Column Nicky Roeg: What´s in a name

Bijna iedereen die dit leest heeft wel eens een account aangemaakt bij een pokerroom. Alle gegevens invullen was makkelijk, maar toen kwam het moeilijke gedeelte. Je moest een nickname kiezen. Een naam die vanaf dat moment aan jou verbonden was en waar de andere spelers op die pokersite jou zouden kennen. Er zijn heel wat mooie, grappige, rare, lelijke en aanstootgevende namen te vinden bij de pokerrooms. Iedereen heeft wel een reden om voor een bepaalde nickname te gaan.

Namen in het algemeen hebben mij altijd al bezig gehouden. Een naam krijg je bij je geboorte en die blijft vervolgens je hele leven aan je verbonden. Het is niet alleen zo dat die naam altijd aan je verbonden zit, maar die naam heeft ook effect op elk aspect in je leven. Er valt heel veel uit een naam te halen. Bijvoorbeeld hoe iemands karakter is en wat zijn plus en min punten zijn. Het kiezen van een naam doe je dus niet zomaar. Ik wordt hier nu weer mee geconfronteerd, omdat ik mijn dochter – samen met mijn vriendin – een naam moet geven. Je wil dus niet alleen een mooie naam hebben, maar ook één waaruit voornamelijk de goede aspecten van het leven in naar voren zullen komen.

Heel vaak kiest men bij het opzetten van een account bij  een pokerroom zomaar een naam . Men heeft niet door dat het wel  van invloed kan zijn op hoe er in eerste instantie naar jou gekeken wordt. Toen ik voor mezelf de eerste keer een naam op het internet moest kiezen was ik daar vrij snel over uit. Ik had altijd al iets met Nickname. My name is Nick en je moest je nickname invullen dus ik vond dat wel leuk. Mijn tweede naam op internet was I M IN THE ZONE. Dit was toen ik wat verder was in het poker. Ik had die term een paar keer in een tv uitzending gezien. Ik had toen ook meegemaakt dat je in een bepaalde zone terecht kon komen waarin alles lukte wat je deed. Ook was ik er toen al meer bewust van dat die naam dus van invloed kan zijn op hoe men tegen jou terug speelt aan tafel. Ik dacht dus als tegenstanders mijn naam ouden zien, zij zouden gaan denken dat ik in de zone zat en ze minder op mij terug zouden spelen. De derde naam die ik koos was wat later toen ik wat “bekender” was in de poker wereld. Mijn sjaal was toen een soort handelsmerk geworden van mij. Ik maakte een account aan op Holland Poker en het werd sjaalom, omdat ik dus altijd die sjaal om heb en shalom betekent in het hebreeuws vrede. Iets wat ik hoop ooit nog mee te maken.

De naam die je dus gebruikt bij het online spelen kan ijn mijn ogen dus wel degelijk van invloed zijn op het spel. Iemand die heel tight speelt kan dus het beste bijvoorbeeld een naam nemen als ibluffeverytime. Zo zijn er ook heel veel spelers die als nickname een vrouwennaam gebruiken. Zo denk je tegen Cind[19]81 te spelen, maar in werkelijkheid is het ene George van 52 uit Alabama. Het gaat er dus om wat je hoopt te bereiken met je nickname.

Een speler die  optimaal gebruik heeft gemaakt van het gebruiken van een naam om zich een ander imago aan te meten werd afgelopen zondag tweede  in het high roller event op Partypoker. Hij won hiermee $16500. De winnaar van dit bedrag speelde onder de Nickname van een bekende en pokerspeler. Hoe kom ik hier bij? Nietsvermoedend ontving ik op mijn vakantie een sms van iemand met “succes aan de ft”. Ik dacht dat degene misschien dronken was, maar ik stuurde toch maar een sms terug met “?????”. “Ja je speelt nu toch de finale tafel van het highroller event op Party Poker“. “Nee, ik loop te shoppen in Miami, maar onder welke naam speelt die gene dan?”. “Nick[Ro]eg!”. Nog kon ik het niet helemaal geloven, maar bij terugkomst in het hotel opende ik de site en zag toch duidelijk 2e plaats $16500 Nick[Ro]eg. Daar waar ik eerst nog ijdele hoop had dat er toch misschien één wannabe Nicky gek rondliep zag ik meteen daarna een topic waarin duidelijk was wie onder mijn naam speelden. Het was niemand minder dan Ruben – RubenRtv – Visser. Hier werd dus nog maar eens duidelijk dat hij die naam gewoon gebruikte om zwakte aan tafel te insinueren ;-).

Bedenk dus voortaan goed als je een nickname moet kiezen voor een pokerroom wat je met die nickname wil zeggen en uitstralen. Het kan je namelijk veel geld opleveren!

Nicky Nickname Roeg

Roeg


Spelersprofiel Nicky

Elke week beschrijft Nicky “Nickname” Roeg zijn pokerervaringen, kennis, anekdotes en alle andere zaken die hij wil bespreken.


aanjtwit

PokerCity Workshops 1000x258

72 Comments

 1. Haha grappig einde. Ik heb er ook al een paar keer over nagedacht. Ik wilde mijn nick, die ik indd totaal onbewust en snel koos toen ik een aantal jaar geleden net begon met spelen, changen op Pokerstars. Dit bleek dus niet mogelijk te zijn omdat zij vinden dat mensen dan niet meer weten wie jij bent (denk aan notes en/of eerdere ervaringen aan tafel). Ik vind dit persoonlijk geen sterk argument omdat je als speler je spel ontwikkelt en omdat je in real life(denk aan Phil Laak bij de WSOP) jezelf ook kan vermommen of onherkenbaar aan tafel kan zitten.
  Ik weet niet hoe het op Fulltilt zit, maar ik denk dat daarvoor hetzelfde geldt.
  Iemand een idee hoe ik dit op zou kunnen lossen? Account laten verwijderen ofsoiets? Ik moet echt af van die nickname..

 2. Haha grappig einde. Ik heb er ook al een paar keer over nagedacht. Ik wilde mijn nick, die ik indd totaal onbewust en snel koos toen ik een aantal jaar geleden net begon met spelen, changen op Pokerstars. Dit bleek dus niet mogelijk te zijn omdat zij vinden dat mensen dan niet meer weten wie jij bent (denk aan notes en/of eerdere ervaringen aan tafel). Ik vind dit persoonlijk geen sterk argument omdat je als speler je spel ontwikkelt en omdat je in real life(denk aan Phil Laak bij de WSOP) jezelf ook kan vermommen of onherkenbaar aan tafel kan zitten.
  Ik weet niet hoe het op Fulltilt zit, maar ik denk dat daarvoor hetzelfde geldt.
  Iemand een idee hoe ik dit op zou kunnen lossen? Account laten verwijderen ofsoiets? Ik moet echt af van die nickname..

 3. Hoi Nicky, mijn naam is Cyril. Kun je eens iets vertellen over mijn karakter? Wat zijn volgens jou mijn plus en min punten?
  Ben reuze benieuwd naar je onderbouwing!!

 4. Hoi Nicky, mijn naam is Cyril. Kun je eens iets vertellen over mijn karakter? Wat zijn volgens jou mijn plus en min punten?
  Ben reuze benieuwd naar je onderbouwing!!

 5. Eens zien. Je naam is Cyril. Dat betekend dat je ouders vast niet veel van je gehouden hebben vroeger, anders hadden ze je per slot van rekening wel weg een normale naam gegeven. Dat gebrek aan liefde vertaald zich hedentendage naar extreme onzekerheid over je seksuele geaardheid dat uit zich onder andere in sarcastisch gedrag. Je komt uit (Zuid) Limburg waarbij er een grote kans dat je supporter bent van of Fortuna, MVV dan wel Roda JC. Gezien je hobby / uitlaatklep momenteel net zo hard loopt te falen als jij op je eerste afspraakjes met nieuwe meisjes / jongetjes komt de frustratie je inmiddels de oren uit en reageer je je online af.
  How am I doing?
  Vallen (amateurpsycholoog)

 6. Eens zien. Je naam is Cyril. Dat betekend dat je ouders vast niet veel van je gehouden hebben vroeger, anders hadden ze je per slot van rekening wel weg een normale naam gegeven. Dat gebrek aan liefde vertaald zich hedentendage naar extreme onzekerheid over je seksuele geaardheid dat uit zich onder andere in sarcastisch gedrag. Je komt uit (Zuid) Limburg waarbij er een grote kans dat je supporter bent van of Fortuna, MVV dan wel Roda JC. Gezien je hobby / uitlaatklep momenteel net zo hard loopt te falen als jij op je eerste afspraakjes met nieuwe meisjes / jongetjes komt de frustratie je inmiddels de oren uit en reageer je je online af.
  How am I doing?
  Vallen (amateurpsycholoog)

 7. LOL @ cyril
  Ik denk aan een sluwe slang. Naar ventje ben.je ws. LOL
  Sjaak henk sjonnie zijn dom
  Priscillas kimberly niet te vertrouwen sletjes
  LOL puur op naam btw

 8. LOL @ cyril
  Ik denk aan een sluwe slang. Naar ventje ben.je ws. LOL
  Sjaak henk sjonnie zijn dom
  Priscillas kimberly niet te vertrouwen sletjes
  LOL puur op naam btw

 9. Het geeft maar weer eens aan hoe rigged internetpoker is. Alle sofware die in gebruik is en waarmee je zeker een voorsprong hebt op personen die dit niet gebruiken. Het gebruik van MSN om elkaars kaarten door te geven etc. Als nu zelfs “gerespecteerde” spelers bewust een naam van een duidelijk zwakkere speler gaan gebruiken omdat hun bekende nickname een bepaalde angst cq oplettendheid veroorzaakt dan wordt mijn negatieve mening over internet alleen maar bevestigd.

 10. Het geeft maar weer eens aan hoe rigged internetpoker is. Alle sofware die in gebruik is en waarmee je zeker een voorsprong hebt op personen die dit niet gebruiken. Het gebruik van MSN om elkaars kaarten door te geven etc. Als nu zelfs “gerespecteerde” spelers bewust een naam van een duidelijk zwakkere speler gaan gebruiken omdat hun bekende nickname een bepaalde angst cq oplettendheid veroorzaakt dan wordt mijn negatieve mening over internet alleen maar bevestigd.

 11. Voor de psychologie cursus zou ik eerst een taalcursus overwegen. Deventer; geslaagt = geslaagd. Vallen: betekend=betekent.

 12. Voor de psychologie cursus zou ik eerst een taalcursus overwegen. Deventer; geslaagt = geslaagd. Vallen: betekend=betekent.

 13. @ Henk (en ook Nicky): Kan met aan zekerheid grenzende waarschijlijkheid melden dat de speler in kwestie geen ENKEL strategisch doel had met het kiezen van zijn nick. Ben er redelijk zeker van dat het enige doel van Ruben was bij het kiezen van deze opval

 14. @ Henk (en ook Nicky): Kan met aan zekerheid grenzende waarschijlijkheid melden dat de speler in kwestie geen ENKEL strategisch doel had met het kiezen van zijn nick. Ben er redelijk zeker van dat het enige doel van Ruben was bij het kiezen van deze opval

 15. @Rolf, als jij dat zegt neem ik dat gelijk aan.
  Echter mijn mening over het internetpoker veranderd daardoor niet maar is tegelijk ook offtopic 😉

 16. @Rolf, als jij dat zegt neem ik dat gelijk aan.
  Echter mijn mening over het internetpoker veranderd daardoor niet maar is tegelijk ook offtopic 😉

 17. Nou Nicky !
  Geweldige collumn deze keer haha met een erg verrassend einde en zelfkritiek !
  Kortom, mijn complimenten. Ga zo door !

 18. Nou Nicky !
  Geweldige collumn deze keer haha met een erg verrassend einde en zelfkritiek !
  Kortom, mijn complimenten. Ga zo door !

 19. @iedereen. Jongens ik doe me best, probeer gewoon een leuke column neer te zetten met wat inhoudelijke informatie, waar jullie misschien je voordeel mee kunnen doen.

 20. @iedereen. Jongens ik doe me best, probeer gewoon een leuke column neer te zetten met wat inhoudelijke informatie, waar jullie misschien je voordeel mee kunnen doen.

 21. Nicky mijn naam is schorriemorrie, wat zegt dat over mij karakter? Heb ik nu een loose of juist een tight image? Zullen spelers anders reageren op mijn naam? Ik hoop graag je analyse te horen. Goede colomn imo.

 22. Nicky mijn naam is schorriemorrie, wat zegt dat over mij karakter? Heb ik nu een loose of juist een tight image? Zullen spelers anders reageren op mijn naam? Ik hoop graag je analyse te horen. Goede colomn imo.

 23. @Nicky Roeg ondanks dat deze column erover ging is het niet leuk/stoer/grappig om onder mijn naam een reactie te plaatsen! Voor de duidelijkheid de post op 16-09 om 21:37 is dus fake.
  @Rolf de knipoog aan het eind leek mij wel duidelijk genoeg dat ook

 24. @Nicky Roeg ondanks dat deze column erover ging is het niet leuk/stoer/grappig om onder mijn naam een reactie te plaatsen! Voor de duidelijkheid de post op 16-09 om 21:37 is dus fake.
  @Rolf de knipoog aan het eind leek mij wel duidelijk genoeg dat ook

 25. hihihihi… ik was al fan van het eerste uur, maar het wordt steeds leuker! Nice work man

 26. hihihihi… ik was al fan van het eerste uur, maar het wordt steeds leuker! Nice work man

 27. LOL @ NICKY: @iedereen. Jongens ik doe me best, probeer gewoon een leuke column neer te zetten
  hehehehe, in ieder geval fijn om te weten dat je wel je best doet. Gewoon blijven oefenen, ooit zal het je wel lukken.
  Moet zeggen dat dit 1 van je leukere colums is. Ik geef een 4.
  Guus

 28. LOL @ NICKY: @iedereen. Jongens ik doe me best, probeer gewoon een leuke column neer te zetten
  hehehehe, in ieder geval fijn om te weten dat je wel je best doet. Gewoon blijven oefenen, ooit zal het je wel lukken.
  Moet zeggen dat dit 1 van je leukere colums is. Ik geef een 4.
  Guus

 29. Beetje jammer dat een beginner hier gaat vertellen hoe het allemaal zit zonder dat hij er ook maar iets van snapt.

 30. Beetje jammer dat een beginner hier gaat vertellen hoe het allemaal zit zonder dat hij er ook maar iets van snapt.

 31. @Guus Lees eerst even goed voordat je antwoord geeft. Je reactie klopt nu nml niet!
  @Frans verklaar je nader, want ik begrijp niet wat je bedoelt?

 32. @Guus Lees eerst even goed voordat je antwoord geeft. Je reactie klopt nu nml niet!
  @Frans verklaar je nader, want ik begrijp niet wat je bedoelt?

 33. Nu ben ik ook wel beniewd naar mijn image aan tafel.
  Mijn nickname is grotendeels een nederlands biermerk, wat zegt dit?

 34. Nu ben ik ook wel beniewd naar mijn image aan tafel.
  Mijn nickname is grotendeels een nederlands biermerk, wat zegt dit?

 35. nicky je zou meer lezers op je hand halen als je een meer volwassen inhoudelijke schrijfstijl zou hanteren( vind ik dan he)
  zinnen als:
  Ik had toen ook meegemaakt dat je in een bepaalde zone terecht kon komen waarin alles lukte wat je deed. Ook was ik er toen al meer bewust van dat die naam dus van invloed kan zijn op hoe men tegen jou terug speelt aan tafel. Ik dacht dus als tegenstanders mijn naam ouden zien, zij zouden gaan denken dat ik in de zone zat en ze minder op mij terug zouden spelen.
  vind ik echt vergezocht en een soort van kinderlijk
  maaarrrr
  een groot mens is hij/zij die nimmer zijn kinderhart verliest;)

 36. nicky je zou meer lezers op je hand halen als je een meer volwassen inhoudelijke schrijfstijl zou hanteren( vind ik dan he)
  zinnen als:
  Ik had toen ook meegemaakt dat je in een bepaalde zone terecht kon komen waarin alles lukte wat je deed. Ook was ik er toen al meer bewust van dat die naam dus van invloed kan zijn op hoe men tegen jou terug speelt aan tafel. Ik dacht dus als tegenstanders mijn naam ouden zien, zij zouden gaan denken dat ik in de zone zat en ze minder op mij terug zouden spelen.
  vind ik echt vergezocht en een soort van kinderlijk
  maaarrrr
  een groot mens is hij/zij die nimmer zijn kinderhart verliest;)

 37. uhm…imo toon je met je verhaal juist aan dat je nickname er NIET toe doet, aangezien Ruben zowel onder zn eigen als onder een andere naam prima presteert.
  Dus net als bij je variantie-verhaal: qua opmerkzaamheid zit het goed, maar bij de interpretatie ga je de mist in..
  Anyway, ondanks de vele taal- stijl en zinsconstructiefouten is het weer een onderhoudend verhaaltje geworden. Ben reuzenieuwsgierig naar de naam van je dochter btw!
  Heb trouwens nog een goede tip voor je: Een vriend van me had TWEE namen bedacht voor zn toekomstige dochter; hij wilde wachten tot na de geboorte alvorens te beslissen welke naam ze zou krijgen, om beter te kunnen “matchen”. Vind je het wat?

 38. uhm…imo toon je met je verhaal juist aan dat je nickname er NIET toe doet, aangezien Ruben zowel onder zn eigen als onder een andere naam prima presteert.
  Dus net als bij je variantie-verhaal: qua opmerkzaamheid zit het goed, maar bij de interpretatie ga je de mist in..
  Anyway, ondanks de vele taal- stijl en zinsconstructiefouten is het weer een onderhoudend verhaaltje geworden. Ben reuzenieuwsgierig naar de naam van je dochter btw!
  Heb trouwens nog een goede tip voor je: Een vriend van me had TWEE namen bedacht voor zn toekomstige dochter; hij wilde wachten tot na de geboorte alvorens te beslissen welke naam ze zou krijgen, om beter te kunnen “matchen”. Vind je het wat?

 39. Tips voor naam dochter:
  – Nicky Jnr.
  – Kaluo Masa Koemato Maail (Na het zingen de zone uit gaan)
  – Nicky Nicole
  – Oilily
  – Rubinha

 40. Tips voor naam dochter:
  – Nicky Jnr.
  – Kaluo Masa Koemato Maail (Na het zingen de zone uit gaan)
  – Nicky Nicole
  – Oilily
  – Rubinha

 41. Nicknames zeggen wel degelijk iets over iemand zijn persoon, zeker in het geval van De Melkboer, stiekem doneert hij zaad aan de spermabank zonder dat zijn vrouw het weet , na de donatie gaat hij langs bij een Thaise masagge met happy end om zich vervolgens op te maken voor het Haagse travestietencircuit en noemt zich Rubinha en draagt een kinderslipje vam Oilily. Duidelijk verhaal.

 42. Nicknames zeggen wel degelijk iets over iemand zijn persoon, zeker in het geval van De Melkboer, stiekem doneert hij zaad aan de spermabank zonder dat zijn vrouw het weet , na de donatie gaat hij langs bij een Thaise masagge met happy end om zich vervolgens op te maken voor het Haagse travestietencircuit en noemt zich Rubinha en draagt een kinderslipje vam Oilily. Duidelijk verhaal.

 43. Zeg Nicky,
  waar blijft je volgende column? Duurt al zo lang, moet wel een meesterwerk worden nu.
  Guus

 44. Zeg Nicky,
  waar blijft je volgende column? Duurt al zo lang, moet wel een meesterwerk worden nu.
  Guus

 45. Pfff, mijn god, eerst ligt het aan de kaarten nu aan de nickname, wat een talent.

 46. Pfff, mijn god, eerst ligt het aan de kaarten nu aan de nickname, wat een talent.

 47. @Inclusive ja waarschijnlijk wel. Kom volgende week met column met uitleg.
  @Schaap het heeft nog nooit aan de kaarten gelegen. Een pokerspeler die zegt dat het aan de kaarten ligt is geen goede pokerspeler of begijpt het spel nog niet helemaal.

 48. @Inclusive ja waarschijnlijk wel. Kom volgende week met column met uitleg.
  @Schaap het heeft nog nooit aan de kaarten gelegen. Een pokerspeler die zegt dat het aan de kaarten ligt is geen goede pokerspeler of begijpt het spel nog niet helemaal.

 49. Zeg meneer Roeg,
  Je hebt al een maand geen column meer gepubliceerd. Niets voor jou, wat is er?
  Guus

 50. Zeg meneer Roeg,
  Je hebt al een maand geen column meer gepubliceerd. Niets voor jou, wat is er?
  Guus

 51. Doe jij voortaan de nickname bespreking Roeg, dan laat je de hand-analyses aan Rolf over.
  Wat kan je vertellen over de naam RayADHD?
  Alvast congrats met de kleine & keep up the nice work.
  Kritiek of niet, Veel PN-ers kunnen niet wachten totdat de nieuwe Poker Inside online staat. Jij, Rolf en de rest van het team doen dat prima. De minpuntjes worden ruimschoots goedgemaakt door de content.

 52. Doe jij voortaan de nickname bespreking Roeg, dan laat je de hand-analyses aan Rolf over.
  Wat kan je vertellen over de naam RayADHD?
  Alvast congrats met de kleine & keep up the nice work.
  Kritiek of niet, Veel PN-ers kunnen niet wachten totdat de nieuwe Poker Inside online staat. Jij, Rolf en de rest van het team doen dat prima. De minpuntjes worden ruimschoots goedgemaakt door de content.

 53. Nicky komt vóór de MCOP met een nieuwe column, die zeker stof zal doen opwaaien!

 54. Nicky komt vóór de MCOP met een nieuwe column, die zeker stof zal doen opwaaien!

 55. Leuk, zo’n cliffhanger, maar waarom zegt meneer zelf dan op de 12e van deze maand dat hij ‘volgende week’ met een nieuwe column komt. Dat was dus een week geleden….
  Beetje jammer dit.

 56. Leuk, zo’n cliffhanger, maar waarom zegt meneer zelf dan op de 12e van deze maand dat hij ‘volgende week’ met een nieuwe column komt. Dat was dus een week geleden….
  Beetje jammer dit.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.