Road to WSOP: Rob Hollink

Het is weer zover: de World Series of Poker 2009 zijn hier! De grote volksverhuizing is weer gaande: Nederlandse pokertoppers trekken en masse naar de woestijn, op zoek naar WSOP-goud. Kunnen zij het jubeljaar 2008 nog overtreffen? PokerCity vroeg enkele toppers naar hun plannen en verwachtingen. Vandaag: niemand minder dan bracelet-winnaar Rob Hollink.


Als dé Nederlandse braceletwinnaar heb je enerzijds een voordeel – er is een soort last verdwenen, misschien? – maar anderzijds een nadeel, omdat de verwachtingen daardoor hoger zijn. Hoe ervaar jij dat?

Er is in mijn ogen absoluut geen sprake van een voordeel dan wel nadeel aangaande het zijn van een braceletwinnaar. Een soort van lastenverlichting voel ik misschien wel een beetje. Maar net als bij elke andere WSOP-ganger zijn mijn verwachtingen ook hoog. Ik ben erg tevreden over mijn huidige spelniveau en ga er alles aan doen om ook de tweede en derde Nederlandse bracelet-winnaar te worden.

Wie tip jij als andere Nederlandse kanshebbers?

Ach, je weet hoe het gaat met toernooien. Iedereen die het woord poker kan spellen en een paar dagen geluk heeft kan een toernooitje winnen!

Hoeveel events ga je precies spelen en in welke verwacht je vooral een edge te hebben?

Ik ben op 31 mei in Vegas gearriveerd en ben van plan zo’n beetje alles te spelen, met uitzondering van de 50K HORSE. Misschien dat ik ook dat toernooi speel, dat zal mede afhangen van mijn resultaten tot dan toe. Ik denk een edge te hebben in alle pokervarianten behalve 2-7 triple draw.

Je wordt gesponsord door Full Tilt. Helpt dat de druk van presteren/het geld halen enigszins te verminderen?

Geenzins. Full Tilt betaalt niet de buy-ins voor mijn toernooien. Dus ik krijg van hen helemaal geen enkele vergoeding voor de WSOP. Daarom ga ik nu ook even twee nieuwe bracelets ophalen hier, zodat ze mij ook geestelijk voor vol gaan aanzien en mij een betere aanbieding zullen doen in de toekomst!

Waar verblijf je in Vegas?

In het Bellagio, zoals eigenlijk elk jaar. Wat kan ik zeggen, “it feels like home”.

Vegas kent vele verlokkingen Ga je er een feest van maken of wil je je vooral richten op presteren in de toernooien?

Uiteraard ga ik naast al dat gepoker erg veel leuke dingen doen met mijn vrienden. Om goed te presteren is het ook een vereiste om zo nu en dan de teugels een beetje te laten vieren. Een gulden middenweg proberen te vinden tussen ontspannen en presteren is altijd optimaal, lijkt mij.

De hamvraag dan: wanneer is voor jou deze WSOP geslaagd?

Tja, moeilijke vraag. Mijn eerste idee is minimaal twee finaletafels. Maar als dat dan twee 7de plaatsen zijn, dan ben ik niet echt tevreden. Laten we zeggen dat ik tevreden ben over mijn WSOP, als ik minimaal een tweede plaats bereik, of een derde plus nog een finale tafel. We hebben het dan over tevreden, echt happy zal ik pas zijn bij een nieuwe bracelet of een finaletafel van het Main Event. Jullie snappen het wel, deze jongen gaat weer teleurgesteld naar huis komen…

18 Comments

 1. Wat is dat nou weer voor nutteloze opmerking Maikel??
  (Trouwens lang niet gezien hier)
  Het gaat toch niet om meer meer meer. Het gaat om een nieuw seizoen en opnieuw proberen te presteren.

 2. Wat is dat nou weer voor nutteloze opmerking Maikel??
  (Trouwens lang niet gezien hier)
  Het gaat toch niet om meer meer meer. Het gaat om een nieuw seizoen en opnieuw proberen te presteren.

 3. Tja Nicky, sommige mensen zijn nu eenmaal niet voortdurend bezig met dat gegeil op geld. Maar als jij voldoening haalt met het vullen van je bestaan met het spelen van een kaartspel, dan komt het woord nutteloos uiteraard niet in je op.

 4. Het is toch niet meer dan logisch dat iemand die van zijn beroep pokerspeler is, graag zo goed mogelijk wil spelen en zo veel mogelijk wil winnen? Je gaat een wielrenner toch ook geen kritiek geven omdat hij na het winnen van de Tour de France het jaar erna weer wil winnen? Je gaat Nadal toch niet kwalijk nemen dat hij dit jaar weer probeerde Roland Garros te winnen?

 5. Rofl Maarten, een hele mooie onderbouwde reactie! Precies zoals Jacco het zegt

 6. Rofl Maarten, een hele mooie onderbouwde reactie! Precies zoals Jacco het zegt

 7. @Maarten
  Gezien jij het spelen van een kaartspel kennelijk als nutteloos ziet vraag ik mij af; ‘wat doe jij dan op pokercity en waarom meng je je überhaupt in deze discussie’?

 8. @Maarten
  Dit is 1 van de domste opmerkingen die ik ooit in mn leven heb gehoord…
  Wat is er nutteloos aan over de hele wereld vliegen en op de mooiste locaties te kunnen pokeren? Daarnaast verdient die man er goud geld mee. Sorry hoor, maar dat do

 9. Wat een belediging voor mijn aankomende baan! 😛 Naja, van 9 tot 9 dan 😉 Maar tis idd zo, ik zou ook heel graag van poker kunnen leven en de wereld zien etc. Lijkt me prachtig!

 10. Wat een belediging voor mijn aankomende baan! 😛 Naja, van 9 tot 9 dan 😉 Maar tis idd zo, ik zou ook heel graag van poker kunnen leven en de wereld zien etc. Lijkt me prachtig!

 11. Ik vind meneer Hollink wel arrogant overkomen in het interview en met zijn mening over andere nederlandse kanshebbers vind ik hem ook erg denigrerend “met geluk” kan iedereen winnen. Terwijl hij zelf verwacht ff 2 bracelets thuis te brengen.. wat een kwal. (maar het kan ook zo zijn dat hij in het echt anders is en het in dit interview nogal lomp overkomt)
  Met zijn instelling om te willen winnen is overigens niets mis idd

 12. Ik vind meneer Hollink wel arrogant overkomen in het interview en met zijn mening over andere nederlandse kanshebbers vind ik hem ook erg denigrerend “met geluk” kan iedereen winnen. Terwijl hij zelf verwacht ff 2 bracelets thuis te brengen.. wat een kwal. (maar het kan ook zo zijn dat hij in het echt anders is en het in dit interview nogal lomp overkomt)
  Met zijn instelling om te willen winnen is overigens niets mis idd

 13. Ik vind het altijd wel een vrij normale man, maar dat kan ook aan mij liggen. Het kwam meer op mij over van “ik kan moeilijk iemand aanwijzen, iedereen kan winnen”. En dan niet negatief bedoeld

 14. Ik vind het altijd wel een vrij normale man, maar dat kan ook aan mij liggen. Het kwam meer op mij over van “ik kan moeilijk iemand aanwijzen, iedereen kan winnen”. En dan niet negatief bedoeld

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.