Unibet Open: Het dagboek van WSOP braceletwinnaar Marcel Vonk (3)

Marcel Vonk zorgde afgelopen zomer voor hét succes van Nederland tijdens de World Series of Poker. De wetenschapper won een $1.000 event, goed voor $570.960 en natuurlijk die felbegeerde WSOP bracelet.

In het Sinterklaasweekend pakt Marcel Vonk zijn cadeautje uit als winnaar van het kwartaalklassement van de Unibet/PokerCity Player of the Year-ranking. De WSOP braceletwinnaar speelt de Unibet Open Londen. In zijn dagboek op PokerCity vertelt Vonk over zijn belevenissen in Londen. Hieronder deel 3:

Dag twee van de Unibet Open begon zoals mijn eerste dag geëindigd was: met het winnen van chips. Na een goede nacht slaap (die was, zoals jullie in mijn vorige update hebben kunnen lezen, heel hard nodig) begonnen we vanmiddag om twee uur weer aan het toernooi.
 
Mijn stack van 61.600 chips was goed voor ruim vijftig big blinds, dus ik had voldoende chips om mee te werken.
Het voordeel van een wat grotere stack is dat je nog eens kunt callen met een klein paar. Toen een aggressieve speler in middenpositie raisde naar 2600, en ik op de button een paar tweeën vond, deed ik dat dan ook. De small blind paste, en de big blind callde.
 
Ik speelde de hand natuurlijk voornamelijk voor de setwaarde, maar toen iedereen op een flop van checkte begon ik sterk te vermoeden dat ik nu al wel eens de beste hand kon hebben. Op de turn, nog een , bette de big blind direct 4200 uit. De oorspronkelijke raiser paste, en ik besloot te callen.
 
De big blind kon natuurlijk best met een zwakke aas of een klein paar de flop gehit hebben zonder die direct te betten – hetzij om de pot klein te houden, hetzij met de bedoeling om te check-raisen – maar de kans dat hij er puur op uit was om met twee overcards de pot te stelen was ook groot. Bovendien had ik nog vier outs om de straat te maken, en mogelijk twee tweeën die me ook de beste hand zouden geven. Kleine pluspuntjes, die in marginale situaties als deze toch zeker helpen om de call te maken.
 
De river, een , veranderde niet heel veel aan de situatie. Tegen verloor ik toch al, dus vrijwel de enige realistische extra hand die me nu verslagen had was . Ik vermoedde dat de big blind die alleen gespeeld zou hebben als het aas-vijf suited was. Ik checkte weer, en de big blind zette nu twaalfduizend in. Een behoorlijk grote bet, die daarmee aan alle kanten naar een bluff rook.
 
Na wat staren naar mijn tegenstander kreeg ik steeds meer de indruk dat hij absoluut niet sterk was. Ik besloot het plan van de turn dus door te zetten en de call te maken, en kreeg inderdaad suited te zien. Een mooi begin van de dag, waarmee ik op zo’n tachtigduizend chips kwam.
 
Helaas ging het daarna snel bergafwaarts. Ik verloor een middelgrote pot met aas-koning tegen boer-vrouw op een bord van JJxKx; ik moest een andere aas-koning op een gemiste flop wegleggen, en ik verloor de nodige chips nadat ik met aas-boer over een limper en een caller geraised had, en daarna moest wegleggen tegen een 3-bet.
 
Met nog iets minder dan veertigduizend chips over, intussen twintig big blinds, kreeg ik vervolgens in de big blind. Een speler in middenpositie limpte, Joris Springdael callde vanuit de small blind, en ik checkte voor de gratis flop. Die zag er prachtig uit: . Joris checkte, ik checkte, en de speler in middenpositie maakte een bet van vierduizend chips.
 
Ik wist uit eerdere handen dat hij mensen waarvan hij vermoedde dat ze bluften erg licht callde in grote potten, dus ik besloot dat direct all in gaan mijn beste kans was om alle chips in het midden te krijgen. Mijn tegenstander dacht even na, en callde toen met een hand die me toch wel verbaasde: pocket koningen . Hoe dan ook, ik lag ver voor… tot er op de river een verscheen… Good game.
 
Helaas ditmaal dus net geen plaats in het geld. Ondanks dat heb ik een prima toernooi gespeeld, en ben ik blij dat ik hier na mijn succes in Las Vegas weer een fatsoenlijk resultaat in een groot toernooi heb weten neer te zetten. Ook buiten het poker om heb ik het hier in Londen erg naar mijn zin gehad. Wat dat betreft dus ook de complimenten voor de organisatie van Unibet!
 
Morgen helaas dus geen verslag van mijn eigen avonturen aan de pokertafel, maar dat neemt niet weg dat jullie nog een vierde deel van dit dagboek van me tegoed hebben. Daarin wat meer sfeerimpressies van alles om het toernooi heen. Daarnaast hopelijk goed nieuws van de finaletafel. Paul Valkenburg heeft die zojuist bereikt – hij begint morgen met bijna 500.000 chips, wat iets meer is dan het gemiddelde. Paul, heel veel succes!
 

6 Comments

 1. Klopt iets niet met je positie en SB – BB :
  Toen een aggressieve speler in middenpositie raisede naar 2600, en ik op de button een paar tweeën 2 2 vond, deed ik dat dan ook. De small blind callde ook, en de big blind paste.

  Op de turn, nog een 4, checkte ik weer, en de big blind bette 4200. De oorspronkelijke raiser paste, en ik besloot te callen.
  Verder mooi stukje en erg zieke bust hand, wtf.
  Veel plezier nog in London en een behouden terugreis.

 2. Klopt iets niet met je positie en SB – BB :
  Toen een aggressieve speler in middenpositie raisede naar 2600, en ik op de button een paar tweeën 2 2 vond, deed ik dat dan ook. De small blind callde ook, en de big blind paste.

  Op de turn, nog een 4, checkte ik weer, en de big blind bette 4200. De oorspronkelijke raiser paste, en ik besloot te callen.
  Verder mooi stukje en erg zieke bust hand, wtf.
  Veel plezier nog in London en een behouden terugreis.

 3. Hmmm inderdaad. Ik heb Marcel gevraagd hoe het wel moet zijn. Mooi stuk weer.

 4. Hmmm inderdaad. Ik heb Marcel gevraagd hoe het wel moet zijn. Mooi stuk weer.

 5. Jammer sir, maar inderdaad mooie stukjes om te lezen.
  Keep them coming 🙂
  Ook gl voor Valkenburg [ken ook wel ok schrijven :-)]

 6. Jammer sir, maar inderdaad mooie stukjes om te lezen.
  Keep them coming 🙂
  Ook gl voor Valkenburg [ken ook wel ok schrijven :-)]

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.