Column Nicky Roeg: Imago

 
 
 
Elke week schrijft Nicky “Nickname” Roeg zijn poker ervaringen, kennis, anekdotes en alle andere zaken die hij wil bespreken op. Op dinsdag kun je deze zieleroerselen lezen op PokerCity.


 
 

Imago

Het imago van een pokerspeler is een belangrijk onderdeel bij poker. Hiermee bedoel ik dan wat voor type pokerspeler is iemand. Wat is zijn speelstijl?

Het herkennen van speelstijlen van spelers is bij live pokertotaal anders dan bij internet poker. Bij internet poker wordt er door veel spelers gebruik gemaakt van bepaalde programma’s zoals pokertracker, pokeroffice of holdemmanager. Hierin wordt exact bijgehouden hoe iemand speelt.

Is die speler agressief of tight? Van elke spelsituatie wordt dit via statistieken aangegeven. Je weet dan precies wat je van je tegenstander kunt verwachten. Ik werk hier niet mee en kan er dus niet heel veel over vertellen. Ik moet het dus hebben van mijn eigen waarnemingen.

Bij internet poker let ik heel goed op iemand zijn betpatronen en zijn positiespel. Hierdoor speel ik niet heel veel tafels tegelijk, maar beperk ik mij tot het spelen van maximaal drie tafels per keer. Speel ik meer tafels dan gaat mijn kijk op spelers naar beneden.

Ik maak hierbij wel gebruik van notities die ik op spelers “plak”. Met plakken bedoel ik dat je bij een speler een notitie kan zetten, door op de naam van de speler te drukken. Dan opent er een klein schermpje waar je dan wat notities kan zetten. Die notities blijven dan bewaard, zodat als je volgende keer weer bij die speler aan tafel zit je kan zien wat je genoteerd hebt. Alles wat mij van de desbetreffende speler opvalt, noteer ik en lees ik terug wanneer ik weer bij hem aan tafel kom. Zijn range van handen die hij speelt, zijn betpatronen, werkelijk alles.

Bij live poker moet je naar heel andere zaken kijken. Je let op leeftijd, kleding, houding en uitstraling. Ook kan je met iemand een gesprek aan gaan en vragen stellen. Wat voor werk doe je? Is dit je eerste toernooi? Etc., etc. Hieruit kun je veel informatie afleiden.

Bijvoorbeeld een spelerdie nog niet heel veel ervaring heeft en waarvoor in to the money eindigen belangrijker is dan winnen, die zal niet zo snel een bluf maken.

Ook is het belangrijk om te weten hoe andere spelers naar jou kijken. Wat is jouw imago? Als je weet hoe spelers denken dat jij speelt kan je daar je voordeel uithalen. Je kan ook een imago misbruiken door in de gesprekken die je hebt aan tafel een andere indruk te geven.

Zo heb ik mijzelf al verschillende imago’s gegeven. Het was maar net hoe ik dan wilde spelen en hoe ik wilde dat de andere spelers mij zouden zien. Zo was ik al eens een schilder, receptionist van een hotel, automonteur, profvoetballer, louche handelaar, student, een kunstenaar en de zoon van een hele rijke bankdirecteur.

Ik speel deze week het main event van het Paastoernooi – dat logischerwijs de dag na pasen begint – in Rotterdam.

Een mooi toernooi over drie dagen met een goede structuur. Er doen 200 spelers mee. PokerCity is er bij om live verslag te doen. Ik zal ook een soort van blog bijhouden over hoe mijn toernooi verloopt. Misschien wordt dit wel een video blog?

Ik hou er meestal niet zo van om van te voren aan te geven wat ik van een toernooi verwacht, maar ik heb bij dit toernooi wel een heel goed gevoel. Houd deze site dus goed in de gaten de aankomende drie dagen.

Natuurlijk ben ik dit toernooi weer gewoon Nicky Roeg!

Nicky “Nickname” Roeg

Spelersprofiel Nicky Roeg

24 Comments

  1. Hoi Nicky, ik ken je niet persoonlijk maar laatst zat ik in utrecht met je aan de cashgame en toen vertelde je me dat je vroeger gigolo was en nu zanger bent. Was dat ook puur imago of zat er een kern van waarheid in?

  2. Hoi Nicky, ik ken je niet persoonlijk maar laatst zat ik in utrecht met je aan de cashgame en toen vertelde je me dat je vroeger gigolo was en nu zanger bent. Was dat ook puur imago of zat er een kern van waarheid in?

  3. bedankt voor jullie reacties. tja en om een antwoord te geven ik denk dat dat het voordeel is van Dissociatieve identiteitsstoornis 😉

  4. bedankt voor jullie reacties. tja en om een antwoord te geven ik denk dat dat het voordeel is van Dissociatieve identiteitsstoornis 😉

  5. he ruben. thanks. veilig thuis gekomen. was gezellig om even bij je aan tafel te hebben gezeten. zie je snel. ps ze moeten toch wat bedenken dat niet zomaar iedereen een antwoord kan posten want dan krijg je dus allemaal van het soort rare posts als hierboven.

  6. he ruben. thanks. veilig thuis gekomen. was gezellig om even bij je aan tafel te hebben gezeten. zie je snel. ps ze moeten toch wat bedenken dat niet zomaar iedereen een antwoord kan posten want dan krijg je dus allemaal van het soort rare posts als hierboven.

  7. Voortaan wel je handen wassen na het plassen, Nick. Kon er niets van zeggen omdat ik snel weer naar me tafel moest. Hierbij alsnog!

  8. Voortaan wel je handen wassen na het plassen, Nick. Kon er niets van zeggen omdat ik snel weer naar me tafel moest. Hierbij alsnog!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.