Blog Pieter de Korver

Ik ben Pieter de Korver, geboren op 27-11-1982 te New Plymouth (Nieuw Zeeland). Na 1 jaar ben ik in Nederland komen wonen en samen met mijn broer ben ik opgegroeid in Bolsward (Friesland). Ik heb in mijn jeugd veel kaartspelletjes gespeeld zoals toepen/klaverjassen/21en 31en/bluffen maar ook verschillende pokervarianten. Dit ging eerst altijd om de fun, maar toen ik ongeveer een jaartje of 10 was gingen we kaarten om astronauten (vuurwerk). Op een gegeven moment kwamen we zelf tot inzicht dat het niet verstandig was om de winst ook echt uit te keren in astronauten. Dit omdat we dan echt duizenden astronauten zouden hebben en een knalfestijn natuurlijk waarbij alles in rook op zou gaan. We zijn toen overgestapt naar echt geld (keiharde guldens!).

Tot mijn 18de heb ik heerlijk bij mijn moeder geleefd. Toen vond ik het mooi geweest en ben ik naar Leeuwarden gegaan en ben ik op mijzelf gaan wonen en gaan studeren.
In 2005 ben ik naar Indonesië vertrokken voor een half jaar stage bij een golf evenementen bureau, echt een fantastische tijd gehad. Toen ik terug kwam eind 2005 ben ik pas “echt” in contact gekomen met online poker!

2006 is een absoluut leerjaar voor mij geweest. Ik was zo snel gegrepen door dit spel. Ik heb in 2006 leuk wat gewonnen maar ben ook goed kapot gegaan.

In 2007 kwamen mijn eerste leuke successen en in augustus 2007 ben ik mij echt gaan concentreren op poker en ben ik gestopt met mijn bijbaan naast mijn studie (Leisure Management, richting sport en evenementen).

Ik woon nu bijna alweer een jaar samen met mijn 2 huisgenoten in onze “villalwd” (2 woonkamers, 2 keukens, sauna, bubbelbad, een hele grote tuin en geen buren (dit omdat we op een industrie terrein zitten). Ik ga af en toe “grote” livetoernooien af maar speel dus meer online. Online heet ik op veel sites Balls_NL maar nu op Holland Poker heet ik IOUlot.

Het programma ‘Poker Kampioen van Nederland’ heb ik vorige maand gewonnen wat afgelopen week te zien was op tv. Het ging erbij PKVN alleen om de eer! Dit omdat er geen prijzen mochten worden gegeven. Nadat de uitzendingen waren geweest kreeg ik te horen dat er toch meer bij kwam kijken. Holland Poker wilde mij een sponsor contract aanbieden. Dit zou inhouden dat ik op hun site het ECOOP mocht gaan spelen en in november een event voor het MCOP.

Vrijdag 23 mei ECOOP 2 event 1 NL Holdem 250000 guaranteed 200 + 15. 1291 spelers

Om 20:00 begon het eerste event. Ik had mij voorgenomen om er meteen voor te gaan..

Zo beleefde ik het eerste uur een aardige rollercoaster. 2 x tienen 1 x AK en nog een paar leuke handjes, maar de grootste pot pakte ik met 58 off in de bb (straat). Ik was na een uur spelen op 4200, average was op 3700. Na een paar handen in het tweede uur kreeg ik A ruiten 9 schoppen middle position en raisde ik naar 380. Ik kreeg 1 caller, flop was 10 hoog met twee ruiten, ik bette ¾ pot en de speler callde. Turn was een lage 3de ruiten. Ik pushte hem en hij callde instant met K harten en K ruiten. Helaas was de river geen ruiten en lag ik er rond 21:15 uit 936ste. Om eerlijk te zijn vond ik het helemaal niet erg. Dit omdat ik daarna heerlijk met mijn familie /vrienden en vriendinnen een mooi feestje heb kunnen bouwen ter ere van mijn PKVN kampioenschap. Met z’n allen zaten we voor de buis want die avond werd de finale tafel op tv uitgezonden! Nog ff genieten.

Zaterdag 24 mei ECOOP2 event 2 Omaha Hi/Lo rebuys 100000 guaranteed 100 + 9. 576 spelers

Die zaterdag had ik een klein katertje maar was ik toch wel weer vroeg uit de veren. Het zou een mooie dag worden en we gingen varen door de fraaie grachten in Leeuwarden. We hadden een prachtige dag. Lekker ontspannen.

Om 20:00 begon het toernooi. Eerlijk gezegd vind ik omaha high een leuk spel maar high/low is niet echt mijn ding. Ik heb dit spel misschien maar 1 keer eerder gespeeld.

Ik had me voorgenomen om geen rebuys te doen of add on. Ik merkte dat ik heel voorzichtig te werk moest gaan. Ook omdat ik het spel nog niet goed begreep. Gedurende het spelen begon ik het ook beter te begrijpen! Ik kwam het 1ste uur keurig door en had geen rebuy of add on gedaan. Ik ben eigenlijk het hele toernooi heel rustig door blijven spelen en ben alleen met hele goede highs of low’s gaan rammen. Zo bleef ik, door bijna continu te folden, heel lang in het spel. Ik ging eruit en werd 132ste.

Zondag 25 mei ECOOP2 event 3 NL Holdem 500000 guaranteed 300 + 20 1721 spelers

Zondag vroeg wakker want ik zou om 12:00 een deepstacked toernooi (MCOP main event ticket) spelen hier in Leeuwarden.. Onze “spellenvereniging” 058poker, waar ik vast elke maandagavond aanwezig ben, gaf op zondag middag de kans om een ticket te winnen voor het MCOP! Kosten 300 Euro. Ik was vroeg in dat toernooi crippled geraakt door een domme bluf van mij en een goede call (setje ) van hem. Ik had nog maar 1750 punten over van de 10000, maar ik gaf niet op en dit resulteerde in prachtig poker. Ik kwam helemaal terug in dat toernooi en wist het binnen te koppen. Ik was helemaal blij en zo kwam ik ook voor mijn computer te zitten toen het toernooi begon: in euforie spelen en echt spelen als een super chill freeroll. De kaarten die ik kreeg waren niet echt fantastisch. De eerste twee uur wist ik telkens wel wat puntjes te sprokkelen. In het derde uur gebeurde het meeste. Met mijn TT ging ik met mijn 5500 stack allin en kreeg een call door AT. Dat was mijn dubbel vroeg in het derde uur. De laatste 20 minuten van dat uur kreeg ik in lp 88 waarop ik 3x de bb bette sb callde. Flop was 447 en de sb bette uit, ik pushte hem allin en hij folde. Op dat moment steeg mijn stack naar de 19K. Meteen de hand erna kreeg ik AA en ik raisde weer 3 x de bb dezelfde gast waar ik net van won callde weer en de flop was j hoog. Ik bette uit en werd geraised ik reraisde hem weer en hij pushte allin in ik callde hij bleek TT te hebben.. Ik won die hand en ging zo mooi naar de 40 K

Het was 01:30 we hadden pauze. Ik had een stack van 39730, er waren 98 mensen over en av was 52683.

Het volgende uur na een paar handen vind ik 88 in de sb. Mp raist naar 8000 ik push en hij callt met 44. Zo ga ik naar 85460. Later vind ik AQ in de bb en iedereen fold naar de sb en die pusht voor zijn 30k. Ik instant call hij heeft 89 harten op de flop, komt meteen een A en zo win ik de pot en kom op 123850. Dan komt er een periode waarin ik niets meer krijg en wanneer ik wat probeer word ik allin gezet. Ik verlies mede door een pre flop bet en continuation bet weer een groot aantal punten. De volgende pauze zijn er nog 52 over av = 99.288 en ik heb 60.150. Het komende uur moest er echt wat gaan gebeuren! Ik vind in lp JJ en push de sb callt met AJ en gelukkig geen Aas en ik heb weer 100K. Een ronde later en ik vind weer JJ. De speler rechts van mij raised naar 26k en ik push, hij instant callt met AA! Oeps… maar gelukkig komt er een prachtige J op de flop en zo ga ik naar de 200K. Weer een paar handen later krijg ik KK, utg gaat allin voor 80k en ik reraise allin, hij heeft AJ en ik pak hem op.

03:45 pauze 23 over av = 224K ik 294K

Een paar handen later in het volgende uur krijg ik in de bb AA en de button raist naar 36k. Ik reraise hem naar 84k en hij pushed allin, ik snap call en hij blijkt qq te hebben. Ik pak een monster pot 589.888 en ben chipleader!

Nog een paar potjes opgepakt en met 700K ga ik de finale tafel in. 1ste hand utg+1 krijg ik meteen AA, ik raise 1 ½ de bb maar geen caller, erg jammer. Ik show mijn hand wel even en hoop zo wat respect te krijgen. Er vallen heel snel een paar mensen af door enorm vieze handen AA tegen KK, KK wint. AK tegen AT, AT wint, AQ tegen KJ, KJ wint. Zo zijn er nog 5 over wanneer we pauze hebben. Ik sta 4de en heb 814K. Ik pak nog een paar potten op en kom boven de 1 miljoen. Dan pak ik nog een mooie pot op met AQ tegen AJ en kom op 1,8 miljoen te staan. Nu zijn we nog met zijn 3en over. Snakebite heeft 2 miljoen, ik 1,8 en JoshuaSilver heeft 1,3. Ik heb button en fold en sb en bb gaan uiteindelijk allin preflop A9 tegen AQ, snake bite wint met zijn AQ.

Heads Up

Ik was heel erg gefocussed en had eigenlijk helemaal niet echt door om hoeveel geld we bezig waren. Ik was alleen maar aan het roepen: “Come on i wanna have the bracelet!”

Ik begon meteen sterk. Ik kreeg leuke handen en ik kwam al snel voor te staan. Ik pakte de chiplead en kwam op 3 tegen 2 te staan. Op dat moment heb ik 1 hand waarin ik een verkeerde bluff maak en ik word gestraft. We komen weer gelijk te staan en op dat moment ben ik kaart en flop dood. Ik zak alsmaar meer naar beneden en krijg dan AJ. Ik word weer gereraist door snakebite en ik reraise hem naar 450000. Hij zet mij allin in en ik denk er een tijdje over na en call. Tot mijn spijt zie ik dat hij AQ heeft. Ik heb heel hard geschreeuwd voor een J maar dat mocht niet helpen. 2de plek 53K.

Er gaan dubbele gevoelens door me heen, blijdschap maar ook natuurlijk het baalgevoel! Wat als ik…. tsjah we will never know!

Maandag 25 mei ECOOP2 event 4 PL Omaha r/a 150000 guaranteed 100 + 9. 830 spelers

De maandag kon voor mij al niet meer kapot! Na de 2de plek binnen te hebben gesleept was ik in euforie. Ik ging met veel zelf vertrouwen richting het volgende toernooi. Die avond was het pot limit omaha, een andere variant van poker. Gelukkig voor mij beheers ik dit spel al een beetje. Ik was de afgelopen maand vooral veel aan het cashgamen (2-4) in het Omaha spel en dit ging mij vrij goed af.

Het toernooi begon om 20:00 en het eerste uur was het een rebuy periode! Hier heb ik zeker gretig gebruik van gemaakt! Ik was van plan vooral veel te spelen en een mooie gezonde stack te creeren.In totaal zat ik er voor 600 dollar in en eindigde ik na de rebuy periode iets boven average. Na de rebuy periode veranderde ik van tactiek. Ik bleef nu vooral rustig spelen en vooral keek ik naar mijn positie. Dit resulteerde in alsmaar een gezonde stack. Bij de blinds 300/600 zat ik iets onder average maar toen bleef ik even steken. Ik had de helft van de average bij blinds 400/800 dus ik kwam wel een beetje in de gevaren zone. Ik weet bij de blind level 400/800 mooi te dubbelen met AcKcKd8s, ik push mijn stack en zit tegen QdQs2cTc. Ik heb hierdoor mooi iets onder average. Ik pak nog een klein potje met de blinds op en dan ben ik weer een kwartiertje zoet. Bij blinds 600/1200 pak ik weer een leuk handje op 5sAsAcKc. Er wordt voor me gelimpt en ik bet pot, ik houd nog 6220. Op de flop van 2s5h2h push ik de rest van mijn stack allin en de ander fold. Zo krijg ik een stack van rond de 19K. Ik ben weer een tijdje stil en heb nog rond de 13 K over. Ik krijg in de bb JcTc5hAh iemand voor mij, bet the pot en ik ga allin. Hij heeft 3cAcTh2h. Ik sta dus voor, de flop is gunstig en op de turn maak ik al een straat. 26K heb ik dan wat een keurige average is. Een tijdje gebeurd er weinig, beetje blinds stelen en ik blijf bij de 26K. Bij de blinds 1500/3000 krijg ik het volgende handje 9dTdQc5c. Ik besluit om er voor te gaan ik bet pot de bb raised mij allin ik call. Hij heeft AsAhTh6c, flop is: 3cKhAc turn de fantastische 9c river keurige 8d. Pot van 67580. Ik kan er weer tegen aan, ik zit weer mooi bij de average. Ik speel een paar kleine potjes en blijf bij de 65K. Dan in de blindlevel 2500/5000 raised 1 speler utg waarop een ander allin gaat voor 28K. Ik besluit om ook allin te gaan met KcKrQrJr. Utg fold de ander, heeft Aaxx maar die blijven wel goed. Ik ben flink gedaald en heb nog 34K over. 5 handen later is het gebeurd. Ik krijg ArJr5rTs, iedereen fold naar mij toe en ik wil de blinds op pakken. De button vond zijn hand wel mooi genoeg en zet mij allin, ik call. Hij heeft AcQsJs9s. Flop is AsKc6h turn Kh river Jh ik eindig op plaats 40.

Toch nog goed voor 825 dollar.

Dinsdag 26 mei ECOOP2 event 5 NL Holdem 300000 guaranteed 750 + 50. 505 spelers

Na mijn 2de cash achter elkaar kreeg ik het gevoel dat ik ook dit toernooi wel moest kunnen gaan cashen!

Ik kreeg 5000 punten waardoor ik mooi de ruimte had om te gaan spelen. Ik vind het altijd erg leuk om met middelmatige handjes flops te gaan bekijken. Ik pakte zo het eerste uur snel 1000 punten erbij. In het tweede uur kreeg ik een mooie dubbel door QQ, utg raist naar 600 en ik call omdat er een andere persoon telkens agressief reraisde, hij staat 4 plaatsen achter mij. Inderdaad, de persoon raisde naar 2000 utg fold en ik vond mijn hand sterk genoeg om die te gaan pushen tegen hem. Ik push en hij callt met JJ, mooie pot 11K. Ik pak de hele tijd nog wat blinds en een kleine potje en blijf zo steeds mooi bij de average. Bij blinds 300/600 gebeurt het volgende: Donkaments raist naar 1650, ik vind AdKd. Ik reraise hem met 4800 hij pusht voor 16K allin, ik call met 13K hij heeft AcKh flop komt Ah2dQd turn 4d river 4h. Flush voor mij dus perfect 28K. Ik sta er dus heerlijk voor en vanaf dat moment kan ik lekker verder spelen. Maar dit lukt niet echt. Wanneer ik raise, word ik gereraised. Zo verlies ik telkens een klein beetje. Wanneer we itm zijn heb ik de helft van de average rond 16. Ik besluit om de eerste de beste hand te pushen en te hopen op een dubbel. Ik krijg AK wanneer ik nog 12K stack heb, iemand utg pushed meteen allin voor 15K, blinden zijn 1200/2400. Ik call en hij heeft QQ, flop komt, meteen een K en ik leef weer.

Bij de blinds 1500/3000 ben ik de bb en krijg ik KsJs, mp raist naar 6000 en ik call, flop is JhTs8s,een monster flop! Ik check, hij gaat allin, ik instant call en hij heeft Kd7d, hij is bijna meteen kapot. Ik pak een mooi potje en ga zo naar de 55K. Ik pak nog een paar blinds en sta op de 60K wanneer ik AhKc krijg, mp ik raise naar 15000, sb gaat allin voor 12,5K. Hij heeft AQ, niets op de flop, turn en river en ik heb een mooie 75K. 72K is average dus ik sta er heerlijk voor. 6 Handen later zit ik in de sb en krijg ik weer AK, iedereen fold naar mij toe. Ik raise naar 15000, bb reraist mij naar 60K, ik push en hij callt. Hij heeft 55, flop komt 762 turn de bevrijdende Koning maar helaas de river brengt de smerig 5schoppen. Doodziek!

Ik blijf een half uur verbaasd achter mijn pc zitten. Plaats 32, 1800 dollar.

Woensdag 27 mei ECOOP2 event 6 NL Holdem 6-seat 200000 guaranteed 200 + 15. 1085 spelers

Ik word wakker en loop richting mijn computer en zet hem aan. Even kijken wie er heeft gewonnen. Natuurlijk heeft de kerel die mij eruit knalde met zijn setje 5’en het toernooi gewonnen!!! Vies, hoor ik me zeggen maar tsjah… that’s poker!

De woensdag heb ik verder lekker gechilld. Even het stadje in en lekker rustig aangedaan.

Om 20:00 zat ik er al weer klaar voor, ik had er echt zin in. Ik had namelijk te horen gekregen dat ik 2de stond in de ranking lijst van de ECOOP2. Dus daar was ik ook erg trots op.

Het toernooi verliep in het begin heel rustig. Ik schommelde een beetje heen en weer. Het eerste uur vloog heel snel voorbij. Ik kreeg veel middelmatige handjes (A7, k8, 55 etc), speelde er wel een aantal maar kreeg dan nooit lekkere flops. Mijn grootste hand was JJ. Iemand raisde voor mij, ik reraisde hem naar 850, hij callt flop kwam AQT, echt wat een rot flop. Ik gaf hem op en stond toen op een kleine 2000. Ik kreeg weer slechts een paar middelmatige handjes en zo stond ik nog maar op 1200. Blinds waren 100-200 en wanneer ik de sb krijg vind ik TT mooi genoeg om de button die allin pushte voor 2200 te callen. Hij heeft K8 offsuit, helaas bracht de flop meteen zijn koning en was het vroeg over en uit.

Plaats 614.

Helaas heb ik mijn winning streak niet door kunnen zetten.

Hopelijk kan ik hem vanavond weer oppakken in het Limit event!

Groeten

Pieter de Korver

2 Comments

  1. Poeh lang stuk :). Heb meeste belangrijke punten wel gezien :p. Limit event ne buiten het geld dan maar het main event shippen!! Succes!!

  2. Poeh lang stuk :). Heb meeste belangrijke punten wel gezien :p. Limit event ne buiten het geld dan maar het main event shippen!! Succes!!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.