Column Rolf: Mijn WSOP Main Event – Hand Voor Hand (2)

Het WSOP Main Event eindigde voor Rolf iets vroeger dan verwacht / gehoopt. In deze column een uitgebreid overzicht van al zijn handen, incl. de veelbesproken eliminatiehand tegen Shaun Deeb.
 
Level 6: Blinds 250-500, ante 50
Beginstack: 24.225
 
Ik heb geluk! Begin van dag 2 tref ik een goede tafel aan. Drie van mijn favoriete tegenstanders (Aziaten), waaronder weliswaar één erg sterke, maar ook veel soft spots ter linkerzijde. Niettemin begin ik slecht.
 
In de small blind vind ik AK. En na twee limpers (incl. de chipleader in de cutoff) met een bijna 50bb stack vind ik dit geen fijne hand om te raisen – vooral niet omdat ik tot op dat moment nog geen enkele pot preflop heb verhoogd. Ik besluit derhalve slechts te callen. Flop . Ik check-call de 1200 bet van de chipleader, die ik lees op eigenlijk alles van een tien, een weak aas, een pocket pair die een stab neemt tot een flush draw – tot zelfs totale air. Na een op de turn gaat het check/check. Ik ben niet heel blij met de huidige ontwikkelingen, maar verwacht wel value te kunnen halen uit mijn AK op de river. Echter, de river is de die de flush draw completeert, en die mijn kansen op een lichte afbetaling flink beperken. Plus, ik kan nu ook zijn geklopt! Ik bet 2200 in de 4850 pot, hopelijk net laag genoeg om een aas te doen afbetalen, en net hoog genoeg dat het niet te overduidelijk een stop bet is – waardoor hij een eventueel geriverde flush nu mogelijk slechts callt. Helaas blijkt hij te hebben voor de hoogste flush (full house / carré niet meegerekend) en raist hij mij toch. Ik betaal de kleine verhoging naar 4800 af, en kan alleen maar troost vinden in het gegeven dat als ik op enig moment in de hand iets agressiever was geweest, ik nu aan de rail had gestaan.
 
Ik sta nu op slechts 18k! En dat op dag 2 van het Main Event, met een 30k beginstack. Gelukkig krijg ik op dat moment de geest, of beter gezegd: krijg ik wat cadeautjes van mijn opponenten. De cutoff opent naar 1200, wordt gecalld door een andere Aziaat in de small blind, en met in de big blind call ik ook. De flop AQ2 met twee klaveren wordt rondgecheckt, en de turn completeert mijn straat. (Die door de drie klaveren op tafel verre van de nuts is.) De Aziaat bet 2200 op een wijze die weinig kracht suggereert: snel & krachtig, volgens de klassieke “Strong Means Weak” van de oude Caro. Ik call, de chipleader foldt, en na de river bet de Aziaat wederom. Dit keer 3500, en dat (i.p.v. met de ‘standaard’ 1000 chips) uitgeteld in 7 kleine 500 chips. Ik heb geen twijfel dat deze meneer met een flush groter en ‘inhaliger’ zou betten, en zich zeker niet zo sterk zou willen voordoen. Geen reverse psychology vermoedend in deze speler, maak ik een (voor mijn doen) gedurfde all-in raise, hopend afbetaald te krijgen van two pair. Gelukkig krijg ik niet de insta-call, maar helaas volgt de reluctant call evenmin. De opponent foldt dus, maar niettemin ben ik niet ontevreden. Lees: heb ik nu weer meer chips voor mijn neus dan waarmee ik de dag begonnen was.
 
Ik ben scherp – en dat kan gelukkig niet voor al mijn tegenstanders worden gezegd. Ik open raise UTG+2 naar 1125 maar de chipleader in de small blind ziet dit niet, en wil als first in callen. Als hij ziet dat ik heb geraist callt hij vervolgens de 1125, en de big blind callt ook. Flop 432 met twee klaveren. (Die ik niet heb.) Ik c-bet klein 1525 en alleen de big blind check-callt. Turn 2 check / check. River een offsuit boer, en nu bet mijn opponent zelf uit, 3200. Ik call met AK hoog, en versla A6 hoog. Altijd goed voor het image!
 
Als ik dan ook nog een potje blind open raise naar 1125 vanuit de hijack puur vanwege de situatie (strak gespeeld / image sterk / chipleader weg) en ik door de cutoff wordt gereraist voor 2075 extra, blijk ik zowaar AA te hebben! Ik besluit deze hand niet tricky te spelen, en maak een standaard 4-bet in de hoop een shove of op zijn minst een call uit te lokken. Dat lukt niet helaas, want de opponent foldt – maar het level eindigend met meer dan de beginstack ben ik vanzelfsprekend een happy man.
 
 
Level 7: Blinds 300-600, ante 75
Beginstack: 33.900
 
En dat word ik in level 7 nog meer! Ondanks (wederom) een slechte start. De vrij tighte UTG raist naar 1500, er zijn twee callers, en ik besluit te callen uit de big blind met . Flop: T74 met twee schoppen. Ik check, de UTG c-bet 3200, en beide opponenten folden. Gezien de tightness van de opponent en zijn betten in een 4-way pot, verwacht ik een dikke hand, en zet ik hem eigenlijk op een overpaar. En dat is ook wat ik wil. Immers, ik heb een redelijk verborgen straat draw die hij bij mij niet zo snel verwacht, waarbij zeker de drie drieën die mij de nuts maken voor hem vrij harmless zullen overkomen. En zeker met de flush draw op het board zal hij geen gratis kaarten willen geven op de turn, en dus lijkt nu callen om dan op de turn bij een hit voor de check-raise te gaan mij een prima play. Zeker omdat als er een schoppen komt op de turn (waarvan ik denk dat hij die niet heeft) ik mogelijk nog een gratis kaart krijg. Klinkt allemaal mooi, maar mijn read is fout. Na een 7 op de turn gaat het check-check, en ook na een 4 op de river gaat het check-check, waarna mijn opponent wint met slechts twee vijven. Kortom: een semi-bluf check-raisje op de flop zou de bacon hebben binnengebracht!
 
Ik ben weer even terug op 29k – maar dan besluiten mijn opponenten gelukkig mij te gaan sponsoren. Een speler die de vorige pot heeft geminraist naar 1200 en toen gefold tegen een drie-bet van de chipleader, minraist nu weer. Ik heb KK en maak exact dezelfde reraise als de chipleader de hand ervoor, naar 3600. (Inderdaad, enige pogingen tot irritatie zijn mij niet vreemd!) Ik hoop dat hij boos / gefrustreerd is dat hij gaat knappen, maar ik krijg hulp uit onverwachte hoek. De small blind, een Franse dame twee links van mij met Everest.fr logo, en iemand die ik al vanaf het begin van de dag de charmante Rolf heb geprobeerd te tonen (niet in de laatste plaats omdat zij meestal positie op mij heeft en ik niet wil dat ze mij in de weg gaat zitten), vier-bet plotseling naar 9300 vanuit de small blind. Dat had ik niet verwacht! Om de waarheid te zeggen: ik schrik mij een hoedje. Ik bedoel: ik heb nog geen drie-bet gemaakt, en m.u.v. een totaal misplayde hand met 44 heeft de Franse dame ook nog niet bewogen. Daarbij zit ze totaal gefreezed als ik met haar ga babbelen, en suggereert haar hele houding: “als jij ook maar 1 extra chipje erin gooit, Rolf, ga ik direct all-in.”
 
Kortom: alles feitelijk slechts met 1 hand te rijmen: namelijk AA. Dat gezegd hebbende: ik had nog in gedachten hoe deze mevrouw daarvoor in leven was gebleven met die zwaar overspeelde 44 (open raise, callen reraise en dan zelf 2.4x pot donkbetten op flop , om dan tegen AQ gewoon een 4 te spiken op de river). En daarbij is ze Frans! Kortom: ik besloot voor eens niet weg te leggen. Met veel theater vijf-bette ik klein naar 16k ofzo, en werkelijk binnen 1 nanoseconde gaat ze all-in. “Kut!”, denk ik, “Toch twee azen!” Maar vanzelfsprekend call ik de 13k extra, om de zes-bettende dame gewoon een totaal kansloze JJ te zien opendraaien. Pennies from heaven dus – en nadat mijn hand blijft staan heb ik zowaar meer dan 60k.
 
Zowaar bovengemiddeld dus! Ik besluit het tempo nu iets op te voeren. Raise zelfs uit de hijack met A5o, en flop drie-way A65. Helaas geen actie. Maar dat komt in de handjes erna wel! Wederom in de hijack open ik naar 1325 met KQo, de cutoff callt en de small blind ook. Flop KTT met twee klaveren (die ik niet heb), c/c/c. Turn 8, wederom checken we beide naar de cutoff en die zet 3100. Ik call, en check-call nogmaals na de river . Een schijnbaar gevaarlijke kaart omdat het de flush draw completeert, maar gezien zijn flop check geef ik hem die niet. Met KQ heb ik een easy call, en inderdaad toont mijn opponent 33 voor de beruchte poepiewoepie. Mooi een blufje uitgelokt – al was mijn opponent er ook wel heel erg sukkelig ingetrapt.
 
Net als de hand erop een nieuwe speler aan tafel, een expressieve Italiaan met een reuzenstack. Meteen na genoemde hand met de KQ (ik ben zelfs nog aan het stapelen!) open raist deze heer UTG naar 1500. Ik vind AA in zijn rug en reraise naar 4400. Hij callt, en de flop komt T87. Een uiterst gevaarlijke flop voor mijn hand! Ik ken deze man nog niet zo goed, en om te voorkomen dat ik hier wordt gecheckraist niet alleen door zijn setjes maar ook door handen als 99, JJ, QQ of KK (die ik allemaal nog kan verslaan, en die hij mogelijk overschat / overspeelt) check ik vrolijk terug – aangezien mijn hand, hoe sterk ook, niet sterk genoeg is om te spelen voor stacks. In ieder geval niet met de beperkte informatie die ik nu heb! Maar al snel krijg ik meer informatie. Na een 3 op de turn checkt de Italiaan op exact dezelfde wijze als op de flop (rechterhandje ver het speelveld in) en kijkt mij daarbij nog aan op de bekende “ach, we zijn toch vrienden?” manier. Ik weet genoeg, en verwacht bij mijn opponent iets als AQ of AK. (Drawing dead dus!) Ik maak een zeer kleine 2700 bet, en ook deze wordt afgecalld met de ‘losse’, kleine chippies. Dit ter bevestiging dat ik hier ook echt de beste hand heb!
 
Na de river 5 bet de Italiaan dan ineens zelf 3000 uit – een kleine bet out of nowhere. Normaal gesproken zou ik in zo’n spot gewoon callen en geen risico willen nemen om na mijn river raise mogelijk te worden gereraist. Maar gezien mijn read op deze speler durf ik dit risico wel aan – sterker, ben ik bereid te callen voor al mijn chips als hij mijn river raise zou beantwoorden met een ship. Met veel theater (wederom in de hoop het boiling point bij mijn opponent te kunnen benaderen) raise ik naar 11.4k. Ik wordt snel gecalld door een toch nog iets betere hand dan ik dacht (JJ), en eindig het level met liefst 85.800. Wat een weelde!
 
 
Level 8: Blinds 400-800, ante 100
Beginstack: 85.800
 
Een supertight level. M.u.v. 1 steal vanuit de cutoff met stront (naar 1725) en een reraise van de Italiaan (wederom met stront, maar op mijn zeer accurate read dat mijn Zuid-Europese vriend ook niet al te sterk is – bevestigd door zijn insta-fold), doe ik geen fuck.
 
 
Level 9: Blinds 500-1000, ante 100
Beginstack: 79.300
 
Na een leveltje met relatief hoge antes waar ik mijn nitty image wat extra heb opgepoetst, hoop ik in dit level en met name het volgende level (600-1200 met zeer hoge ante van 200) dit image enigszins te gelde te kunnen maken. Ik begin in ieder geval zeer actief!
 
De eerste hand na de pauze is nog niet iedereen terug, en ik open raise UTG naar 2100 met . Drie-way op de flop K62 gaat het c/c/c, na de turn 3 bet de Italiaan 2500 uit (ik call), en na de river Q bet bij 6200 (ik call). Het blufje wordt al snel gemuckt, en ik zit op het all-time high van mijn toernooi. (Zoals later zou blijken: ook inderdaad meteen mijn definitieve all-time high.)
 
De Italiaan opent wederom, dit keer vanuit de hijack naar 2300. Ik heb , eigenlijk een drie-bet hand in deze spot. Maar omdat ik denk dat de Italiaan genoeg van mij heeft en ik geen vier-bet om de oren wil krijgen, call ik slechts. De blinds callen ook, en de flop komt AT6 met twee schoppen. De small blind bet 3k uit, een bet die ik maar moeilijk kan plaatsen (pot >11k), de Italiaan callt en niet wetend waar ik sta call ik mee. Ik vrees eerlijk gezegd een geflopte set bij de small blind, maar wil wachten tot de turn tot ik meer betrouwbare info heb. Na de turn bet de small blind nu 9k, en de Italiaan callt opnieuw – time for me to abandon ship, dus. (Om het maar in goed Nederlands te zeggen.) Er komt geen showdown om mijn read te bevestigen, maar dat ik tegen kracht zit is wel zeker.
 
Vervolgens komt mijn eerste grote fold voor de dag – met de in een deepstacked toernooi moeilijkste hand van allemaal, QQ. Situatie is als volgt. De hand hiervoor was er een UTG+1 raise van een vrij tighte speler, een UTG+2 shove voor 20k van iemand die ook rustig wacht op zijn spot, en een call van de UTG+1 – waar beide heren lachend splitten met AK. De hand direct erna open raist de UTG opnieuw, en binnen een seconde zegt dezelfde opponent als de hand ervoor (dit keer dus UTG+1): “I’m all-in. Again!” 20.6k totaal dus ofzo, en ik in de small blind vindt QQ. De problemen voor mij:
 
 1. Beide spelers zijn tight.
 2. Beide spelers zitten in vroege positie.
 3. De kans dat de shover hier steelt op basis van fold equity, was al niet zo groot. Maar aangezien hij hiervoor ook al heeft all-in gereraist, is de kans op een premium hand nu zeker niet kleiner geworden.
 4. En al hemaal door zijn comment: “Again”! Zou ik hem normaal misschien AQo+ AQs+, AKo, AKs, 99+ hebben gegeven, door deze uitspraak is zijn range m.i. nog wat verder te vernauwen tot pakweg AQs+, AKo, AKs en TT+. Misschien zelfs nog wel iets tighter
 5. Hoewel ik zelfs uitgaande van deze tighte of zeer tighte range misschien nog wel had willen spelen tegen hem voor 20.6k, complicerende factor is hierbij de open raiser. In tegenstelling tot de shover heeft deze speler mij namelijk wel gecoverd!
 6. De combinatie “zelfs tegen de shover alleen is mijn call waarschijnlijk al vrij marginaal” met “als ik hier het besluit toch te doen en de UTG die mij covert komt dan ook nog in de hand, dan ben ik helemaal crushed. En met QQ waarschijnlijk niet eens de flop te zien krijgen na ruim 20bb te hebben geïnvesteerd, bijna een kwart van mijn stack” – die combinatie maakte mijn QQ feitelijk een easy fold.
Een easy fold dus. Maar alsnog niet leuk! Ik blijf actief, open met A9 in MP en c-bet drie-way op Q62. Het potje binnengeharkt heb ik niet veel later op de button. De Italiaan direct rechts opent naar 2300 en omdat ik hem allang met rust heb gelaten drie-bet ik naar 5900. Hij callt, en de flop komt . Hij checkt, en ik check terug. De turn is een die mij een straight flush draw geeft. De Italiaan zit na zijn check klaar op een manier die suggereert “wat jij ook gaat doen, vriend, ik ga hier niet wegleggen”. Meest logisch is dus A-hoog, en om dit te testen maak ik een superkleine 2700 bet – inderdaad, dezelfde bet als uit de AA hand twee levels terug. De reden: met deze bet voorkom ik dat hij op de river zelf A-hoog misschien voor value zou betten (of zelfs full house negens, wetend dat ik een Q zou kunnen hebben), een betje die tegelijkertijd een bluf zou kunnen zijn van een gecounterfeit pocket pair. En tegelijkertijd biedt deze kleine turn bet mij de kans om een goede valuebet spot te creëren als er een K, 8 of ruiten op de river zou komen. (Beste van al, de en natuurlijk.) Helaas, een brick op de river, en vanzelfsprekend check ik terug – om een kleine pot te verliezen tegen zijn AK.
 
Ik heb de Italiaan al een paar keer gewaarschuwd dat ik soms zijn kaarten kan zien, maar de beste man luistert niet al te best. Dus als ik hem UTG zie openen met KQo (zijn kaarten gekeken midden op de tafel nog voor zijn grote chiptorens) heb ik met zelf ook KQo natuurlijk een prima reraise spot. Opnieuw maak ik er 5900 van, opnieuw callt hij, en op de flop A76 pik ik met een 7100 betje eenvoudig de pot op.
 
Mijn buurman is koppig! Na hem nogmaals te hebben gewaarschuwd zijn hand te beschermen, zie ik wederom zijn prachtige als hij in de cutoff opent naar 2300. Met mijn monster heb ik nu een easy drie-bet, wederom naar 5900 – en tot mijn grote verbazing callt de man! Hij heeft er duidelijk genoeg van, en vandaar dat ik op de flop 762 gewoon terugcheck. Ik call zijn kleine 3200 bet nog na de turn 4, wetend dat een 5 of boer mij een winnaar geven en de prijs zo goed is, maar een blank komt op de river en mijn opponent zijn soixante-neuf pakt de pot. Als ik ook nog een keer A3 suited open naar 2100 op de button en moet wegleggen tegen de 21k shove van de uiterst sterke big blind, heb ik er een ‘sappel-level’ opzitten waar dingen niet helemaal mijn kant op gingen. Maar nog steeds heb ik een uiterst keurige, gemiddelde stack!
 
 
Level 10: Blinds 600-1200, ante 200
Beginstack: 71.400
 
Dit is het level waar ik eigenlijk had willen profiteren van mijn tightness in level 8. Maar omdat ik in level 9 zoveel potjes heb geopend en gedriebet waar ik dan niet mee wist te winnen, en bovendien mijn zelf geraiste had moeten openen in de showdown (omdat het bij de WSOP de regel is dat ook als de bettor foldt, de winnaar van de pot toch zijn kaarten moest tonen), om deze redenen voel ik dat mijn tegenstanders mij toch wat tricky vinden. En daarbij is de tafel de laatste uren veel tougher geworden – waarbij mijn Italiaanse vriend rechts eigenlijk nog de enige soft spot is.
 
Nadeel daarbij voor mij: aan deze zware tafel hebben we ineens razendsnelle dealers, al mijn tegenstanders (waaronder enkele high stakers) zijn ook razendsnel, en twee links van mij zit een sterke shortstack die wacht om te profiteren van eventuele lichte open raises. Ik bereken dat met de hoge antes het nu 3600 per rondje kost, en schat dat we in de twee uur die nog resten makkelijk zes orbits (54 handjes) gaan halen. Kortom: als ik alles zou passen eindig ik de dag nog onder de 50.000 punten – en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
 
Ik open naar 2600 met uit vroege positie, en maak een enigszins tight-weake check/fold op de flop tegen de uiterst competente button. Twee handjes later open ik weer naar 2600, dit keer vanuit UTG met QQ. Ik voel dat mijn tighte / goede linkerbuurman even denkt aan reraisen maar dit uiteindelijk niet aandurft met de hele tafel nog achter zich. Ik lees hem op 88+ (m.u.v. KK en AA), AJs+ en AQo+. Het wordt gefold naar small blind Shaun Deeb, die squeezet naar 11,200. Iets wat ik in eerste instantie hoopte dat hij zou doen! (Immers, hij staat bekend als een lichte squeezer, en met mijn stack van bijna 60k, zeg precies 50bb, denk ik dat ik tegen hem voor stacks wil spelen.) Echter, het duurt allemaal net even iets te lang, en het begint steeds meer aan te voelen als de manier waarop een goede speler een sucker er probeert in te luizen. Immers, ik weet zeker dat Shaun Deeb geen idee heeft wie ik ben – iets wat later ook bevestigd werd in zijn Twitter.
 
Tegen zijn squeeze heb ik zes opties:
1. Folden. Lijkt superweak, zeker tegen zo’n normaal gesproken zeer agressieve drie-better. Maar de waarheid is dat hij tot nu toe, zelfs met zijn dikke stack, zeer rustig is geweest. Hij heeft zelfs al eens gefold als first in op de button, tegen mijn big blind! Ik weet dat sommige spelers deze schijnbare tightness zouden misbruiken om dan bij de eerste gelegenheid licht te drie-betten / squeezen. Maar omdat ik vermoed dat hij niet weet dat ik een vrij bekende / goede speler ben die dit weet, verwacht ik dat hij tegen mij iets meer ABC zal spelen. En daarom verwacht ik van hem in deze squeeze spot een zeer gepolariseerde range. Feitelijk alleen AA of KK of poep, en misschien AK. Ik verwacht dat hij alle paren tot QQ hier simpelweg zal flatten vanwege het gevaar zichzelf met een drie-bet uit de pot te raisen, en ook andere handen met value zal hij hier niet snel drie-betten in een situatie waar beide opponenten een monster kunnen hebben. Om al deze redenen, en omdat de langzame act van Deeb kracht uitstraalt in mijn ogen, is de fold een stuk minder slechte optie dan hij mij op dat moment leek.
 
2. Flatcallen. Ook een beetje weak, maar ik kan hier ook gewoon puur voor set value callen. Probleem A: stel dat hij poep heeft en hit geef ik hem nu een gratis kans om mij te elimineren. En probleem B: als ik call en er komen kleine kaarten, dan is het vrijwel onmogelijk om toch direct weg te leggen. Vrijwel zeker gaat er dan alsnog een betje in! Vanwege al deze problemen, plus omdat ik niet graag een kleine 20% van mijn stack in de pot heb zonder te weten waar ik sta, en omdat ik tegen een speler als Deeb voor set value spelen met QQ wel erg slap vind, besluit ik dit niet te doen.
 
3. Klein reraisen naar 19.800, met de intentie te folden tegen een ship. Dit is de optie die mannen als Ruben Visser & Jasper Wetemans aandroegen in de prachtige nazit van Poker Inside.  Waarschijnlijk voor hen een topoptie – maar voor mij veel minder. Veel minder dan zij ben ik bedreven in dit vier-bet / vijf-bet / ship spelletje. Tegen een speler als Deeb kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om met QQ er een derde van mijn stack in te krijgen met de op twee na beste hand in het deck, om dan te folden tegen een ship. Helemaal niet omdat hij misschien goed genoeg is om te zien dat ik min-vierbet in deze spot juist om ruimte over te houden voor een fold. Waardoor hij misschien alsnog mij met poep van mijn hand drukt! Tegen een speler als hij is het althans in mijn beleving beter om dan maar gewoon te gaan met de kracht van de eigen hand, en de statistieken dat iemand ontegenzeggelijk een lichte drie-better is. Het alternatief (vierbet/folden) en dan mogelijk overblijven met een 40k stackje, minder dan de helft van het gemiddelde aan een snelle en zware tafel – dat leek mij simpelweg niet zo’n fijn alternatief, gezien de kwaliteiten & zwakheden die ik heb.
 
4. Klein reraisen naar 19.800, met de intentie te callen tegen een ship. Een optie die ik aan tafel zelf eigenlijk nauwelijks enige gedachte had gegeven, maar die achteraf bezien misschien wel beter was dan de play die ik uiteindelijk koos (optie 5). Net als nu zou ik dan ook mijn stack hebben verloren. (Immers, Deeb had KK, en zou mij busten.) Maar in ieder geval had ik dan nog hem maximale ruimte gegeven tot een push met air, omdat hij dan mogelijk mij nog niet als volledig committed zou zien.
 
5. ‘Normaal’ reraisen naar 24.500, met de intentie te callen tegen een ship. Dit is de optie die ik koos – zoals net al gemeld, dus met fatale afloop.
 
6. All-in shippen. De zwakste optie IMO, omdat ik in dit geval alleen zal worden gecalld door de twee handen die mij verslaan: AA & KK. (Niet toevallig ook de voor hem meest waarschijnlijke handen om te hebben – maar dit geheel terzijde.)
 
En zo eindigt mijn Main Event. Wederom (net als in voorgaande jaren) met een cruciale hand waarin QQ de hoofdrol speelde, en waar ik toch niet volledig tevreden was over zowel mijn gemaakte keuzes als de uiteindelijke uitkomst.
 
Voor het eerst dus niet op dag 3 van het WSOP Main Event! Het was een ‘vroege’ uitschakeling die ik niet gewend ben, en die ik ook misschien wel had kunnen voorkomen. Maar die ik eigenlijk gewoon niet had willen voorkomen. Dit omdat in tegenstelling tot voorgaande jaren ik nu eens net ietsjes meer wilde bereiken dan mij op typische Rolf-wijze met een ministackje in het geld te folden. Met andere woorden: ik wilde mij iets meer richten op een echt diepe finish dan op het puur en alleen kijken hoe ik zou kunnen mincashen. En aan een tafel zo goed / agressief hoorde daar het folden van QQ in een mogelijk lichte squeeze situatie niet bij, vond ik – zeker niet zo ver voordat we überhaupt bij het geld waren.
 
En vandaar dus ook dat ik – hoe zuur ook! – best kon leven met de uiteindelijke consequenties.
PokerCity Workshops 1000x258

6 Comments

 1. Komende zaterdag deel 3 van deze column!

  Oh nee, wacht… het is al klaar. 😛 Nou ja, misschien volgend jaar dan. 😉

 2. GG, WP sir! De shaun deep mannetjes runnen altijd zo kk hot:)…sick maar zoals je zelf zegt je kon niet echt anders. Volgend jaar beter.

 3. @ Mart:

  Nou, dat hot runnen viel ook wel mee. Shaun Deeb werd de volgende dag zelf ook uitgeschakeld, nog voor het geld, AA vs A6 all-in preflop in monsterpot. Flop 6, river 6. 🙂 #gameofskill

 4. Rolf, mooie uitgebreide column en interessant om jouw gedachtegang te volgen. Tijdens deze WSOP heeft Pokercity mij positief verrast met de vele reporting en artikelen en dat heeft mij getriggerd om nu ook een vaste lezer van jouw column te worden.

  Ik heb niet de toernooiervaring die jij hebt, daarom ben ik wel benieuwd naar je motivatie over onderstaande 2 punten.

  1. In de eerst besproken hand, AK in de SB in lvl 6, besluit je met een 50bb stack AKo preflop niet te raisen, waarom niet? Je wilt met deze hand OOP niet voor stacks spelen? Uiteindelijk kost deze flat vanuit de SB je dus alsnog 1/3e van je stack. Laat je de limpers zo niet veel te goedkoop/gratis een flopje kijken met allerhande crap als nu dus K3s? Om ze vervolgens af te betalen wanneer ze hitten? Waarom niet gewoon preflop raisen naar 5 a 6BB en zo proberen de pot HU te krijgen of in ieder geval deze limpers te laten betalen om met hun bijna any2 de flop te zien?
  Je hebt gelijk met “kan alleen maar troost vinden in het gegeven dat als ik op enig moment in de hand iets agressiever was geweest, ik nu aan de rail had gestaan”, maar dat is imo wel erg resultaat gericht. ‘Als’ geldt hier imo niet, want een preflop raise had de hand heel anders kunnen doen verlopen en villain al af hebben kunnen gooien bijvoorbeeld.

  2. Meer een algemene: weeg jij het image dat anderen waarschijnlijk van je hebben niet teveel mee in de analyse van een hand? Uit ervaring weet ik gerust dat image belangrijk is om mee te nemen, maar ik heb het idee dat jij het wat teveel overrate. Een hoop spelers spelen ook gewoon hun eigen handen en zijn minder bezig met het image vd tegenstander. In lvl 7 heb je bijvoorbeeld KK en hoop je dat de initial raiser boos/geirriteerd is na jouw 3b en weeg je mee in de analyse vd cold4b vd Franse dame dat je haar al vanaf het begin van de dag de charmante Rolf hebt geprobeerd te tonen.

  Imo is de situatie gewoon wel wat simpeler hier. Je speelt met 29K hier 48BB en er zijn al antes in het spel, dus KK kom je nooit van weg. Jij 3b, krijgt een cold 4b van een Franse dame en shoved er happy overeen hier met KK. Not much more to say about.
  Verder is haar range hier nooit slechts de ene hand die jij feared en waar je haar op zet: AA. Wrs iets van JJ+ en AK. Dat je uiteindelijk tegen de bottom van haar range zit is alleen maar prima. Mocht het wel AA zijn geweest wat ze had is het jammer, maar neemt nog steeds niet weg dat je je chips in deze situatie graag naar het midden krijgt met KK lijkt mij, wat voor image je ook hebt bij welke speler.

  In lvl 9 denk je dat de Italiaan je kan gaan 4betten, omdat hij geirriteerd is vanwege jouw gespeelde handen tegen hem hiervoor en daarom besluit je je AQs te flatten en geef je de blinds ook nog eens een goede prijs om een flopje te kijken met handen met implied odds als suited connectors en lage en middle pp’s. Mij lijkt het dat je hier toch liever 3b om tegen de Italiaan IP met een sterke hand een pot te spelen, dan dat je niet 3b omdat hij weleens boos op je kan zijn en zo een 4b vreest toch?

 5. @ ILoveNickyRoeg:

  Goede post – met zeer logische / verstandige vragen. Hier mijn antwoorden.

  1. Zeker is die hoe de meeste mensen zouden spelen, en het is natuurlijk ook zeker niet slecht om hier te raisen met AK. Echter, ik underrepresent s

 6. Bedankt voor je snelle en uitgebreide reactie, het is me duidelijk nu!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.