UTG: ‘SirRikske’ is enthousiast over het forum, over poker én over zijn werk in de kinderopvang

In deze editie van ‘Under The Gun’ PokerCity forumlid ‘SirRikske’ die samen met zijn maat ‘Robbie’ alle procenten op het PokerCity forum op lijkt te kopen. Of hij nu wint of verliest, SirRikske, beleeft veel plezier aan poker. Het PokerCity forum is zijn grootste ontdekking van het afgelopen jaar en hij vertelt met enthousiasme over zijn werk.

Forumnickname: ‘SirRikske’
Echte naam: Rik
Leeftijd: 26 jaar
Woonplaats: Dordrecht

Je bent nog geen jaar lid van ons forum maar post wel dagelijks. Waar komen mensen zoals jij ineens vandaan?
Ik poker al wel langer en ik volg ook het pokernieuws. Vorig jaar wilde ik de MCOP railen via PokerCity. Ik zag dat er een app was en dacht daarmee de actie te kunnen volgen maar dat bleek een app te zijn voor het forum. Ik had me nooit in pokerforums verdiept, ik wist niet dat het bestond. Ik verbaasde me er over dat je zo makkelijk procenten kon kopen in andere spelers. Het ging ook allemaal heel natuurlijk; als mensen procenten kopen maken ze het gewoon meteen over. Geen moeilijke toestanden. Niet dezelfde angst als wanneer je bijvoorbeeld iets koopt via Marktplaats, alles ging gewoon op basis van vertrouwen en er leek ook veel goodwill te zijn. Echt super. Ik liet het zien aan mijn maat Robbie en die was ook meteen enthousiast.

Robbie kende je dus al voordat je lid werd van ons forum?
Ja inderdaad, we zijn al heel lang goede vrienden. Hij komt hier regelmatig over de vloer en hij belt me af en toe. Deze week was hij bij mij thuis en we kwamen op het idee om een backing uit te schrijven, we wilden tien man in de $2.70 knock-out te zetten. “Chef halve maatregelen” moest vervolgens wel weg voor zijn werk dus dan mag ik het administratieve gedeelte weer opknappen, maar dat maakt niet uit. Ik zat lekker met een biertje in mijn hand te railen en een beetje te gamen terwijl hij aan het werk was.


Rik (links) lacht naar Robbie bij de promotie van FC Dordrecht

Nu zijn jullie allebei heel actief op het forum en jullie kopen ook vaak samen procenten hè?
Ja we kopen zo’n beetje alles wat we voorbij zien komen haha. Het is een hele administratie omdat we onderling telkens voorschieten enzo. Procenten kopen draait voor ons ook helemaal niet om het idee dat we er geld mee gaan verdienen ofzo. Ik vind het heerlijk om tijdens het televisiekijken een beetje te railen. Ik heb dan het gevoel dat ik toch een beetje aan het spelen ben. Ik gooi vaak ‘s nachts het forum open in de hoop dat er iemand aan een finaletafel zit, zodat er wat te railen is.

Maar het is toch ook mooi als het wat geld oplevert?
Winst maken met poker, of met procentenverkoop interesseert me echt niet zo. Ik hoop af en toe iets te winnen zodat ik niet hoef te storten, maar heb geen ambities om van poker te leven ofzo. Het is echt een hobby voor me. Ik kan ook playmoney toernooien serieus spelen. Het komt bijvoorbeeld wel eens voor dat ik dan om vier uur ‘s nachts nog in een playmoney toernooi zit, maar dat vind ik prachtig. Ik wil gewoon winnen, kan me niet schelen wat het oplevert. Als ik procenten koop en iemand gaat diep in een toernooi dan vind ik dat vooral mooi vanwege het railplezier.

Het is leuk om te horen dat je zoveel plezier beleeft aan het forum.
Ja ik vind het echt prachtig. Het is een leuke club. Ik heb het er met Robbie ook regelmatig over, wij hebben nog nooit iets gedaan zoals dit. Het is zo gek dat je via internet mensen leert kennen die je in het echt nog nooit hebt ontmoet. Alles gaat heel erg vanzelf en geldzaken gaan altijd zonder problemen. Toen Robbie en ik procenten wilde verkopen voor de APAT in Namen was dat ook zo geregeld, ondanks dat we helemaal geen ervaring hebben met dat soort toernooien was het binnen een half uur uitverkocht. Mensen gunnen elkaar dat soort dingen. Af en toe komen er wel discussies voorbij, maar dat vind ik ook hartstikke mooi.

En al je forumactiviteiten doe je nog steeds via de app?
Ik heb sinds kort een nieuwe telefoon, een Samsung Galaxy S5, en daarmee heb ik nog wat problemen met de app. Tegenwoordig gebruik ik soms de browserversie wel eens op mijn computer, maar het liefste doe ik alles via mijn telefoon. Op mijn werk heb ik ook geen laptop, dus dan is zo’n app wel handig.

Wat voor werk doe je?
Ik ben pedagogisch medewerker op een buitenschoolse opvang. Dat is zo gegroeid vanuit mijn CIOS opleiding.

CIOS? Dat is toch een sportopleiding?
Ja, ik was eerst werkzaam als fitnessinstructeur en een tijd als zwemonderwijzer maar toen wilde ik een baan waarbij ik niet heel de dag in het water stond. Ik werk al lang met kinderen en deze functie kon ik ook doen met mijn diploma. Ik geef ook sportlessen. Naast mijn werk volg ik ook nog een deeltijdstudie.

Een pedagogische studie?
Nee, commerciële economie. Dat lijkt heel iets anders maar er zijn zeker raakvlakken. Marketing is een belangrijk onderdeel van commerciële economie en dat is ook van belang in de kinderopvang. Op dit moment is er grote verschuiving aan de gang in dat wereldje, de regering is niet meer bereid om veel mee te betalen aan de kosten van kinderopvang. Lange tijd was er veel geld te besteden, maar nu gaan veel bedrijven kopje onder. Ze moeten nu gaan bedenken hoe ze de gaten kunnen vullen, hoe gaan ze nieuwe klanten werven? Dat zijn dingen waar ik graag over mee wil denken. Ik heb daar bepaalde ideeën over vanuit mijn studie, maar die zijn moeilijk te implementeren omdat je toch wel merkt dat er bepaalde heilige huisjes zijn. Ze doen het al tien jaar op een bepaalde manier en dan is het moeilijk om het nu anders te gaan doen. Ik denk dat ik een frisse kijk kan bieden.

Je wilt liever niet met je volledige naam genoemd worden in dit interview, heeft dat ook met je werk te maken?
Het kan natuurlijk altijd tegen je werken als je naam op Google geassocieerd wordt met poker, werkgevers kunnen negatieve associaties hebben. Maar als man zijnde moet je extra goed oppassen wanneer je met kinderen werkt. Ik ben extreem voorzichtig met hoe ik mijzelf presenteer.

Ouders zijn waakzaam voor de volgende Benno L. of Robert M.?
Waarschijnlijk ligt het aan mij, want ik heb geen enkele negatieve ervaringen, maar ik heb wel het gevoel dat alles wat je doet met een vergrootglas bekeken wordt. Ik neem liever het zekere voor het onzekere, want één valse beschuldiging is genoeg om je leven te verpesten. Ik ben heel bedachtzaam. Ik ben nooit alleen met kinderen, ik heb in mijn contract vast laten leggen dat ik niet alleen op een groep wil staan. Ik sluit ook niet alleen af. Op het begin durfde ik een kind wat zich had bezeerd ook geen knuffel te geven bijvoorbeeld. Mijn werkgever probeert me regelmatig uit te leggen dat het niet zo erg is als ik denk dat het is, geen enkele ouder twijfelt aan mijn oprechtheid maar toch blijf ik heel voorzichtig.

Is het dan nog wel leuk werk?

Ja absoluut. Ik werk al lang met kinderen en doe het met veel plezier.

Doe je zelf nog veel aan sport?
Ik hou van atletiek, met name de diversiteit van meerkamp spreekt me erg aan. Het idee dat je meerdere dingen beheerst, dat heb ik ook bij poker. Ik probeer alle spelvormen te leren. Ik was ook een tijdje klaar met Hold’em en ging toen andere pokervarianten spelen. Ik had daar veel meer plezier in ondanks dat ik er niet goed in was. Ik vind de laatste tijd Pot Limit Omaha High/Low erg leuk, ik vind het jammer dat er zoveel aandacht voor Hold’em is.

En wat is je favoriete atletiek onderdeel?
Polsstokhoogspringen, dat heb ik tot mijn twintigste gedaan (foto rechts). Dat geeft zo’n kick. Je investeert in de buiging van de stok en die voorwaartse kracht die je in de stok stopt wordt omgezet in opwaartse kracht. Het moment dat je vier meter de lucht in gelanceerd wordt geeft echt een lekker gevoel. Ik heb een tijdje wel echt de ambitie gehad om er heel goed er in te worden, ik trainde erg veel en ben ook Nederlands kampioen geworden maar mijn schouders hadden er flink onder te lijden. Ik ben gestopt vanwege blessures, maar geef nu nog wel traning. Af en toe pak ik tijdens zo’n training zelf de stok nog wel eens, maar tegenwoordig stop ik meer tijd in andere sporten zoals mountainbiken. Één keer per jaar doe ik samen met Robbie de mountainbiketocht bij de kustmarathon van Zeeland. Begin deze maand hebben we voor de derde keer mee gedaan.

Knap dat je dat soort dingen doet.
Ik moet toegeven dat het dit keer erg zwaar was omdat het vloed was. Dertig kilometer van de tocht gaat over het strand en de voorgaande keren stond het water laag en was het zand vrij hard waardoor je prima kon fietsen. Dit keer kwam bijna niemand vooruit. Van de dertig kilometer heb ik hooguit zes kilometer gefietst, voor de rest heb ik gelopen, gerend. Ik ben mezelf ontzettend tegen gekomen. Je moet een bepaalde deadline halen, omdat de route van de mountainbiketocht en de hardloopmarathon elkaar kruisen. Dat heb ik echt op vijf minuten gehaald. De dag er na had ik ontzettend veel spierpijn, ik lag die hele dag op de bank een beetje te klikken en dat is dan wel echt even lekker.

Komen Robbie en jij ook een avondje railen in Breda volgende week?
Ik zal het er eens met Robbie over hebben. Het lijkt me heel gezellig om wat forumleden in het echt te ontmoeten.

PokerCity Workshops
Avatar
Mark 'Kracht Tonen' Roovers is al sinds 2010 verbonden aan PokerCity. De laatste jaren is hij voornamelijk te bewonderen achter de microfoon op onze livestream, met zijn unieke manier van commentaar geven.

10 Comments

  1. Geweldig stukje en erg leuk om een uitgebreider beeld van de online namen te krijgen 🙂 Top geschreven!

  2. Dordrecht, mooi man kom ik ook vandaan. Extra grappig is dat ik iedereen langs zag komen op het strand van Nieuw Haamstede dus ook jullie waarschijnlijk op de mountain bike, je had inderdaad maar een klein strookje zand door de vloed. GL @ poker!!

  3. Hoe kan het zo zijn dat deze gast wel gevraagd word om even te babbelen over zijn activiteiten hier op het forum en dat er bij mij nog nooit iemand heeft aangeklopt voor een interviewtje? Ik kan er bijna pissig om worden. Ik heb mezelf al eerder aangeboden om (tegen betaling) een interviewtje te geven, maar echt 0,0 reacties, terwijl ik genoeg interessante dingen te melden heb.

  4. In tegenstelling tot veel andere artikelen die ik lees op internet, die ook heel goed geschreven, maar me vaak nèt iets te lang zijn, ‘vreet’ ik UTG altijd in een keer op.. zonder even snel te kijken waar het einde is. 🙂
    FysioTim sloeg de spijker al op z’n kop. – Nailed it!

  5. leuk stuk weer !
    @ spn20, denk niet dat iemand op jou zit te wachten…..

  6. @spn, omdat jij geen reet toevoegt aan welk forum dan ook, sterker nog, niemand moet je. SirRikse dus wel! You get it?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.