De Week met Rolf & Gerthein – Week 33

Iedere week bespreken Rolf Slotboom & Gerthein Boersma op informele wijze niet alleen de pokerwereld, maar ook hun eigen beslommeringen. Op droogkomische, satirische en soms zelfs roddelachtige wijze delen zij iedere week hun opvattingen met PokerCity, door de lezer een blik te gunnen op hun ongecensureerde mailverkeer.
 
Elke woensdag verschijnt zo’n mail online, en de week erop de reactie van de ander.
 


Week 33

Slotboom >>> Boersma
 
Beste man,
 
Wat een leuk stuk vorige week! Lekker lang, en goed geschreven – complimenten hoor. Men kon zien dat je blij was dat je eindelijk weer eens wat had meegemaakt. En dat is je van harte gegund! 🙂
 
Ik heb de afgelopen week wel eventjes achter mijn oren gekrabd, moet ik zeggen. Ik bedacht mij: Een man die nooit speelt, die ook niet kan spelen. Die wel op feestjes aanwezig zegt te zijn maar er eigenlijk nooit wordt gesignaleerd. Die stukjes schrijft waar 90% van ons publiek de ballen van snapt, en die bovendien al sinds jaar en dag geen gulden op zak heeft – laat staan de kosten voor een buitenlandse trip kan ophoesten. Hoe kan deze man toch op zo’n Unibet Open Praag acte de présence geven?

 
Wel, in het kader van je door jou zo gepropageerde – en zelfs expliciet gevraagde – onderzoeksjournalistiek, een beetje zoals de beruchte achterbankgesprekken van wijlen Willem Endstra. Bij dezen de transcripts van de telefoongesprekken tussen jou & Unibet Open vertegenwoordigster Nataly.
 
GHB: Heeey Nataly van Unibet… met Gerthein!
NU: Hallo?
GHB: Hey Nataly, met Gerthein spreek je. Boersma!
NU: Ehm…. Wie zei je precies?
GHB: Nou, je weet wel, Gerthein. Ik schrijf al jaren stukjes voor dat gamers magazine. En ik ben hoofdredacteur bij PokerCity geweest, je weet wel de site waar Rolf altijd die columns heeft? En o ja, ik was ook de creatief leider van Poker Magazine, nou ja in ieder geval tot het moment dat de uitgever besloot de stekker eruit te trekken.
NU: Oh ja, nu je het zegt, Pokernews Magazine – dat blad heb ik inderdaad wel eens gelezen. Gaat mij nu wel een lampje branden inderdaad. En wie was jij ook alweer precies?
GHB: Nou, ehm… Ik ben Gerthein. Ik schrijf veel stukken over van alles en nog wat. En ik maak ook filmpjes! Weet je nog, die video bij de vorige Unibet Open Praag dat iemand verkleed was als Rolf – dat “Kijken of we kunnen presteren, jongen” filmpje waar iemand met pruik op in Rolf-outfit door de zaal loopt… wel, dat was ik!
NU: Oh haha, ja natuurlijk – nu weet ik het weer! Ja dat was inderdaad hilarisch. Rolf nadoen kun jij echt heel goed!
GHB: Dank je wel, Nataly – dat waardeer ik heel erg, en zeker uit de mond van jou! Nou, want dat is eigenlijk ook meteen de reden dat ik bel. Kijk, op PokerCity schrijf ik wekelijks een stuk met Rolf, de ene week hij en dan weer ik. Wordt echt supergoed gelezen hoor, vooral als ik wat negatiefs over hem schrijf want dan krijg ik altijd applaus van onze reaguurders. En ik mag ook af en toe wat filmpjes maken over mijn belevenissen in het buitenland. Nou ja je begrijpt dat ik eigenlijk zelden wat meemaak omdat ik geen geld heb. En PokerCity wordt met de dag ook steeds zuuniger. Dus dacht ik, nou ik bel Nataly even, om te kijken of we misschien…
 
Etcetera, etcetera. Zo snel & zo smooth de foot in the door… dat kun je wel overlaten aan onze eigen Spekkoper! Resultaat: een prachtig ‘reisverslag’ – je beste stuk in maanden! Geheel toevallig precies tijdens deze Unibet happening kom je ineens met een zeer grappig en gedreven stukje – en dan ook nog eens op tijd ingeleverd. Mijn “hier-klopt-iets-niet” radar bonkte op volle toeren onder deze plotselinge oprisping van gedrevenheid, waarbij als vanzelfsprekend het woord ‘schnabbelaar’ bij mij naar boven kwam. En het dient gezegd te worden: je doet dit ijzersterk. In lesjes lobbyen-voor-jezelf & stille diplomatie ben je mij veruit de baas. Met afstand.
 
Nu zal een enkeling mogelijk beweren dat deze door mij geopenbaarde transcripts volledig gefingeerd zijn, en een bewijs dat ik toch vooral stikjaloers ben dat jij daar in Praag lekker – en waarschijnlijk ook nog eens volledig gratis! – zit te genieten c.q. bij te schnabbelen. Tegen die enkeling zeg ik: Gij slaadt volleedigh den spijcker op den kop – ik ben namelijk ook stikjaloers!
 
Want het eerstvolgende buitenlandse toernooi dat ik ga bezoeken… Wel, ondanks enige gesprekken volledig in lijn met het bovenstaande (incl. het vertellen & schaamteloos oppoetsen van de eigen CV) moet ik daarvoor gewoon zelf de complete buy-in ophoesten, hoor. Niks fikse korting omdat ik een ‘goede bekende’ van wat organisatoren zou zijn. Dokken moet ik, en flink ook! Ik poogde – danwel pochte – nog amechtig iets over mijn vermeende records tijdens de WSOP, en kwam uiteindelijk zelfs op de proppen met het uiterste redmiddel van de toch ietwat uitgekakte “heel veel schoppetjes”… maar pas toen men mij met harde pegels en concrete toezeggingen over de brug zag komen, lachte men terug.
 
Nee hoor, allemaal nooit gebeurd hoor – althans, niet dat met die kleine schoppetjes. 😉 Maar ik ga inderdaad weer eens naar een gezellig buitenlands toernooitje, en ik moet eerlijk zeggen: ik heb er zin an! Samen met Sijbrand Maal & Johan Rensink ben ik tussen 26 en 30 augustus bij de Drei-Länder Tour in Warnemünde, een mooi badplaatsje in het noorden van Duitsland, en op een kleine zes uur rijden van Amsterdam. Naar verluidt zijn ook Armijn Meijer (de oprichter van Pokerinfo) en Mariken Hogenhout (de echtgenote van Sijbrand) daar aanwezig, dus ongetwijfeld wordt dat weer een heel leuke ervaring.
 
Deze Drei-Länder Tour (3LT from now on, http://www.3ltour.com/en), dat is wel een toernooiserie die bij me past. Spelen in Duitstalige landen tegen precies het soort tegenstanders die mij wel liggen: Duitsers, Zwitsers of (beste van al) Oostenrijkers (Persbericht).
 
In een voorgaande editie ben ik met Sven Polarski naar Baden (Zwitserland) geweest, en dat was een schot in de roos. Het spelniveau was daar gelukkig niet al te hoog, en ik speelde zelf uitstekend. Helaas had ik enig misfortuin op precies dat moment dat ik het niet kon gebruiken, namelijk in de grootste pot van het toernooi. En dat is meestal niet handig! Daardoor liep ik niet alleen de chiplead in het toernooi mis vlak voor de bubble – nee, ik zou zelfs het geld niet eens halen.
 
Nog steeds zie ik buitenlandse toernooien niet als rendabel voor hen die de buy-ins zelf moeten ophoesten (gezien de vlakke 29% belastingplicht zonder ook maar enige vorm van aftrek), en dus zijn dit soort events bij mij echt uitzondering op de regel. Met andere woorden: Ik moet echt verwachten dat ik een flinke edge heb op het veld, en dat er bovendien een groep mensen aanwezig is met wie het ook buiten de pokertafel plezierig vertoeven is.* Pas als aan die beide voorwaarden wordt voldaan, is een trip voor mij de moeite waard – en in dit geval verwacht ik op deze beide gebieden weinig problemen.
 
Kortom: de komende dagen zal ik lekker mijn strandspullen gaan pakken (Duitsland & Strand… het klinkt toch als een wat vreemde combi!), en ga ik weer even mijn mooiste Duitse standaardzinnetjes opvissen. Klassiekers als “Ich bin Stahlbeton!”, “Ohne Geduld geht es nicht”, “Niedrige Karte, bitte!” en natuurlijk mijn all-time favorite “Ich spiele wie eine nasse Zeitung”… ze zullen frequent te horen zijn bij onze oosterburen. Tot vervelens toe!
 
En tja, als ik wat weet te presteren, beste Gerthein… nou dan pen ik de komende “Week met Rolf” natuurlijk volledig vol met alles wat ik daar – althans naar eigen zeggen – goed heb gedaan. Precies zoals jij steeds zegt: Zonder ook maar te doen of ik je stukjes heb gelezen, laat staan dat ik ergens concreet op in ga.
 
Want ja, dit patroon houd ik nu al zo’n 33 weken vol, mijn beste vriend. En ik moet zeggen: Het bevalt prima! 🙂
 
Groet,
 

– Rolf

 
 
* En dan bedoel ik inderdaad gewoon gezellige mensen, het type waarmee je een biertje drinkt (OK, een kopje thee in mijn geval) en die oprechte interesse hebben in wat je doet. Dus niet per se wulpse dames die vanuit het zwembad aankondigen dat er ergens een pokertoernooi wordt gehouden!
 
Een manier van promotie die misschien wel enigszins ‘schaamteloos’ van aard is, zoals jij correct opmerkt… maar daarmee nog niet minder effectief. En het belangrijkste van al: alles buitengewoon fraai verbeeld. Ik zou zeggen: influx van bronstige mannen verzekerd!

Eerdere afleveringen: klik hier

20 Comments

 1. Weer een mooi stukje proza Rolf. Veel succes in Warnemünde.
  Ik heb die hand van je in Baden op de live-stream gezien en dat was echt een major suck out. AQ vs AJ als ik me het goed herinner.

 2. Weer een mooi stukje proza Rolf. Veel succes in Warnemünde.
  Ik heb die hand van je in Baden op de live-stream gezien en dat was echt een major suck out. AQ vs AJ als ik me het goed herinner.

 3. Haha, mooi stukkie.
  Ennuh, dat transcript … kijk zo moiet je netwerken ! Props to Gerthein 🙂

 4. Haha, mooi stukkie.
  Ennuh, dat transcript … kijk zo moiet je netwerken ! Props to Gerthein 🙂

 5. @ Croccifixio:
  Thanks – ik zal het nodig hebben. Is wel weer eens tijd voor een buitenlands succesje! 🙂
  @ Alfredo_Don:
  Je herinnering laat je niet in de steek. Zeer accuraat!
  @ Spek:
  En wat nou als ik bronnen heb dat deze transcript *nie

 6. @ Croccifixio:
  Thanks – ik zal het nodig hebben. Is wel weer eens tijd voor een buitenlands succesje! 🙂
  @ Alfredo_Don:
  Je herinnering laat je niet in de steek. Zeer accuraat!
  @ Spek:
  En wat nou als ik bronnen heb dat deze transcript *nie

 7. Misschien dit keer niet de meeste reactie´s, maar ik denk dat de waardering bij dit stuk des te groter is. Vermoed ook dat mensen langer blijven hangen op deze pagina dan per se nodig, in vergelijking met andere afleveringen. Dat zal te maken hebben met de sterke visuele ondersteuning bij dit stuk #kwijl. Goed gedaan, Rolf!

 8. Misschien dit keer niet de meeste reactie´s, maar ik denk dat de waardering bij dit stuk des te groter is. Vermoed ook dat mensen langer blijven hangen op deze pagina dan per se nodig, in vergelijking met andere afleveringen. Dat zal te maken hebben met de sterke visuele ondersteuning bij dit stuk #kwijl. Goed gedaan, Rolf!

 9. @ Sikkes:
  De ‘sterke visuele ondersteuning’ bij dit stuk was er inderdaad niet voor niets. Blij dat het is gewaardeerd. 😉
  @ Pitboss:
  Always keep an open mind! #niethokjesdenken
  @ Remco:
  Dank / mooi zo. 🙂

 10. @ Sikkes:
  De ‘sterke visuele ondersteuning’ bij dit stuk was er inderdaad niet voor niets. Blij dat het is gewaardeerd. 😉
  @ Pitboss:
  Always keep an open mind! #niethokjesdenken
  @ Remco:
  Dank / mooi zo. 🙂

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.