‘DeLaBijen’ weer 3e in de Milly: ‘Bizar dat ik toch even baalde’

Natuurlijk was ons forumlid ‘DeLaBijen’ blij met de $96.307 die hij kreeg bijgeschreven na zijn derde plek in de Sunday Million van afgelopen zondag. Maar hij baalde ook een beetje, omdat zijn pokerdroom wéér niet uitkwam. PokerCity bood een schouder om op te huilen.

Sunday recap over derde plek ‘DeLaBijen’ in Sunday Million >>>
Interview met ‘DeLaBijen’ over derde plek in Sunday Million 2013 >>>

In 2013 werd je al derde in de Sunday Million en toen vertelde je ons dat het jouw pokerdroom is om ooit de Sunday Million te winnen. En nu wordt je verdorie weer derde!
“Ja, hoe vaak kom je nou in een spot terecht waarin je de Sunday Million kunt winnen? Één keer die kans hebben is al zeldzaam en ik heb er nu twee gehad. Toen ik afgelopen zondag derde werd, wilde mijn vriendin wel de polonaise door de kamer lopen. Maar ik zat toch even te balen, wat best bizar is. Je wint een enorm bedrag en toch baal je dat je het toernooi niet gewonnen hebt. De volgende morgen kon ik wel gewoon blij zijn met het resultaat.”

Je begon de finaletafel als chipleader, dan hoop je het natuurlijk ook af te maken. Wat ging er mis?
“Ik had bij de laatste drie/vier tafels al een goede stack en mocht inderdaad met de chiplead beginnen aan de finaletafel. De start was eigenlijk vrij slecht want ik verloor wat handjes. Vervolgens schakelde ik drie man op rij uit zodat we nog met vier spelers over waren en ik een hele dikke stack had. Ik verloor tussendoor wel Boeren van Koningen, maar schakelde daarna weer iemand uit. Toen dacht ik wel even van ‘dit gaat ‘m worden’ maar dat liep helaas anders. Ik had 40% van de chips in het spel bij de laatste vier spelers en weigerde eerst een deal omdat ik de shortstack daar niet bij wilde betrekken. Vervolgens raakte ik het momentum kwijt en was ik blij dat we met redelijk gelijke stacks alsnog een deal sloten met z’n vieren.”

Je pokerdroom – het winnen van de Sunday Million – is nog steeds niet uitgekomen, dus je moet nog even door toch?
“Ja, dat klopt ik moet ‘m nog steeds een keer winnen. Deze spot om het te doen was nog mooier dan de vorige. De kans dat ik nog een keer de finaletafel haal is natuurlijk klein, maar we gaan het gewoon weer proberen.”

Toch pak je weer een hele mooie prijs op. En dat terwijl je net weer naar huis was gevlogen vanaf het EPT pokerfestival in Barcelona, toch?
“Niet gevlogen, want ik heb een stevige vliegangst. Ik reisde samen met Jonas ten Cate en we kwamen zaterdag met een huurauto thuis. Vlak voor ons vertrek richting Spanje ging mijn eigen auto kapot, dus zijn we heen met de trein gegaan. Dat was ook al een hele reis met een overstap in Parijs die totaal niet aansloot. En terug met de auto, wat ook weer duizend euro kostte. Kennelijk is er een dure soort van overdrachtsbelasting als je met een huurauto vanuit Spanje naar het buitenland gaat en ‘m daar inlevert.”

En dan is Barcelona al niet de allergoedkoopste pokerbestemming, leerden we al via een tweet van Mark Roovers (het antwoord was €9):

“Nee, dat klopt. Zes euro voor een biertje en natuurlijk ook de nodige toernooien gespeeld, waaronder mijn eerste EPT Main Event en wat €2K Hypers en dan gaat het toch hard. Bij thuiskomst dan meteen derde worden in de Sunday Million is mooi, helemaal omdat ik juist een rustige periode had qua online poker. Dit is pas m’n tweede of derde sessie in zes weken.”

Dat klikt als weinig? Hoe dat zo?
“Een beetje afwisseling tussen werk, live poker, online poker en vakantie houdt je scherp. Het kan je net een paar procenten extra scherpte opleveren om niet constant met de online grind bezig te zijn. Dan blijf je hongerig.”

Wat bracht je ertoe om na zo’n pokertrip en lange reis toch maar de Sundays aan te spelen?
“Ik werd rond vier uur ’s middags wakker zondag en nadat ik had ontbeten, twijfelde ik even. Zal ik nog wat aanklikken of niet. Toch maar gedaan en eigenlijk gingen alle toernooien slecht, behalve de Sunday Million haha. Dit zijn wel lekkere maanden. Na Lille (vierde bij de France Poker Series voor €43.800 in juli, red.) nu dit. We hebben het wel even gevierd met een barbeque en een drankje erbij maandagavond.”

Wat is de volgende stop op de pokerkalender van DelaBijen?
“Bij de WPT National in Valkenburg zijn we er weer bij.”

PokerCity Workshops 1000x258
Pieter Salet a.k.a. 'PrinsFlip' uit Nijmegen is sinds 2009 aan PokerCity verbonden. Sinds 2017 is hij eigenaar, samen met Lars 'LarsVegas' Smeets.

8 Comments

  1. Je komt over als een super relaxte en bescheiden gozer. Hoop je een keer tegen te komen in het live circuit voor een biertje!

  2. Die getal-onder-de-100-SM-backing was dus puur voor de karma, ik snap ‘m nu. Ik stuur altijd $0,07 naar Kidpoker op stars, blijkbaar werkt dat anders tegenwoordig. Gratz chef!

  3. Ik heb medelijden met deze man, hopen dat het ooit goed komt voor hem 😉

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.