Unibet Open: Het dagboek van WSOP braceletwinnaar Marcel Vonk (4)

Marcel Vonk zorgde afgelopen zomer voor hét succes van Nederland tijdens de World Series of Poker. De wetenschapper won een $1.000 event, goed voor $570.960 en natuurlijk die felbegeerde WSOP bracelet.
 
In het Sinterklaasweekend pakt Marcel Vonk zijn cadeautje uit als winnaar van het kwartaalklassement van de Unibet/PokerCity Player of the Year-ranking. De WSOP braceletwinnaar speelt de Unibet Open Londen. In zijn dagboek op PokerCity vertelt Vonk over zijn belevenissen in Londen. Hieronder het slot, deel 4:
 
Ik kan dit laatste berichtje uit Londen natuurlijk niet anders beginnen dan met de hartelijke gelukwensen aan Paul Valkenburg, de winnaar van de Unibet Open London 2010. Na drie dagen goed spel, waarbij hij zich af en toe van een behoorlijke shortstack moest terugvechten, wist Paul vanavond de finaletafel te winnen. Een prachtige prestatie – Paul, van harte gefeliciteerd! Elders op PokerCity.nl kunnen jullie een verslag van de finaletafel lezen.
 
Zoals jullie gisteren in mijn eigen update hebben kunnen lezen mocht ik zelf vandaag niet meer in actie komen. Mijn toernooi verliep lange tijd erg goed, maar uiteindelijk maakte een twee-outer op de river daar een einde aan. Op zo’n manier uitgeschakeld worden is natuurlijk nooit prettig – al helemaal niet als het je overkomt in een groot toernooi als dit. Toch was ik gisteren na mijn ongelukkige uitschakeling vrij snel over de teleurstelling heen. Verliezen door pech is vervelend, maar als toernooispeler weet je dat je met vrijwel elke all-in dat risico loopt. Verliezen door slecht spel vind ik eigenlijk veel vervelender, en wat dat betreft kan ik tevreden op dit toernooi terugkijken.
 
Wat erg goed hielp om over de teleurstelling heen te komen was overigens het spelers-etentje dat Unibet gisterenavond voor alle Nederlandse en Belgische spelers organiseerde. Het valt me bij dit soort gelegenheden altijd weer op wat een bijzondere groep mensen pokerspelers toch zijn. In welk ander wereldje zit je bij een etentje aan tafel met een van de beste schakers van Nederland, een voormalige profvoetballer, en iemand die in geuren en kleuren vertelt over hoe hij een olifant moest regelen om in het programma van Jensen op te treden? In de wetenschap in elk geval niet.
 
Over diversiteit gesproken: wat ook erg leuk is aan de Europese toernooien is het grote aantal nationaliteiten dat meedoet. Natuurlijk is een groot pokertoernooi altijd een internationale aangelegenheid, maar bij bijvoorbeeld de World-Seriestoernooien houdt dat vaak in dat je met een Zweed, een Engelsman en zes Amerikanen aan tafel zit. In Londen overkwam het me regelmatig dat ik met spelers uit vijf of zes verschillende landen aan tafel zat, en dat dezelfde hand tegelijkertijd in drie talen aan drie verslaggevers werd verteld.
 
Een leuke bijkomstigheid van die veeltaligheid is dat ik door mijn werk in allerlei buitenlanden veel van die talen een beetje kan verstaan, en daardoor soms de nodige extra informatie kan oppakken. Op dag één van het toernooi zaten er twee Zweden bij me aan tafel, die tussen de handen door met elkaar, met de rail en met de reporters al hun handen bespraken. Ze wisten dat ik Nederlands was, maar wat ze niet wisten was dat ik twee jaar in Zweden heb gewerkt, en dus elke hand die ze doorgaven prima kon volgen. Ik heb dat maar zo gelaten – de informatie was natuurlijk zeer welkom!
 
Na drie zeer geslaagde dagen zit de Unibet Open London er nu dan echt op. Ik heb het erg leuk gevonden om de afgelopen dagen op deze manier verslag te doen van mijn toernooi, en van alles daaromheen. Bedankt voor alle leuke reacties onder mijn stukjes – het is erg prettig om te lezen dat je schrijfsels gewaardeerd worden!
 
Mijn toernooiplannen voor de komende maanden zijn nog niet helemaal duidelijk. Ik kom in elk geval in de kerstvakantie naar Nederland, om twee weekjes vakantie te vieren. Waarschijnlijk speel ik op 29 en 30 december dus ook de Euregio Poker Challenge Winter Edition in Valkenburg – en daarnaast schuif ik vast wel aan bij een paar van de wekelijkse toernooien in Utrecht of Amsterdam. Wanneer mijn volgende grote internationale toernooi is weet ik nog niet precies, maar jullie horen ook vanuit het buitenland ongetwijfeld zeer binnenkort weer meer van me. Wat dit toernooi betreft laat ik het in elk geval hierbij – voor de laatste keer: groeten uit Londen!
 
 

14 Comments

 1. Toch heel grappig om te lezen weer. Een positieve win voor het poker om een persoon als Marcel Vonk erbij te hebben.

 2. Toch heel grappig om te lezen weer. Een positieve win voor het poker om een persoon als Marcel Vonk erbij te hebben.

 3. Dit is niet de keeper Hans Vonk Boudewijn, dit is de braceletwinnaar Marcel Vonk voor het geval je het niet door had.
  Leuke stukjes Marcel, top!

 4. Dit is niet de keeper Hans Vonk Boudewijn, dit is de braceletwinnaar Marcel Vonk voor het geval je het niet door had.
  Leuke stukjes Marcel, top!

 5. Misschien moet ik je boek, de snaartheorie, maar aan de kerstman ipv aan de Sint vragen. Wellicht dat ik ooit dan toch snap dat er ergens een gat zit waar hij niet kan zijn?

  Al lees ik dat 4vwo natuurkunde wel een beetje het minste is dat je als bagage mee moet nemen? Gelukkig had je in mijn tijd pretpakketten. Maar ik ga een poging wagen.

  Overigens moet iemand die de relativiteitstheorie en de quantummechanica voor leken kan uitleggen toch minimaal in staat zijn om de Pokercity vissen wat elementaire pokerkennis bij te brengen. Pieter doe er eens wat aan!

 6. Misschien moet ik je boek, de snaartheorie, maar aan de kerstman ipv aan de Sint vragen. Wellicht dat ik ooit dan toch snap dat er ergens een gat zit waar hij niet kan zijn?

  Al lees ik dat 4vwo natuurkunde wel een beetje het minste is dat je als bagage mee moet nemen? Gelukkig had je in mijn tijd pretpakketten. Maar ik ga een poging wagen.

  Overigens moet iemand die de relativiteitstheorie en de quantummechanica voor leken kan uitleggen toch minimaal in staat zijn om de Pokercity vissen wat elementaire pokerkennis bij te brengen. Pieter doe er eens wat aan!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.