Vegas?

Absoluut het Bellagio! De mensen die er werken, werken keihard om jou zoveel mogelijk luxe te geven, plus het is zo’n mooi hotel en mooi ingericht dat ik me er meteen thuis voel.
 
Welke toernooien speel je op de WSOP?

Ik speel elk Limit, Pot Limit en No Limit Hold’ em toernooi.

Wanneer ben jij een tevreden man als de WSOP eindigt?

Ik ben pas tevreden als ik een bracelet om mijn pols heb! Dat mag ook wel na alle tijd en moeite die ik in de WSOP stop. Die anderhalve maand is namelijk bijna onmenselijk zwaar. Als je dan aan het eind met lege handen staat ben je niet blij…

Je staat bekend als een speler die goed kan multi-tablen en dan altijd sit and go toernooien speelt. Hoe moeilijk is het dan om je te concentreren en geduld op te brengen bij “slechts” 1 live toernooi?

Vergeet niet dat je de WSOP aan het spelen bent. Dit brengt spanning met zich mee maar ook druk, zeker nu ik een bekende speler ben. Mensen zullen toch extra op mij gaan letten na mijn prestaties van vorig jaar. Omdat het “moeten presteren” voortdurend in je hoofd rondspeelt zorg ik ervoor dat ik extreem gefocusd ben en niets of niemand mij uit mijn concentratie kan halen.
 
26 Sit and Go’s tegelijk…

Omdat je zo ervaren bent in het multi-tablen wat is je beste tip voor mensen die 1 tafel saai vinden worden?

Begin altijd met 1 of 2 tafels. Totdat je erachter komt dat je het spel snapt en je weet hoe je je aandacht kan verdelen tussen de 2 tafels. Zodra je je begint te vervelen met slechts 2 tafels, ga je verder naar 3 of 4 tafels, waar hetzelfde verhaal zich herhaalt. Doe dit stapsgewijs, anders wordt je gek!

De WSOP kwam vorige maand met nieuwe regels. Een van die regels is het verbod over het overdreven vieren van het winnen van een hand. Ook wel de “Hevad Khan” regel. Jij maakte vorig jaar naam en faam door je dansjes en schreeuwen als je een hand won. Wat vind je van deze regel?

Ik vind het hilarisch dat je dat ze hier een regel voor hebben gemaakt. Blijkbaar snappen ze niet dat de WSOP veel spanning met zich meebrengt. Stel je bent short-stacked en er zitten nog 70 man in de Main Event. Je gaat all-in met 88 tegen AK. Je flopt een extra 8 en je dubbelt naar een gezonde stack. Dan is het toch logisch dat je dit wilt vieren? En stiekem vind ik het toch best cool dat mijn naam nu in het regelboek staat van de WSOP. Eigenlijk ben ik best gevleid!
 
Een compilatie van de “KhanDansjes” van vorig jaar.

Je bent door de WSOP bekend geworden, maar je werd afgebrand op de bekende fora. Hoe ga je hier mee om?

Je kan 2 dingen doen. 1, je kan alles lezen en jezelf opvreten van binnen. 2, je kan het allemaal negeren en vrolijk verder gaan met je leven. Het lijkt me logisch dat ik voor optie 2 heb gekozen.

Toch lijkt me dat een nare situatie om jezelf op zoveel plekken negatief terug te zien. Wanneer zou je overwegen om te stoppen met poker?

Ik zal meteen stoppen als het spel niet meer leuk is. Ik blijf dit spelletje toch nog wel even spelen gewoon omdat ik er nog steeds zoveel plezier in heb en ik er van hou om geld te verdienen.

Ken je Nederlandse spelers? En wat vind je van ze?

Uiteraard ken ik Noah Boeken, mijn team genoot bij PokerStars. Maar ik moet ook Lex “RaSZi” Veldhuis en Victor “Nazgul18” Goossens noemen. Drie uitstekende spelers die het in mijn ogen heel ver gaan schoppen. Zij zijn in mijn ogen het toonaanbeeld voor de snel groeiende pokersport in Nederland.

Wat is de beste tip om die grote velden te overleven van de WSOP?

Je wint een toernooi niet tijdens dag 1. Op een rustige manier chips verzamelen. Hyper agressief spelen betekent bijna altijd het einde van het toernooi.

Speel je de Master Classics of Poker in Amsterdam komend November?

Als ik besluit weer naar Nederland te komen, zal ik ZEKER de MCOP komen spelen!

PokerCity.nl wenst Hevad heel veel succes tijdens de komende WSOP. Volg zijn verrichtingen en die van vele anderen hier bij PokerCity.nl

2 Comments

  1. Ja ziek dat je dat bij kan houden, ik zou zoveel misclicks maken met al die pop ups.

  2. Ja ziek dat je dat bij kan houden, ik zou zoveel misclicks maken met al die pop ups.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.