Road to WSOP: Pieter de Korver

Het is weer zover: de World Series of Poker 2009 zijn hier! De grote volksverhuizing is weer gaande: Nederlandse pokertoppers trekken en masse naar de woestijn, op zoek naar WSOP-goud. Kunnen zij het jubeljaar 2008 nog overtreffen? PokerCity vroeg enkele toppers naar hun plannen en verwachtingen. Vandaag: Pieter de Korver.


Dit wordt je eerste WSOP. Wat verwacht je? Heb je er al een beeld van?

Las Vegas is voor mij een jongensdroom die ook uitkomt! Ik droomde al als klein mannetje van al die mooie lichten en al die fantastische shows. Vooralsnog bestaat mijn beeld louter uit wat ik gehoord heb en wat ik op tv heb gezien. Ik ben ook gewaarschuwd over mindere aspecten, metover de hitte ja en ook over de vooral veel neppe mensen.

Er zullen veel ogen op je gericht zijn vanwege Monte Carlo. Hoe ga je om met die extra druk? Of heb je juist zoiets van: ik hoef me niet meer te bewijzen, dus ik kan relaxt spelen?

Ik heb niet het idee dat ik een extra grote druk heb. Maar een beetje gezonde druk voel ik natuurlijk wel. Dat gaat mij zeker scherp houden en ik hoop dat ik mede daardoor mijn beste spel weer naar voren kan brengen. Dus geen extra druk, geen gevoel dat ik me moet bewijzen, maar juist een ándere druk. Ook dankzij de financiele boost natuurlijk, en wat dat betreft is ook de sponsordeal met PokerStars wel lekker.

Met wie ga je en waar verblijf je?

Op dit moment heb ik nog niets geboekt, dat ga ik morgen doen. Ik ga op dit moment alleen, maar over twee weken komen twee vrienden (geen poker spelers!) naar Vegas. Ik wil ook nog wel wat leuke/niet-pokergerelateerde poker dingen doen, daarom vind ik het fijn dat zij ook komen. Ik weet nog niet dus waar ik precies ga zitten maar ik weet wel dat ik rond de 10e juni zal vliegen.

Hoeveel events ga je spelen? Zijn er specifieke events waar je hoge verwachtingen van hebt?

Ik wil zes kleine toernooien spelen en het Main Event, vanaf 10 juni dus. En ja, verwachtingen… Ik doe mee om te winnen natuurlijk en dat geldt voor alle toernooien.

Wie tip jij als Nederlandse kanshebbers?

Jorn Walthaus vind ik echt super goed. Ik geef hem een goede kans. Ook mijn PokerStars teamgenoten Lex Veldhuis, Marcel Luske en Noah Boeken gaan denk ik nogwel schitteren. Wordt ook wel weer eens tijd dat zij een beetje geluk meekrijgen, hun flipjes eens gaan winnen.

Ga je er een feest van maken in Vegas, of wil je je vooral richten op presteren in de toernooien?

Ik wil mij totaal focussen op het poker, op de dagen dat ik speel. Maar de dagen wanneer ik ‘vrij’ ben, kan ik wat leuke dingen gaan plannen. Zoals wanneer mijn vrienden langskomen, daar verheug ik me ook op. Ik wil dubbel genieten.

Ten slotte: wanneer is voor jou de WSOP geslaagd?

Mijn WSOP is geslaagd als ik met al een bracelet thuis kom in juli… én weer terug moet komen in November voor de finale, haha!

zoekroadws

3 Comments

  1. Nice, vind het een relaxte kerel en gun t em wel! Succes Pieter! En Spekkoper, tipte hij Lex ook al voordat het event gespeeld was of niet ? 😉

  2. Nice, vind het een relaxte kerel en gun t em wel! Succes Pieter! En Spekkoper, tipte hij Lex ook al voordat het event gespeeld was of niet ? 😉

  3. Valt wel op dat hij alle Nederlanders van Pokerstars tipt. Had Lex niet bij PS gezeten, maar wel andere Nederlanders daar, dan had hij die namen opgenoemd…
    Let op: ik heb geen kritiek op zijn pokerskills, dat wil ik ook niet hebben en ik ga dat ook niet geven, omdat ik vind dat hij wel die skills heeft…

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.