Column Nicky Roeg: Van Scheveningen tot Vegas


De afgelopen week zat ik in Scheveningen voor alweer een toernooi in de HCSOP. Zoals ik in mijn vorige column al aankondigde: Dit keer deed ik niet mee, maar richtte ik me volledig op het commentaar bij de live webcast op PokerCity.nl. Een dankbare taak, want het was een mooi event met wederom een waardige winnaar. Toch zou dit niet de meest opvallende prestatie blijken, die een Nederlandse pokerspeler deze week zou boeken.

Maar laat ik bij het begin beginnen: de North Sea Poker Classics dus. Vijf events werden er in totaal gespeeld en alle vijf waren ze uitverkocht. Wederom een bewijs dat de vraag naar ‘lagere’ buy-ins vele malen groter is dan die naar duurdere events, zoals die in Enschede georganiseerd waren (en niet volliepen). Daarentegen: het Main Event had mijns inziens wel naar 1000 euro gekund. Dit moet denk ik ook de standaard worden van de HCSOP voor aankomende tijd: een hoofdtoernooi van €1.000 met daarnaast één €500 event en nog twee ‘kleintjes’ van 200 à 300 euro. Alleen Amsterdam en Utrecht kunnen daarnaast wat groter uitpakken.

Maar goed, ik dwaal weer eens af: we hadden het nu over afgelopen week. En die week was wederom supergoed georganiseerd. In de prachtige pokerroom was het aangenaam vertoeven en was er volop ruimte. Enig minpuntje was de laaghangende zon die om 19:30 de pokerroom in kwam schijnen, maar ach: daar hebben al die pokerspelers toch een zonnebril voor? Voor de enkelen die deze niet had, werden er zelfs gratis petten uit gedeeld. Het personeel achter de bar was ruim voldoende aanwezig en zeer vriendelijk. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om een lekker potje te kaarten.

Wij – het PokerCity live reporting team – waren vanaf event #3 aanwezig. We doen namelijk alleen verslag van de toernooien die meetellen in het HCSOP klassement en daarvoor wordt een minimum buy-in van €300 freezeout/€200 rebuy aangehouden. Het was een gezellige boel, met aan de finaletafel onder meer Fedor Los, ‘KaleGozer’ en Joeri ‘Joz66’ Zandvliet – die veel railers naar onze livestream –en chat trokken. Ruud Smit en Robert van de Brom zorgden voor een mooie mix van jonge honden en oudgedienden. Het was uiteindelijk Joeri Zandvliet die de terechte winnaar werd en €12.600 mee naar huis mocht nemen.

De volgende dag ging het main event van start. Ook dit werd, zoals ik al even zei, een mooi toernooi met een geweldige winnaar. Het was Thijs Wessels die na het winnen van het Main Event in Utrecht voor de tweede keer in een jaar een HCSOP-hoofdtoernooi op zijn naam schreef. Vóór hij die topprestatie mocht noteren, moest hij nog wel even een zware heads-up afwerken tegen Fedor Los, de man die dus bij het €300 event negende werd.

We kunnen hem inmiddels wel ‘Back-to-Back’ Los gaan noemen, want niet alleen in Scheveningen scoorde hij twee opeenvolgende finaletafels. Datzelfde deed hij al tijdens de PokerNewsCup in Hintergleim, waar hij tweede werd in het Omaha-event en derde in het NLHE event. Een spelers om in de gaten te houden, dus. Met twee pokeraars van dit kaliber was het niet verwonderlijk dat de heads-up lang duurde. Uiteindelijk won de speler die net dat beetje meer ervaring heeft. Thijs Wessels herovert hiermee de koppositie in het HCSOP klassement en zou dus heel goed de opvolger van Yven Poortinga kunnen worden.

Maar dé prestatie van afgelopen week, werd niet in eigen land geleverd, maar in de woestijn van Las Vegas, waar de WSOP begonnen. Deze kwam natuurlijk van Lex ‘RaSZi’ Veldhuis. Dat Lex een goede pokerspeler is, daar waren de meesten van ons het wel over eens… maar of hij het ook werkelijk in zich had om te kunnen presteren als het erop aan kwam, daar had menigeen nog twijfels over. Die twijfels heeft hij nu weggenomen: zijn zevende plek in het zwaar bezette $40.000 event van deze WSOP, is pas het begin. Ik durf zelfs te beweren dat hij één van de beste spelers ter wereld kan gaan worden!

Zoals ik zei: aan zijn kwaliteiten twijfelde niemand, maar er ontbrak nog iets. Niet in zijn spel zelf, want daar was hij dag en nacht mee bezig en hij beheerst het als geen ander. Ik ken Lex helemaal niet goed, maar als ik het zo vanaf de zijlijn bekeek, lijkt het dat wat ontbrak juist in de externe factoren zat. Zo ergerde RaSZi zich vaak aan mindere spelers die bij hem aan tafel zaten en dat ging ten koste van zijn spel. Wat dat betreft moet dit toernooi, waar vrijwel alleen maar topspelers aan deelnamen, een zegen voor hem zijn geweest.

Toch is dit is niet het enige waardoor zijn prestatie juist nu komt. Ik denk ook dat de gesprekken die hij heeft gehad met tennisprof Raemon Sluiter hem heel erg hebben geholpen. Ik kan mij voorstellen dat Sluiter hem een andere kijk heeft gegeven op hoe je aan de top kan komen. Daarnaast heeft hij door Evelyn Ng een stuk rust gevonden in zijn leven.

Door de prestatie die hij nu heeft gehaald heeft hij een gigantische boost gekregen in zijn zelfvertrouwen. Hiermee is hij dus weer een stap verder en zou het me niet verbazen als er, zoals gezegd, nog hele mooie dingen gaan volgen voor deze PokerStars pro.

Ga ik zelf nog pokeren? Nou, op dit moment ben ik druk met alles er omheen. Zoals ik al eerder meldde, is het opzetten van het NK Studentenpoker (dat in september gaat beginnen) daar één van. Ik ben nog op zoek naar locaties in de steden waar de voorrondes zijn. Dus mocht je nog een leuke locatie weten in jouw studentenstad, stuur me dan even een reactie. Eind juni gaat de site online en dan moet alles gereed zijn. Dat moet ook wel, want 30 juni vlieg ik naar Vegas om vandaar uit verslag te doen van alles wat er zich in en om de WSOP afspeelt. Vanaf 1 juli kan je dat dus op PokerCity.nl terugzien!

Misschien ga ik ook nog zelf het Main Event spelen, maar dan moet ik mij wel via een satellite plaatsen. 14 juni is er op Holland Poker een groot toernooi waarin er 40 plaatsen worden vergeven. Dus wie weet kan ik er een combi reis van maken!

Nicky “Nickname” Roeg

Spelersprofiel Nicky

Elke week beschrijft Nicky “Nickname” Roeg zijn pokerervaringen, kennis, anekdotes en alle andere zaken die hij wil bespreken.

PokerCity Workshops 1000x258

42 Comments

 1. Nicky, dit lijkt wel een een korte samenvatting van wat Lex de laatste tijd zelf in interviews heeft gemeld…weinig nieuws en die resultaten van scheveningen zijn nou ook niet echt de moeite waard om een column te noemen, toch?
  Ben benieuwd naar je filmpjes uit Vegas. Succes.

 2. Nicky, dit lijkt wel een een korte samenvatting van wat Lex de laatste tijd zelf in interviews heeft gemeld…weinig nieuws en die resultaten van scheveningen zijn nou ook niet echt de moeite waard om een column te noemen, toch?
  Ben benieuwd naar je filmpjes uit Vegas. Succes.

 3. Wist niet dat Lex met Ev Ng was … whooha, goeien bal … nu begrijpt waarom sommigen zoveel kritiek spuien … goed bezig Lex … ook met poker trouwens, congrats met die mooie FT ( had na het bekijken van de chipstand eigenlijk wel meer verwacht, maar ja, verdomd flipje huh ) Best of luck voor alle Vegas-gangers !

 4. Wist niet dat Lex met Ev Ng was … whooha, goeien bal … nu begrijpt waarom sommigen zoveel kritiek spuien … goed bezig Lex … ook met poker trouwens, congrats met die mooie FT ( had na het bekijken van de chipstand eigenlijk wel meer verwacht, maar ja, verdomd flipje huh ) Best of luck voor alle Vegas-gangers !

 5. Kun je filmpjes maken en het main event spelen tegelijk? Of maak je filmpjes tot aan het main event?

 6. @Jankulofski NEE!
  @Guido nog een leuke kroeg in Groningen waar we de NK Studentenpoker kunnen houden?
  @Tom thanks voor reactie.

 7. Kun je filmpjes maken en het main event spelen tegelijk? Of maak je filmpjes tot aan het main event?

 8. @Jankulofski NEE!
  @Guido nog een leuke kroeg in Groningen waar we de NK Studentenpoker kunnen houden?
  @Tom thanks voor reactie.

 9. @P.Luiks in het geval ik mij plaats voor het m.e dan speel ik dag 1D dat is 6 juli en als ik dan door ben speel ik weer 8 juli. Dag 3 zal 10 juli weer zijn en dan vlieg ik in principe terug of ik moet er dan nog in zitten. Ik zal dan 2 dagen niet kunnen f

 10. @P.Luiks in het geval ik mij plaats voor het m.e dan speel ik dag 1D dat is 6 juli en als ik dan door ben speel ik weer 8 juli. Dag 3 zal 10 juli weer zijn en dan vlieg ik in principe terug of ik moet er dan nog in zitten. Ik zal dan 2 dagen niet kunnen f

 11. @ nicky. Ik weet wel een kroeg in Groningen waar we het nk barplassen kunnen houden.

 12. @ nicky. Ik weet wel een kroeg in Groningen waar we het nk barplassen kunnen houden.

 13. @Nesten
  Ik run de laatste tijd zelf zo slecht dat ik preflop situaties van 70/30 en zelfs 80/20 als flipjes ervaar …

 14. @Nesten
  Ik run de laatste tijd zelf zo slecht dat ik preflop situaties van 70/30 en zelfs 80/20 als flipjes ervaar …

 15. Ik moet eerlijk bekennen dat de columns er redactioneel gezien wel op vooruit zijn gegaan….Wellicht een wederdienst van Rolf gehad voor bewezen diensten tijdens die gezamenlijke hotelovernachting nicky?

 16. Ik moet eerlijk bekennen dat de columns er redactioneel gezien wel op vooruit zijn gegaan….Wellicht een wederdienst van Rolf gehad voor bewezen diensten tijdens die gezamenlijke hotelovernachting nicky?

 17. De vraag is of toernooien perse vol moeten lopen. Een mooi startveld kan ook een streven zijn.

 18. De vraag is of toernooien perse vol moeten lopen. Een mooi startveld kan ook een streven zijn.

 19. het leukste van scheveningen vindt ik toch, dat ze na de verbouwing de knop van de zonwering niet kunnen vinden.en dus petjes moeten uitdelen… kan je toch niet geloven. Lang leve HC

 20. @Bishop Ik weet niet waar jij die informatie vandaan haalt, maar ik ontken alles (Rolf zij nog zo dat hij die tapes alleen voor prive bezit wilden maken.
  @Hennie Vorig jaar was een unieke situatie. Er zijn nog wel genoeg mensen die mij zouden willen ba

 21. Nicky: Ik denk dat het leuker is om te lezen hoe je zelf tegen dingen aankijkt, gewoon jouw eigen visie op de dingen geven. Wat je nu doet is voor een groot deel beschrijvingen geven, een soort van newsoverzichtje met een beetje jouw mening ertussendoor. Probeer dat wat meer andersom te doen en het is imo een stuk intressanter.
  Dat stuk over Lex bijv, dát is wat we in een column willen lezen, niet wie er wel toernooi heeft gewonnen.

 22. Huize Beurs en Piccadilly hebben zat ruimte en een pokerverleden…

 23. Ik weet niet over welk top jij het hebt maar Sluiter heeft nooit de top bereikt…Ik vind jou namelijk een stuk beter dan Lex…Eigenlijk, is bijna iedereen in de NL pokertop beter dan Lex

 24. Ik weet niet over welk top jij het hebt maar Sluiter heeft nooit de top bereikt…Ik vind jou namelijk een stuk beter dan Lex…Eigenlijk, is bijna iedereen in de NL pokertop beter dan Lex

 25. Nicky,
  hoe is het afgelopen met die “pokerpro voor 1 dag“ actie van Hollandpoker?

 26. Nicky,
  hoe is het afgelopen met die “pokerpro voor 1 dag“ actie van Hollandpoker?

 27. Jankulofski, kun je nou nooit is normaal een reactie schrijven? JEZUS (inclusief spelfout gekopieerd)

 28. Jankulofski, kun je nou nooit is normaal een reactie schrijven? JEZUS (inclusief spelfout gekopieerd)

 29. pokerclown, het HC Schev kan er niets aan doen dat de zon sinds hun verbouwing opkot in het westen he; nicky vind ik eiegenlijk beter in praten OVER poker; hoop toch dat Nicky en alle holanders top runnen in vegas GL

 30. pokerclown, het HC Schev kan er niets aan doen dat de zon sinds hun verbouwing opkot in het westen he; nicky vind ik eiegenlijk beter in praten OVER poker; hoop toch dat Nicky en alle holanders top runnen in vegas GL

 31. Ik weet niet over welk top jij het hebt maar Sluiter heeft nooit de top bereikt…Ik vind jou namelijk een stuk beter dan Lex…Eigenlijk, is bijna iedereen in de NL pokertop beter dan Lex
  LOL misschien in yahtzee

 32. Ik weet niet over welk top jij het hebt maar Sluiter heeft nooit de top bereikt…Ik vind jou namelijk een stuk beter dan Lex…Eigenlijk, is bijna iedereen in de NL pokertop beter dan Lex
  LOL misschien in yahtzee

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.