Column Nicky Roeg: Lief dagboek

Lief dagboek,

Deze week heb ik niet veel gepokerd. Ik moest mijn tijd anders besteden, want er waren een paar dingen die ik moest regelen. Maar uiteindelijk heb ik toch veel tijd besteed aan het poker. Niet dat ik zelf speelde; ik heb er vooral heel veel naar gekeken.

Je weet dat er een Europese Poker Tour is. Nou, die vond deze week plaats in San Remo en het was een Nederlander die hem won. Ik ken de winnaar ook nog en ik was heel blij voor hem. Dit bevestigde mijn mening nog maar eens dat de Nederlanders helemaal niet slecht presteren in de pokerwereld. Misschien als je bekijkt hoeveel van ‘ons’ er meedoen en hoeveel er hoog eindigen… maar ‘we’ hebben toch prachtige resultaten geboekt in de eerste vier maanden van dit jaar.

Zo haalden Nederlanders in de EPT drie finale tafels (plus een top-15 plaats), waarvan één overwinning (plus nog een overwinning in een side event). Ook online wordt de ene diepe cash na de andere genoteerd. Nee lief dagboek, ik denk dat dit sowieso een mooi pokerjaar gaat worden voor Nederland.

De laatste overwinning heeft ook heel veel media-aandacht gegenereerd en ik hoop dat dit goed gaat uitpakken voor het poker in Nederland.

Zelf heb ik ook nog de winnaar van San Remo mogen interviewen. Hij was zaterdagavond weer in Nederland en zou maandagmiddag alweer richting Monaco gaan. Hij had op zondagmiddag – tussen Hart van Nederland en De Wereld Draait Door – even tijd vrij gemaakt voor mij. Ik had een heel leuk idee voor het filmpje en zag al helemaal voor me hoe het moest gaan worden. Ik was alleen even vergeten dat we in Nederland wonen en dat het hier nog wel eens regent. Okee, het was de afgelopen twee weken continu droog, maar uitgerekend op het tijdstip dat ik met onze EPT-held had afgesproken, was het aan het regenen. Dat was mijn eerste bad beat van zondag.

Het hele idee dus letterlijk in het water gevallen. Uiteindelijk heb ik bij hem thuis een leuk interview opgenomen. De bedoeling is om meer interviewfilmpjes te gaan maken en heb daar ook wel leuke ideeën over. Zo ben ik toch met poker bezig, maar kost het mij geen geld! Dat brengt me op de tweede bad beat van zondag, die niet veel later plaatsvond.

Ik had namelijk in de schaarse pokertijd die ik deze week had twee toernooitjes gespeeld.
De eerste was het grote zondagavondtoernooi op Holland Poker. Normaal gesproken zit ik altijd een kwartier voor aanvang van een toernooi klaar om mij te installeren. Drinken naast me, muziek uitgezocht, laatste berichten op de pokerfora gelezen, et cetera.

Dit keer ging ik echter pas één minuut voor toernooi begon achter mijn computer zitten en dus ging de boel meteen beginnen. De allereerste hand zit ik in de big blind en heb ik A=d 2=d.
De blinds zijn 15-30 en één speler raiset naar 80. Iedereen foldt en ik leg de 50 bij vanuit de blind. De flop is A=h 2=s Q=h. Ik bet 175. Hij raiset naar 525 waarop ik er 1250 van maak. Hij denkt niet lang na en gaat all-in. Ik call en zie dat hij A=s Q=d heeft en ik zo goed als drawing dead ben. Hij rivered nog zijn full house, maar dat doet er niet meer toe, want ik kan al weer vanaf de zijlijn gaan toekijken. Zo heb ik mijn bijnaam Nicky Vroeg weer eer aan gedaan.

Ik had meteen geen zin meer om te spelen en zat maar wat voor mij uit te kijken, niet helemaal beseffende wat er nou gebeurd was. Plots zag ik toen dat er nog een freeroll ging beginnen; dat is toch mijn specialiteit! Dus die ben ik maar even dat gaan spelen om mijn zelfvertrouwen weer wat op te krikken. Natuurlijk won ik deze freeroll!!

Lief dagboek, je begrijpt natuurlijk wel dat ik ook meteen een mail heb gestuurd naar Jeffrey Pollack van de WSOP of hij niet nog een freeroll event kan toevoegen aan het toernooischema van dit jaar. Dan word ik zeker braceletwinnaar! Helaas heb ik nog geen bericht terug gehad.

Nou lief dagboek, dat was het dan weer voor deze week. Dàààg! Tot de volgende keer.

Nicky “Nickname” Roeg

Spelersprofiel Nicky

Elke week beschrijft Nicky “Nickname” Roeg zijn pokerervaringen, kennis, anekdotes en alle andere zaken die hij wil bespreken.

29 Comments

 1. nog niet gelezen, maar de naam is wel heel charmant gekozen 😉 zeker vanwege al die comments vorige keer dat het een ‘lief dagboek’ verhaal was

 2. nog niet gelezen, maar de naam is wel heel charmant gekozen 😉 zeker vanwege al die comments vorige keer dat het een ‘lief dagboek’ verhaal was

 3. Lief dagboek…hahaha! lol!
  Sta je echt op de Dam morgen Nicky of is het een geintje? Laat ff weten!

 4. ja dan was ik ook wel ff gegaan. aansluiting is redelijk vanaf hier ook. voor jou was het langer geweest. maar hij staat er niet…

 5. ja dan was ik ook wel ff gegaan. aansluiting is redelijk vanaf hier ook. voor jou was het langer geweest. maar hij staat er niet…

 6. Zeg dan ook welke freeroll je won 😛
  Wel grappig hoe je het verhaal nu hebt gekozen (Humor).

 7. Zeg dan ook welke freeroll je won 😛
  Wel grappig hoe je het verhaal nu hebt gekozen (Humor).

 8. Thanks voor reacties.
  @jos en suntrax helaas te laat voor plan. dus volgend jaar zeker!! @ dansgek je moet niet alles in 1x weggeven, want anders heb ik volgende keer weer niks om over te schrijven ;-D

 9. Thanks voor reacties.
  @jos en suntrax helaas te laat voor plan. dus volgend jaar zeker!! @ dansgek je moet niet alles in 1x weggeven, want anders heb ik volgende keer weer niks om over te schrijven ;-D

 10. Ik vind het een vermakelijk stukje!
  Dat plaatje ook in het midden :D:D:D
  Lieve poezie… LOL

 11. Ik vind het een vermakelijk stukje!
  Dat plaatje ook in het midden :D:D:D
  Lieve poezie… LOL

 12. Ey teamgenoot!! Nu moeten we die freeroll in Duitsland straks ook maar effe shippen he!!

 13. Op zich wel een leuk stukje…
  Nicky, ik wilde je even iets vragen over die A2 hand. Waarom speel je die hand in de beginfase van een toernooi op deze manier? De blinds zijn 15/30 en jullie zitten waarschijnlijk minimaal 100BB diep.. Ben je het niet met me eens dat je in de beginfase van een toernooi de potten klein moet houden, helemaal in een pot als deze waarin je tegenstander alles kan hebben en/of hitten.. Succes verder met alles!
  greetz

 14. Op zich wel een leuk stukje…
  Nicky, ik wilde je even iets vragen over die A2 hand. Waarom speel je die hand in de beginfase van een toernooi op deze manier? De blinds zijn 15/30 en jullie zitten waarschijnlijk minimaal 100BB diep.. Ben je het niet met me eens dat je in de beginfase van een toernooi de potten klein moet houden, helemaal in een pot als deze waarin je tegenstander alles kan hebben en/of hitten.. Succes verder met alles!
  greetz

 15. @Robbie ja helemaal met je eens.
  ps: Heb je gezien dat je de prijsvraag hebt gewonnnen?

 16. @Robbie ja helemaal met je eens.
  ps: Heb je gezien dat je de prijsvraag hebt gewonnnen?

 17. Ok tnx…
  Ik had het niet gezien, had ook voor de gein gereageerd op het artikel…
  Enne, heb niet eens een holland poker account.. Maar eentje aanmaken dan denk ik.. 🙂

 18. Dank je Nicky, ga er straks even eentje aanmaken… Dan kan ik meteen even een toernooitje chippen daar tijdens het kijken naar de webcast MC.. 🙂
  Heb je nog een tip voor een leuk toernooitje daar vanaaf minimum 20 dollar buy inn?

 19. Dank je Nicky, ga er straks even eentje aanmaken… Dan kan ik meteen even een toernooitje chippen daar tijdens het kijken naar de webcast MC.. 🙂
  Heb je nog een tip voor een leuk toernooitje daar vanaaf minimum 20 dollar buy inn?

 20. Die extra $ krijg je denk ik pas na het weekend omdat er in het weekend niemand is. Er zijn vele leuke/goede toernooien. De ochtendtoernoiien zijn echt heelweak. Dat zijn wel $4/5K guar. maar buyin is wel $7/10. Daarnaast hebben we natuurlijk ook elke 1e zondag vd maand(nu deze zondag dus ook) het forum toernooi. Waar naast de gezelligheid en het gewone prijzengeld ook aan het eind vh klassement een ticket voor een live toernooi is te winnen.

 21. Die extra $ krijg je denk ik pas na het weekend omdat er in het weekend niemand is. Er zijn vele leuke/goede toernooien. De ochtendtoernoiien zijn echt heelweak. Dat zijn wel $4/5K guar. maar buyin is wel $7/10. Daarnaast hebben we natuurlijk ook elke 1e zondag vd maand(nu deze zondag dus ook) het forum toernooi. Waar naast de gezelligheid en het gewone prijzengeld ook aan het eind vh klassement een ticket voor een live toernooi is te winnen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.