Unibet Open: Het dagboek van WSOP braceletwinnaar Marcel Vonk (1)

Marcel Vonk zorgde afgelopen zomer voor hét succes van Nederland tijdens de World Series of Poker. De wetenschapper won een $1.000 event, goed voor $570.960 en natuurlijk die felbegeerde WSOP bracelet.

In het Sinterklaasweekend pakt Marcel Vonk zijn cadeautje uit als winnaar van het kwartaalklassement van de Unibet/PokerCity Player of the Year-ranking. De WSOP braceletwinnaar speelt de Unibet Open Londen. In zijn dagboek op PokerCity vertelt Vonk over zijn belevenissen in Londen. Hieronder deel 1:

Als kersverse braceletwinnaar kom je regelmatig voor verrassingen te staan. Een van de leukere verrassingen kreeg ik, toen ik een aantal weken geleden door de woordvoerder van Unibet uit mijn bed werd gebeld. Dat hij me uit mijn bed belde lag trouwens niet aan de woordvoerder. Wetenschappers houden er, net als pokerspelers, een flink verschoven dagnachtritme op na. Je kunt je dus voorstellen hoe dat gaat bij een pokerende wetenschapper…
 
De woordvoerder van Unibet vertelde me dat ik met mijn overwinning in Las Vegas veel punten voor de kwartaalranking van Unibet / PokerCity had gehaald. Zo veel zelfs, dat niemand me meer had ingehaald, en ik dus de eerste prijs had gewonnen. Die prijs was niet mis: een pakket voor de Unibet Open in Londen, inclusief vliegticket en hotel.
 
Ik wist wel dat er zoiets bestond als een kwartaalranking, en ook dat ik er goed voor stond. Ik had er alleen geen idee van dat er ook een dergelijke prijs aan de ranking verbonden was. Het pakket kwam als een totale verrassing voor me. Ik word in het algemeen niet graag uit mijn bed gebeld, maar als het is om me te vertellen dat ik een freeroll van £1500 heb gewonnen, dan heb ik daar opeens een stuk minder bezwaar tegen.
 
Zo komt het dus, dat ik jullie hier vanaf zondag dagelijks op de hoogte zal houden van mijn vorderingen in het toernooi. Ik hoop dat het een interessant toernooi wordt – het zou natuurlijk jammer zijn als ik na twee uur al een logje moet sturen met de mededeling dat ik eruit lig. Nou ja, ook in dat geval valt er vanaf de rail waarschijnlijk voldoende leuks te melden.
 
Sinds mijn braceletoverwinning heb ik redelijk goed gepresteerd, en diverse final tables gehaald in on-line- en kleinere livetoernooien. In het enige grote livetoernooi dat ik gespeeld heb, ging het een stuk minder goed. In de Master Classics in Amsterdam liep ik tegen de ene na de andere cooler aan. Ik vind dat het dus wel weer tijd wordt voor wat rungood! We zullen zien of de pokergoden het met me eens zijn…
 
De tickets zijn inmiddels geboekt, en ik heb er veel zin in. Zaterdagochtend vlieg ik vanuit Lissabon, waar ik woon en werk, naar Nederland, om daar Sinterklaas te vieren. (Nog zoiets waarin pokerspelers en wetenschappers erg op elkaar lijken: we vliegen ons suf…) Zondagochtend vlieg ik door naar Londen, waar het toernooi om twee uur ‘s middags begint. Na de eerste speeldag horen jullie meer van me – en intussen zijn de dagelijkse updates van het toernooi natuurlijk ook te volgen via PokerCity.nl. Tot zondag!
 
Marcel Vonk
 

30 Comments

  1. Als pokercity een slag wil slaan op strategy dan is deze man de uitgelezen persoon. Dusse Pitboss sla je slag … Just sayin

  2. Als pokercity een slag wil slaan op strategy dan is deze man de uitgelezen persoon. Dusse Pitboss sla je slag … Just sayin

  3. @mmwhops: Onze plannen hebben enige vertraging, maar Marcel staat op ons verlanglijstje. Veel succes. We gaan het volgen!

  4. @mmwhops: Onze plannen hebben enige vertraging, maar Marcel staat op ons verlanglijstje. Veel succes. We gaan het volgen!

  5. Zie andere bericht met chipcount NL’er en link naar Unibet Live updates van Unibet zelf.

  6. Zie andere bericht met chipcount NL’er en link naar Unibet Live updates van Unibet zelf.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.