Road to WSOP: Steve Wong

Het is weer zover: de World Series of Poker 2009 zijn hier! De grote volksverhuizing is weer gaande: Nederlandse pokertoppers trekken en masse naar de woestijn, op zoek naar WSOP-goud. Kunnen zij het jubeljaar 2008 nog overtreffen? PokerCity vroeg enkele toppers naar hun plannen en verwachtingen. Vandaag: Steve Wong.Steve, in 2006 en 2007 draaide je goed tijdens de WSOP. Maar vorig jaar was je niet helemaal tevreden over je prestaties. Waarom wordt 2009 weer een topjaar voor je?

Ten eerste: ik voel me een stuk beter. Met mijn nieuwe sponsor, Full Tilt, achter me, kan ik me veel relaxter opstellen. Het geeft rust. Dat geldt ook voor het feit dat Rob Hollink vorig jaar die eerste Nederlandse bracelet gewonnen heeft. Ik heb me vorig jaar toch mee laten slepen door de bracelet-gekte: wie wordt de eerste Nederlandse winnaar, die hype zeg maar. Dat zal me niet meer gebeuren.

In Enschede zei je dat je je wat meer wilt gaan richten op de niet-Hold’em events, omdat je daarin een grotere edge hebt. Wat ga je zoal spelen?

Een complete lijst heb ik nog niet voor je, maar ik kan je wel een hint geven: mijn eerste event is morgen de $1.500 Omaha high-low split eight or better. Trek daar je conclusies maar uit, haha.

Je woont in Vegas, en hoeft je dagen dus niet in hotelkamers te slijten. Een groot voordeel, denk je?

Ja, dat denk ik wel. Ik heb gewoon alles bij de hand en als ik even iets nodig heb, weet ik als geen ander waar ik het moet halen. Je zit nu eenmaal altijd lekkerder in je eigen omgeving dan in een hotelkamer.
 
Het niveau van de WSOP staat bekend als, laten we zeggen, wisselvallig. Een mijnenveld, zo wordt ‘t omschreven. Is dat nog steeds zo, of wordt de tegenstand lastiger?

Het is zeker zo dat je veel pannenkoeken hebt, vooral in de toernooien met lage buy-ins. Maar ik merk wel dat het steeds iets lastiger wordt, zoals eigenlijk alles in poker. Het niveau gaat nu eenmaal langzaam omhoog. Hoe het dit jaar is, weet ik natuurlijk nog niet. Ik ben benieuwd!

Wie tip jij verder als Nederlandse kanshebbers? En van de Amerikanen?

Natuurlijk zijn Rob Hollink en Marcel Luske dé kanshebbers onder de Nederlanders. Dat zeg ik eigenlijk elk jaar en vorig jaar had ik groot gelijk met Rob, haha. En met Marcel heb ik eigenlijk elk jaar wel gelijk, want die komt iedere keer wel dichtbij. Van de Amerikanen tip ik Erik Seidel, Alan Cunningham en Scotty Nguyen.

Ten slotte: wanneer is jouw WSOP geslaagd?

Je hebt de makkelijkste vraag voor het laatst bewaard, haha. Als ik een bracelet heb gewonnen, natuurlijk!

2 Comments

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.