Column Nicky Roeg: Een weekje Enschede

Daar zat ik dan, in de trein. Eindbestemming: Enschede, mijn thuisplaats voor een aantal dagen. Hier werden de Twente Series of Poker gespeeld. Het idee was dat ik eerst zou meewerken aan de live webcast en daarna nog meespelen met het €1.000 event. Mijn teamgenoten Rolf en Ancilla hadden inmiddels de tweede dag van het Team Event bereikt, tegen alle verwachtingen in. Mijn eigen prestatie op pokergebied zou daar uiteindelijk ver bij achter blijven!

Ik kwam dus op de tweede dag van het Team Event aan in Enschede en zag daar Rolf de chips verspelen die Ancilla voor hem had gewonnen. Ze waren vijfde geworden, een mooie prestatie van dit markante tweetal. Het werd nog maar eens duidelijk dat Rolf een goede instructeur is! Ancilla had het prijzengeld in haar hoofd al uitgegeven aan schoenen.

De finaletafel was sowieso mooi om te volgen. Rob Hollink was helaas niet aanwezig om zijn titel met zus Clementine te verdedigen, maar dat gemis werd goedgemaakt door diverse andere toppers. Marcel Luske was de meest bekende naam, maar hij moest met Elly Steijn het veld als negende verlaten. De duitsers Marko Nol en Nazim Kicik werden de uiteindelijke winnaars, omdat ze Stijn Kruijsen en Jeroen ‘Omahahater’ Romate heads-up wisten te verslaan.

Tegelijk met dit event werd de satellite gespeeld voor het Main Event. Hier kwamen eenentwintig winnaars uit, die de volgende dag het €2.000 kostende hoofdtoernooi gingen spelen, samen met de zestig spelers die zich direct hadden ingekocht. andere spelers. Geen geweldige opkomst, helaas, Aan de andere kant deed wél bijna de hele top van het Nederlandse poker mee. Natuurlijk waren er een aantal terechte op- en aanmerkingen over de organisatie, die zeker mee worden genomen door de zeer goed opererende toernooidirectie.

Dat deze toernooileiding naar de spelers luistert en er alles aan doet om mooie en goede events te organiseren, werd meteen duidelijk in het toernooi daarna. Er werd in dit toernooi namelijk gestart met stacks van 20.000 punten in plaats van 10.000 – een unicum in de HCSOP, bij mijn weten. Mede hierdoor werd dit een geweldig toernooi, maar helaas weer eentje waar te weinig spelers op afkwamen.

Zoals gezegd: aan het €1.000 event zou ikzelf ook meedoen. Dat wil zeggen, niet voor al te lange tijd. Kort voor de dinnerbreak kon ik het speelveld al verlaten. Het hele toernooi kwam ik niet in mijn spel en dus kon na twee diepe runs in de HCSOP (Venlo en Nijmegen) eindelijk weer de bijnaam ‘Nicky Vroeg’ van stal worden gehaald. Het begon al het eerste level in een pot tegen Jeroen Romate. Ik raisde met 3=c 5=c UTG+2 naar 180 (blinds 30-60) en de spelers in de blinds – waaronder Jeroen in de big blind – maakten de call.

De flop was 5=d 3=d J=s, niet slecht dus. Ik maak het 420 nadat mijn opponenten allebei hadden gecheckt en ze maken allebei wederom de call. Turn 8=h en wederom checken ze beiden. Ik maak het 1210. De small blind geeft op en Jeroen wil nog wel een river zien. Dat is een T=d en na zijn check, check ik snel behind. Hij laat zijn flush zien en ik nog even mijn two pair, om te laten zien dat ik geen bluffer ben…

Alhoewel… verderop in het toernooi bewijs ik juist het tegendeel. Ik beleef wat ups en downs en sta 17.000. Met J=s 9=s raise ik, UTG+2, naar 550. De cut-off callt en de button – John Goosens – raiset naar 1800. Ik besluit maar eens te callen vanuit deze lekkere positie, haha. De speler op de cut-off foldt en ik zit heads-up tegen John. De flop is 873 en het gaat check-check. De turn is een 6 en ik maak na enige tijd nadenken 2.500 waarop John callt.

River is een A en ik vind dat toch wel een goede kaart voor mij. Na enig nadenken maak ik 6.000 en krijg een instacall. Ik zeg “good call” en muck mijn hand. Hij laat nog even zijn KK zien. Hiermee houd ik nog 8.000 chips over en dat moet voldoende zijn om mee verder te spelen. Het blindlevel is immers nog maar 100-200. Echter, uiteindelijk kan ik niks meer klaarspelen en moet ik het er op een gegeven moment wel ingooien met 88… waarop de button callt met TT. Dat was mijn toernooi. Onrustig en geen moment ‘in the zone’ geweest.

De verklaring is heel simpel edoch zeker geen smoes voor mijn slechte spel. Ik had voor ik aanschoof drie dagenlang het commentaar verzorgd bij de live webcast. Dit betekende bijna 12 uur per dag achter elkaar staan, opletten wat er gebeurde, commentaar geven en interviews doen. Superleuk om te doen, maar ook vermoeiend.

En als ik een toernooi speel moet alles kloppen. Mijn voorbereiding moet goed zijn en ik moet goed in mijn vel zitten. Dan kan ik mijn A-game spelen. Nu was ik én redelijk moe voordat ik aan toernooi begon, én ik moest omschakelen van verslaggeven naar zelf spelen. Dit was de eerste keer dat ik dit deed en ik ben erachter gekomen dat het voor mij niet goed werkt.

Zoals jullie – hopelijk – gezien hebben ben ik wat meer gaan doen om het poker heen. Niet alleen doe ik nu het commentaar bij de live webcast van PokerCity, ik maak ook video’s onder de noemer Railen met Roeg. Tijdens de World Series of Poker zal ik ook met regelmaat een audiovisuele bijdrage leveren, vooral rondom het Main Event – maar daarover later meer. Daarnaast staat er weer een Poker Inside op het punt te verschijnen, met als speciale gast Constant Rijkenberg.

Ten slotte ben ik bezig om voor Holland Poker het live NK Studentenpoker op te zetten. Dit zal een live evenement worden, dat vanaf September elke week in een andere studentenstad gespeeld gaat worden, met de finale tegen het einde van het jaar in Amsterdam op een unieke locatie. Alle events zullen via de – inmiddels bekende – live webcast worden uitgezonden op PokerCity! Vanaf eind juni kun jij je inschrijven (mits je in het bezit bent van een geldige collegekaart), maar er zullen ook online freerolls zijn via welke je je kunt kwalificeren.

En verder? Deze week begint alweer het volgende toernooi in de HCSOP! Scheveningen is de locatie en daar zal ik ook weer bij aanwezig zijn. In principe zal ik het verslag doen op donderdag en speel ik zelf het toernooi op vrijdag… maar met de kennis die ik heb opgedaan in Enschede in het achterhoofd, weet ik dat nog niet zeker. Mogelijk ga ik op vrijdag niet spelen, maar gewoon ook dan het verslag doen. Misschien is dat eigenlijk wel een win-win situatie, haha.

Nicky “Nickname” Roeg

Spelersprofiel Nicky

Elke week beschrijft Nicky “Nickname” Roeg zijn pokerervaringen, kennis, anekdotes en alle andere zaken die hij wil bespreken.

PokerCity Workshops 1000x258

19 Comments

 1. @robbie: Duitsland heeft hij laten schieten aangezien hij naar Scheveningen gaat voor het toernooi. Hierdoor ga ik naar Aken. Thx Nicky 😛

 2. @robbie: Duitsland heeft hij laten schieten aangezien hij naar Scheveningen gaat voor het toernooi. Hierdoor ga ik naar Aken. Thx Nicky 😛

 3. Bedankt voor jullie reacties.
  Ja ik ga dus het commentaar verzorgen bij de livestream donderdag,vrijdag en zaterdag en ga dus ook niet zelf spelen.
  @Dansgek Veel plezier in Aken hou je wel de eer hoog!

 4. Bedankt voor jullie reacties.
  Ja ik ga dus het commentaar verzorgen bij de livestream donderdag,vrijdag en zaterdag en ga dus ook niet zelf spelen.
  @Dansgek Veel plezier in Aken hou je wel de eer hoog!

 5. Nicky, kan je mij die j9s hand uitleggen. imo speel je elke straat verkeerd.

 6. Nicky, kan je mij die j9s hand uitleggen. imo speel je elke straat verkeerd.

 7. denk dat nicky juist die hand bedoelt met `niet in de zone`. hoop ik althans!

 8. denk dat nicky juist die hand bedoelt met `niet in de zone`. hoop ik althans!

 9. Thanks voor reacties. @ibluffuraces klopt! Dus Erik er valt weinig uit te leggen aan die hand behalve dont try this at home ;-D

 10. Ik vond dat je de vrslaggeving prima hebt verzorgd Nicky, ook de rubriek “groeten van” moet je erin houden. Goed gedaan man.

 11. Ik vond dat je de vrslaggeving prima hebt verzorgd Nicky, ook de rubriek “groeten van” moet je erin houden. Goed gedaan man.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.