Unibet Open: Het dagboek van WSOP braceletwinnaar Marcel Vonk (2)

Marcel Vonk zorgde afgelopen zomer voor hét succes van Nederland tijdens de World Series of Poker. De wetenschapper won een $1.000 event, goed voor $570.960 en natuurlijk die felbegeerde WSOP bracelet.

In het Sinterklaasweekend pakt Marcel Vonk zijn cadeautje uit als winnaar van het kwartaalklassement van de Unibet/PokerCity Player of the Year-ranking. De WSOP braceletwinnaar speelt de Unibet Open Londen. In zijn dagboek op PokerCity vertelt Vonk over zijn belevenissen in Londen. Hieronder deel 2:

Oef… Hat was een lange, lange dag, maar gelukkig wel met een happy end.
 
Na een gezellige Sinterklaasavond in Nederland, stonden mijn vriendin en ik vanmorgen voor een moeilijke keuze. Vliegen naar Londen, zoals gepland, of vanwege alle uitgevallen vluchten van de afgelopen dagen toch maar met de auto? We kozen uiteindelijk voor het laatste. Het was wel heel vervelend geweest om de hele dag op Schiphol te zitten (zoals, hoorde ik later vandaag, Daniel van Kalkeren zaterdag overkomen was), terwijl in Londen mijn eenzame stack blind voor blind kleiner zou worden.
 
Na drie uurtjes slaap stapten Petra en ik dus vanmorgen in de auto, reden naar Calais, namen daar de boot, en reden door naar Londen. Daar bleek natuurlijk dat de vlucht die ik oorspronkelijk had willen nemen, keurig op tijd vertrokken was… Nou ja, je kunt niet elke coinflip winnen.
 
De timing was verder wel perfect: een half uur voor aanvang van het toernooi reden we de parkeergarage van het Hilton Metropole binnen. Na het inchecken en de toernooiregistratie, zat ik daarmee precies vijf minuten voor het begin van het toernooi aan tafel. Niet gek uitgemikt voor een reis van dik 500 kilometer!
 
Misschien was het de vermoeidheid, misschien was ook het wel gewoon een gebrek aan kaarten, maar hoe dan ook: mijn toernooi kwam verschrikkelijk traag op gang. Ik verloor al in het derde level een forse pot, toen ik met een paar zevens een shortstack callde die all in ging, na een raise uit vroege positie en mijn call vanuit middenpositie. Deze speler had net een monsterpot verloren, en de stoom kwam bijna zichtbaar uit zijn oren. Ik kon me dus niet voorstellen dat hij erg sterk was, en nadat de oorspronkelijke raiser had gepast besloot ik de waarschijnlijke flip aan te gaan. Ik kreeg inderdaad een suited aas-tien te zien, maar helaas kwam er een aas op de turn, en verloor ik zo al vroeg vijfduizend chips.
 
Op zich geen vuiltje aan de lucht, natuurlijk – de structuur van het toernooi is prima, en de negenduizend chips die ik nog over had waren goed voor zo’n 60 big blinds. Toen ik even later met koningen tegen aas-koning op een bord van AQxKx dubbelde, leek het helemaal de goede kant op te gaan. Maar helaas: dat was ook meteen mijn laatste wapenfeit voor de komende zes uur. Mijn stack bleef heel lang rond de twintigduizend chips schommelen, en, zoals dat gaat in toernooien: op een gegeven moment halen de blinds je dan in. Toen we, al ruim na het avondeten, bij de 300/600 beland waren, had ik nog altijd ongeveer evenveel chips. Nadat ik vervolgens nog wat kleine potten verloor, had ik bij 400/800 nog maar negen big blinds over, en werd de situatie wel erg penibel.
 
Gelukkig weet ik goed met een shortstack om te gaan, en minstens even belangrijk: gelukkig besloot Vrouwe Fortuna op dat moment dat ik wel genoeg geleden had. De eerste vier keer dat ik mijn stack in het midden schoof callde er niemand; de vijfde keer werden mijn achten gecalld door aas-vrouw, en won ik de flip.
 
En daarmee was opeens het hek van de dam. Een uur, en een set zevens, een geflopte straat en een runner-runner flush later, sloot ik de dag af met een net bovengemiddelde stack van 61600. Als we morgen terugkomen is dat goed voor ruim 50 big blinds. Beslist niet gek, na een dieptepunt van minder dan tien.
 
Kortom: het is al met al een prima dag geworden. Morgen dag twee – ik weet niet precies hoeveel spelers er, met dag 1a meegerekend, nog over zijn, maar ik schat dat we nog iets meer dan de helft van het veld moeten verliezen voor we het geld bereiken. We zullen zien of het me lukt om zover te komen – meer daarover lezen jullie hier natuurlijk morgen.
 
Maar nu eerst: slapen! Van de afgelopen 72 uur heb ik er maar zes in die toestand doorgebracht, en mijn lichaam probeert me al een tijdje te vertellen dat dat toch wat weinig is. Dag twee begint morgen om drie uur Nederlandse tijd, dus vanaf die tijd is er weer meer nieuws uit Londen. Voor nu: welterusten!
 

20 Comments

 1. Met 61.600 punten is Marcel Vonk chipleader der Nederlanders op dag 2 van de Unibet Open. Succes vandaag!

 2. Met 61.600 punten is Marcel Vonk chipleader der Nederlanders op dag 2 van de Unibet Open. Succes vandaag!

 3. Of het is goed redactie werk, of Marcel weet verdomd goed hoe je een verhaal op papier moet zetten. Zinsbouw, spelling, leesbaarheid echt alles was goed! Dus m’n complimenten!
  Veel succes op dag 2, zou een mooi vervolg zijn op de WSOP succes story!

 4. Of het is goed redactie werk, of Marcel weet verdomd goed hoe je een verhaal op papier moet zetten. Zinsbouw, spelling, leesbaarheid echt alles was goed! Dus m’n complimenten!
  Veel succes op dag 2, zou een mooi vervolg zijn op de WSOP succes story!

 5. @mmwhops, alle eer is voor Marcel Vonk wat betreft het schrijfwerk. Hier is niets aan geredigeerd door de redactie.

 6. @mmwhops, alle eer is voor Marcel Vonk wat betreft het schrijfwerk. Hier is niets aan geredigeerd door de redactie.

 7. fijn he? iemand met een bovengemiddeld IQ, die inderdaad een paar zinnen achter elkaar kan zetten… +heel veel voor Marcel.

 8. fijn he? iemand met een bovengemiddeld IQ, die inderdaad een paar zinnen achter elkaar kan zetten… +heel veel voor Marcel.

 9. Goed stukje weer 🙂
  En best knap na zo weinig slaap nog fatsoenlijke te kunnen pokeren 🙂

 10. Goed stukje weer 🙂
  En best knap na zo weinig slaap nog fatsoenlijke te kunnen pokeren 🙂

 11. Pokercity,
  Is het geen idee hem wekeljks/maandelijks een stuk te laten schrijven?
  a:hij schrijft aangenaam
  b:hij woont in portugal(eens wat anders)
  c:hij is geen full pro
  d:niet van de generatie zonnebril/ ipod en nog meer onfatsoenlijke hulpmiddelen
  Mijn stem hebben jullie,wie is nog meer voor?!

 12. Pokercity,
  Is het geen idee hem wekeljks/maandelijks een stuk te laten schrijven?
  a:hij schrijft aangenaam
  b:hij woont in portugal(eens wat anders)
  c:hij is geen full pro
  d:niet van de generatie zonnebril/ ipod en nog meer onfatsoenlijke hulpmiddelen
  Mijn stem hebben jullie,wie is nog meer voor?!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.