Road to WSOP: Pieter Tielen

Het is weer zover: de World Series of Poker 2009 zijn hier! De grote volksverhuizing is weer gaande: Nederlandse pokertoppers trekken en masse naar de woestijn, op zoek naar WSOP-goud. Kunnen zij het jubeljaar 2008 nog overtreffen? PokerCity vroeg enkele toppers naar hun plannen en verwachtingen. Vandaag: Pieter Tielen.


Pokeren in de hitte, dat ben je wel gewend sinds de Bahama’s. Wat zijn verder je verwachtingen bij je eerste WSOP?

Nou, ik zal je dit zeggen: een jaar geleden had ik hier nog niet eens over gehoord! Ook niet dat dit zo’n megatoernooi was, met meerdere events tegelijkertijd en meer dan een maand durend… dat wist ik niet. Maar het wordt wel heel anders dan de Bahama’s, denk ik. Dat was eigenlijk meer als een vakantietrip geboekt. Deze keer zal er van te voren toch meer focus zijn op het poker.
 
Je kwalificeerde je via Holland Poker. Over spelen in de zon gesproken: dat deed je vanaf de Algarve. Hoe ging dat in z’n werk?

Ik had al een paar satellites geprobeerd en vaak vloog ik er net voor de bubble uit. Dus je begrijpt dat ik heel blij was dat het nu wel lukte! Ik had alle tijd en was goed uitgerust omdat ik  als PokerCity Speler van het Jaar kwartaalwinnaar op de Unibet Open Algarve in een prachtig hotel zat. En ik had wel even genoeg van het stappen tot ‘s ochtends vroeg.

Eigenlijk wilde ik Marc Sullot aan de finaletafel gaan supporten, maar ik heb toch nog dit toernooitje opgestart. $500 buy in, 120 deelnemers en 4 tickets, dus niet te groot.  Het ging voortvarend en ik heb wat agressiever gespeeld dan normaal, aangezien je kon merken dat bijna iedereen te tight speelde. Vooral aan de final table, die ik short stacked begon, heb ik bijna 80% van mijn handen geraised. Na wat tegengas in het begin heb ik toch stug volgehouden en op een gegeven moment bleef iedereen folden. Op het eind had ik dan ook een vier keer grotere stack dan de rest van de qualifiers!
 
Ga je nog meer events spelen in Vegas? En heb je buiten de WSOP nog plannen, met betrekking tot het bezoeken van shows en dergelijke?

Als ik snel eruit lig zal ik nog wel meer spelen. Het is nu eenmaal Vegas. Aan de andere kant gaan er een paar maten mee die allemaal nog redelijk pokerleek zijn, dus wellicht dat we ons ook meer gaan focussen op het nachtleven, of een auto huren om de omgeving te verkennen. Mijn maten gaan zeker niet pokeren, die willen te graag hun geld houden!

En de hamvraag: Wanneer is voor jou deze WSOP geslaagd?

Zolang ik erin zit, ga ik altijd alleen voor plaats nummer 1, maar ‘in the money’ eindigen zou natuurlijk al fantastisch zijn. Daarnaast is plezier het sleutelwoord!