Column Nicky Roeg: Een week van kwalificatie

Ik moest en zou mij plaatsen voor het main event van de WSOP. Als je éénmaal aan dat toernooi hebt meegedaan, wil je er elk jaar weer bij zijn. Deze week moest het dan gaan gebeuren. Op Holland Poker was de 40 seats guaranteed kwalificatie. Dit was een $535 toernooi, maar er waren ook allemaal subkwalificaties. Ik had mij eerst via een $8 toernooi geplaatst voor een $60 toernooi, maar moest daar vroegtijdig het toernooi verlaten. Ik gaf mijzelf nog één kans via  een $80 toernooi en vrij gemakkelijk kwalificeerde ik mij daar voor die 40 seats guaranteed van afgelopen zondag.

Mijn tactiek voor het toernooi was gewoon heel rustig en simpel spelen. Er waren zoveel zwakke spelers door de vele kwalificatie toernooien dat ik gewoon rustig mijn moment moest afwachten. Dit was vrij moeilijk en mijn handen jeukten dan ook om te raisen nadat ik weer 5 limpers zag. Ik zag ook de gekste moves en handen voorbij komen, maar ik wist inmiddels wel waar de zwakke plekken aan tafel zaten en wie ik wilde aanpakken. Mijn eerste hand speelden ik met 9s8s nadat ik weer een limper voor mij zag en het één van de zwakke broeders was die opende. Ik raisde daar en de sb besloot mij te callen en de limper ook. De flop was 4hAc10s en ik maak na hun check een cbet. Alleen de limper callde en de turn was een 2d. Een blank en op zijn check bette ik wederom. Hij folde hier netjes en ik liet even mijn bluf zien. Dit deed ik express, omdat dit de eerste hand was die ik speelde en met mijn tactiek die ik gewoon van plan was verder te spelen, hoopte ik hiermee later mijn grote handen afbetaald te krijgen.

Toen kwam de volgende hand. Ik kreeg KK in late positie en raisde naar 160 big blinds 20/40. Mijn buurman – die op de cutoff zat – callde, de button ,de sb en bb ook. Niet echt een prettig vooruitzicht. We kregen een flop 2=h 7=c 4=d. Niet echt ongunstig dus. Sb en bb checkten en ik maakte er 500 van die werd gecalled door mijn buurman. Samen gingen we naar de turn – A=c – en die was minder gunstig. Ik besloot hem hier door te zetten en bette 840. Mijn buurman – die ik dus ook als één van de mindere spelers aan tafel beschouwde en die ik  de gekste moves heb zien maken – besloot hier om allin te gaan. Ik speelde nog 1600 behind en moest callen voor mijn toernooi leven. Na even nadenken dacht ik dat ik hier gewoon de beste hand had. Als hij hier een A zou hebben of eventueel een straat of een set was hij hier niet allin gegaan. Ik besloot dus te callen en hij liet 66 zien. Mijn double up was een feit. Ik deed het weer even wat rustiger aan en pakte zo nu en dan een potje op door in positie de zwakkere spelers te reraisen. Toen verloor ik een gedeelte van de mijn stack in de volgende hand. Ik zit op de button en vind Ac6c. Blinds zijn 50/100 en mijn buurman raised naar 300. Een speler waar ik graag tegen speel – en zeker vanuit deze positie – en ik besluit te callen. De sb doet dit ook en zo zien we met zijn drieën de flop 7=h A=d 7=c. Alle drie checken we. De turn is een 9=c en de sb bet nu 500. Ik ben de enige die called en samen zien we op de river K=c verschijnen. Hij bet 1800 en ik kom nu helemaal niet meer weg van die hand en call dus. Hij laat 99 zien voor een geturnde full house. Ik ben achteraf helemaal niet blij hoe ik die hand speel natuurlijk. Preflop had ik hem al kunnen raisen. Op de flop moest ik na hun check betten. Hoe daarna de hand zich ontwikkelde kwam ik natuurlijk nooit meer weg.

Een hele tijd speel ik weer geen hand en dan krijg ik op de cutoff KK. De blinds zijn 80/160 en iedereen fold naar mij toe. Ik raise hier naar 480 en de bb gaat allin wat voor mij ook allin is. Hij laat A=d Q=d zien en doordat er niks geks gebeurt win ik de pot en sta ik er weer redelijk voor. Daarna verlies ik nog een kleine pot met 55, maar ik blijf strak spelen. Mijn geliefde 78s zie ik een paar keer voorbij komen, maar ik weet de verleiding te weerstaan.

Dan slaat het noodlot toe. Ik zit op de cutoff en iedereen fold naar mij toe. De blinds zijn 125/250 en een ante van 25. Ik krijg A=d K=c en speel daar 3400 chips. Ik besluit daar om te shoven. Ik heb de speler in de bb al de raarste calls zien maken en hoop dat hij daar mijn overshove ziet als zwakte. Dat blijkt hij inderdaad te doen, want na lang nadenken besluit hij daar om voor 40% van zijn stack te callen met Kd10h. Prima dus! Echter na de flop dacht ik daar anders over, want die was 4=c K=h 10=d. De turn en river waren blank en daar ging mijn droom om dit jaar weer mee te doen met het main event van de WSOP.

Heel misschien ga ik nog proberen mij via een live kwalificatie toernooi in Vegas te plaatsen. Zoals ik al verteld had ga ik namelijk wel naar Vegas toe en zal ik daar voor PokerCity.nl elke dag een videoverslag maken over alles wat er rond de WSOP gebeurt. 30 juni ga ik die kant op, maar eerst hebben we nog opnames voor Poker Inside. Deze zal op 23 juni worden opgenomen en we hebben weer een super leuke gast. Waarschijnlijk zal deze uitzending dus rond de 26e online staan.

Nicky “Nickname” Roeg


Nicky “Nickname” Roeg

Spelersprofiel Nicky

Elke week beschrijft Nicky “Nickname” Roeg zijn pokerervaringen, kennis, anekdotes en alle andere zaken die hij wil bespreken.

PokerCity Workshops 1000x258

14 Comments

 1. Nick, volgens mij kwalificeerde je jezelf via een $30+3 rebuy toernooi voor de 40 seats gtd en niet via een $80+8. Kan me namelijk nog herinneren dat je een mega chiplead had en het bijna nog weg moest geven. Uiteindelijk haalde je het wel in dat toernooi!

 2. Nick, volgens mij kwalificeerde je jezelf via een $30+3 rebuy toernooi voor de 40 seats gtd en niet via een $80+8. Kan me namelijk nog herinneren dat je een mega chiplead had en het bijna nog weg moest geven. Uiteindelijk haalde je het wel in dat toernooi!

 3. Helaas Nicky, GL in Vegas om je alsnog te kwalificeren en maak wat leuke fimpjes in Vegas….
  Doet PokerCity nog live-report in Venlo ondanks dat WSOP Main Event dan volop bezig is?

 4. We doen het main event in Venlo! Mariosi en Panini zijn aanwezig, evenals ondergetekende. Alex zal ook langs komen, maar wanneer is nog niet bekend!

 5. Ok, thanks for reactie.
  Speel zelf Main Event dus moet ik jullie maar ff overwerk gaan bezorgen haha

 6. Thanks voor jullie reacties!
  @Jos je hebt helemaal gelijk.
  Het was een $30 rebuy toernooi waar ik 1 rebuy en 1 addon had gedaan.

 7. Jammer Nick, toch leuke ervaring om daar weer aanwezig te zijn. Succes met je opnames.

 8. Jammer Nick, toch leuke ervaring om daar weer aanwezig te zijn. Succes met je opnames.

 9. Hoi NIcky, je hebt het over mindere en zwakke spelers maar hoor jij daar zelf niet bij dan?

 10. Hoi NIcky, je hebt het over mindere en zwakke spelers maar hoor jij daar zelf niet bij dan?

 11. Nee beste Henk daar hoort Nicky niet bij.
  Kijk maar in de statistieken.
  De volgende keer even je huiswerk doen alvorens je commentaar geeft…
  He Nicky ik zie je in Vegas!!!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.