Column Nicky: In the zone

Door: Nicky “Nickname” Roeg

In the zone
 
Wow, en dan word je gevraagd om wekelijks een stukje te schrijven.

In eerste instantie voel je trots, trots dat ze jou vragen om een stukje te schrijven over je grootste hobby van dit moment. Maar die trots slaat al snel om in een tikje onzekerheid en veel vragen. Elke week een stukje schrijven. Lukt dat wel? Waar moet ik het over hebben? Heb ik wel genoeg onderwerpen?

Grammatica is niet één van mijn pluspunten, dus jullie zullen waarschijnlijk af en toe wel wat fouten tegenkomen. Lees daar dan overheen en kijk naar de essentie van mijn verhaal, want ik hoop dat die belangrijker is dan één of andere schrijvvout ;-).

Wat betreft de onderwerpen maak ik me geen zorgen meer, want ik had er al meerdere bedacht. Ze zijn alleen direct weer aan de kant geschoven door wat ik afgelopen week heb meegemaakt. Dus dat ga ik doen: stukjes schrijven over wat mij op dat moment bezighoudt.

Dit kan gaan over mezelf, dingen om het poker heen en natuurlijk het poker zelf. Ik zal echter niet de ‘gebruikelijke’ strategieartikelen schrijven. Er zullen vast en zeker wel wat strategiepunten aan de orde komen, maar échte strategieartikelen? Er zijn andere mensen die dat veel beter kunnen.

DOM Classics
Zoals ik al zei waren er al meerdere onderwerpen in me opgekomen. De regels in het poker, de etiquette, het gevoel wat je soms hebt bij een bepaalde hand, hoe je je moet voorbereiden op een toernooi etc. etc.

Maar toen kwamen de Dom Classics in Utrecht. Een week waarnaar ik heel erg had uitgekeken. Het was immers het eerste grote toernooi van het jaar, en ik had hoge verwachtingen vanwege de resultaten die ik het afgelopen half jaar had geboekt.

De week verliep echter anders dan ik had gehoopt. Mijn resultaten waren slecht en dat is nog niet eens het ergste; mijn spel was gewoon niet goed. “Maar waarom?”, vroeg ik mezelf af toen ik zaterdagnacht naar huis reed. Na een tijdje wist ik het antwoord: ik had de hele week niet mijn eigen spel gespeeld.

Nou speel je altijd wel iets anders – je moet je enigszins aanpassen aan je tegenstanders – maar je hebt wel een basisspel van waaruit je speelt. Nou paste ik mij niet aan aan mijn tegenstanders, maar baseerde ik mijn spel op hoe ik dacht dat ze mij zouden zien als speler. Kortom, ik ging veel te diep in mijn beredenering over mijn spel en dat van mijn tegenstanders.

Ik besloot dan ook om de laatste dag van de Dom Classics thuis te blijven en gezellige dingen te gaan doen met mijn vriendin. Om vervolgens in de avond drie toernooitjes online te gaan spelen. Ik wilde spelen met het idee om weer even helemaal terug te gaan naar mijn basisspel. De toernooien begonnen ongeveer tegelijkertijd, waarvan twee op Holland Poker – de $17.500 guaranteed van $30 rebuy en de $25.000 guaranteed double stack van $100.

Het eerste toernooi werd niks, maar in het tweede kwam ik vrij ver. Ik was zelfs chipleader bij de laatste 30. Bij de laatste 20 kom ik aan tafel met een andere speler die net zoveel chips heeft als ik. Op dat moment zit ik ook vrij diep in mijn derde toernooi; de $80.000 guaranteed van Pacific Poker.

Ik vind in het tweede toernooi van Holland poker AQ en raise waarna de andere chipleader callt. Uiteindelijk gaan alle chips naar het midden op een bord van AQ9 en laat hij 99 zien. Ik word 20e en win $193.

Beslissing
Maar, zoals al gezegd, was ik ook al ver in het toernooi op Pacific Poker. Bij de laatste vijftien moet ik een belangrijke beslissing nemen. Ik zit op de big blind (5000/10.000) en sta met 216.000 op de vierde plaats. Under the gun (utg = de speler links van de bb) raist naar 80.000; op 6000 chips na zijn hele stack. De speler daarnaast gaat direct all in met 250.000. Hij had kort daarvoor nog 530.000 chips, maar verloor meer dan de helft door zeer agressief spel. Iedereen fold naar mij toe en nu heb ik een beslissing te nemen.

Ik heb AdQh en ga in de denktank. Normaal kan dit een hele makkelijk fold zijn, maar niet tegen deze speler. Ik zet hem namelijk op een gemiddelde pocketpair en moet dus nu beslissen of ik voor een coinflip mijn toernooileven wil riskeren. Het is hier dus óf out voor $530 óf een gigantische chiplead nemen. Ik besluit voor het laatste en call. Natuurlijk callt de initial raiser ook voor zijn laatste 6000 en laat Qc10s zien. Ik ben niet blij dat ik die Q zie. Degene daarnaast laat inderdaad 99 zien, en de flop is flop 5c3hTc. Turn: As. River: 3c en ship it!!!!! Doordat ik de pot win sta ik ineens ver bovenaan met dubbele stack als nummer twee.

Aan de final table moet ik wat mensen eruit spelen door coinflips aan te gaan die ik helaas verlies. Uiteindelijk zak ik behoorlijk terug, maar weet het toch vol te houden tot de laatste drie. Op dat moment sta ik derde in chips.

Chipcount is 138.0000, 236.000 en ik op 92.000 en dan komt de volgende hand. Ik zit utg en moet wel all in gaan met blinds van 15.000/30.000. Als je dan AsKs vindt is dat altijd meegenomen. Ik ga dus all in en de bb (die met 236.000) met 9c10c callt, flop Qd10c3s, turn 7s, en river 9s.

Je wilt altijd winnen
De volgende hand krijg ik in de bb KdQh. Utg fold en sb (small blind) gaat allin met zijn resterende chips. Ik call en hij laat 8d5s zien. Flop: 8cQd4h, turn: 10c, river: 2d, en we zitten heads up. Hij heeft een behoorlijke chiplead van 4 tegen 1, maar ik weet/voel dat ik de betere speler ben en hem nog wel kan pakken. Daar ga ik ook voor, want je wilt natuurlijk altijd winnen en er is ook nog altijd een verschil van $7000 tussen eerste en tweede prijs.

Ik weet meteen de eerste hand te dubbelen omdat ik zijn 3xbb raise preflop call met Jc6c. De flop is 3c4sJd. Ik bet 30.000 in een pot van 180.000 en hij gaat all in. Ik call direct en hij laat 99 zien. Nu is het nog maar 1.000.000 tegen 600.000. Na een aantal (16) handen heen en weer geschuif vind ik AdQh in de sb (20.000/40.000). Ik raise naar 118.000 waarop hij all in gaat. Ik call en hij laat 9d10h zien. Als er dan een 9 op de river valt ben ik zwaar teleurgesteld. Ik had zo het gevoel dat ik veruit de betere speler was en als ik deze hand had gewonnen had ik een 2/1 chiplead en had ik het zeker afgemaakt.

Maar goed, na even een tijdje te hebben uitgeblazen was ik natuurlijk heel blij. Niet alleen werd ik 2e in een toernooi met 559 man, maar ook meteen dezelfde dag nadat ik mijn spel had geanalyseerd. Dit geeft zoveel zelfvertrouwen en bevestiging naar datgene waarna we allemaal op zoek zijn. En natuurlijk is die $12.000 ook helemaal te gek en geeft weer ruimte om te investeren in andere toernooien.

Volgende keer wil ik het hebben over wat er allemaal om en op de tafels gebeurd bij het pokeren, maar zoals ik al zei dit kan zomaar veranderen door iets wat er aankomende week gebeurd.

Ik zal het leuk vinden om jullie reacties te lezen zodat ik weet dat ik het niet helemaal voor niks schrijf.
 

12 Comments

  1. Valt wel mee met de spellingsfouten zo te zien;-) Verheug me zeker op de volgende stukken!

  2. Valt wel mee met de spellingsfouten zo te zien;-) Verheug me zeker op de volgende stukken!

  3. @pitboss nou dat valt wel mee hoor. eerste zin: Wow, en dan wordt je gevraagd om wekelijks een stukje te schrijven. uuuhuhhhm wordt met dt 🙂

  4. @pitboss nou dat valt wel mee hoor. eerste zin: Wow, en dan wordt je gevraagd om wekelijks een stukje te schrijven. uuuhuhhhm wordt met dt 🙂

  5. Helemaal top gappie !!!Alleen schrijf je schrijvvout toch met een f hahahahaha .Leuk stukje en ik spreek je gauw ouwe pokerpro ,p.s venlo en enschede komen eraan .geef even door voor enschede voor het hotel ik heb al geboekt .groetjes krale frankie

  6. Helemaal top gappie !!!Alleen schrijf je schrijvvout toch met een f hahahahaha .Leuk stukje en ik spreek je gauw ouwe pokerpro ,p.s venlo en enschede komen eraan .geef even door voor enschede voor het hotel ik heb al geboekt .groetjes krale frankie

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.