PokerCity Strategie: Debuutvideo van Joris ‘Tyren0’ Ruys

Joris Ruys maakt zijn debuut met een strategie video op PokerCity. Ons forumlid won al zo’n $150.000 in online toernooien. Zijn eerste video is een live opname van een aantal pokertoernooien door elkaar.

Check hier het grote interview met Joris Ruys, mocht je dat nog niet gelezen hebben. In het interview vertelt Ruys over een zieke hotrun waarin hij zijn bankroll in één week van $500 naar $100K tilde.

“In mijn debuut video voor PokerCity neem ik een live sessie van een serie toernooien op de midstakes op, hierin kunnen jullie meekijken hoe ik deze toernooien benader vanaf de start van het toernooi tot in de latere fases.

Dit wordt begeleid door live commentaar waarin ik uitleg waarom ik bepaalde beslissingen neem, samen met meer algemene punten die jou kunnen helpen je eigen MTT game te verbeteren!

Mochten er vragen zijn over handen, waarom ik die op een bepaalde manier speel of waarom ik die niet op een andere manier speel dan zijn jullie van harte welkom om ze te stellen en zal ik proberen daar zo snel mogelijk op terug te komen. In deel 1 starten we met een aantal toernooien in de $22 – $109 buy-in range en focussen we vooral op het vroeg verzamelen van chips, valuebetten, betsizing en continuation bets.”

PS: Een kleine verduidelijking op 30:02 raise ik preflop naar 125 UTG, CO (Villian) called en check/called mijn bets op de flop en turn.

PokerCity Workshops
LarsVegas
Lars Smeets a.k.a. 'LarsVegas' uit Valkenburg is sinds 2012 aan PokerCity verbonden. Sinds 2017 is hij eigenaar, samen met Pieter 'PrinsFlip' Salet.

44 Comments

 1. Inderdaad, straks wat popcorn halen en een avondje lekker lui bankzitten en wat bijleren ๐Ÿ˜€

 2. Inderdaad, straks wat popcorn halen en een avondje lekker lui bankzitten en wat bijleren ๐Ÿ˜€

 3. Super die ga ik zondagmiddag in alle rust even bekijken zodat ik savonds mijn slag kan slaan in de SM!

 4. Super die ga ik zondagmiddag in alle rust even bekijken zodat ik savonds mijn slag kan slaan in de SM!

 5. Hij stond al een tijdje online, heb hem dus ook al gezien! Erg duidelijk uitgelegd ondanks de live wirwar, zelf zou ik dit niet bijhouden om en te spelen en volledig mijn gedachtengang te verwoorden tijdens het spel. Dikke props voor je multitask snelheid! Goed filmpje verder, heb wel wat vragen maar die stel ik later nog als ik er zelf wat meer over nagedacht heb.

 6. Hij stond al een tijdje online, heb hem dus ook al gezien! Erg duidelijk uitgelegd ondanks de live wirwar, zelf zou ik dit niet bijhouden om en te spelen en volledig mijn gedachtengang te verwoorden tijdens het spel. Dikke props voor je multitask snelheid! Goed filmpje verder, heb wel wat vragen maar die stel ik later nog als ik er zelf wat meer over nagedacht heb.

 7. Leuke video, vooral die fold met die KK vond ik indrukwekkend. Dat zijn van die spots waar ik het er gewoon inpomp en tegen mezelf zeg dat het een cooler is. Terwijl je gewoon weet dat je het slecht doet tegen zijn range en eigenlijk zou moeten folden. Discipline, een machtig wapen aan de pokertafel.

 8. Leuke video, vooral die fold met die KK vond ik indrukwekkend. Dat zijn van die spots waar ik het er gewoon inpomp en tegen mezelf zeg dat het een cooler is. Terwijl je gewoon weet dat je het slecht doet tegen zijn range en eigenlijk zou moeten folden. Discipline, een machtig wapen aan de pokertafel.

 9. Leuk filmpje alhoewel ik vrijwel geen mtt speel, vooral leerzaam voor je postflopgame imo.

  1puntje Geluiden van de software die aantstonden tilten me=p

 10. Leuk filmpje alhoewel ik vrijwel geen mtt speel, vooral leerzaam voor je postflopgame imo.

  1puntje Geluiden van de software die aantstonden tilten me=p

 11. toch vraag ik me af of die KK fold terecht is. Ik hoor je uitleg, maar vraag me af; zou een speler die werkelijk een nutsy hand heeft daar reraisen? hij speel in positie en jij bet 2 straten. die shove kwam er bijna als vanzelfsprekend aan.
  blijft er dus over een hele range aan straightdraws. Ik kan het natuurlijk niet zeker weten, maar voor mij zou dat het zijn. Hoe zie jij dat?

 12. toch vraag ik me af of die KK fold terecht is. Ik hoor je uitleg, maar vraag me af; zou een speler die werkelijk een nutsy hand heeft daar reraisen? hij speel in positie en jij bet 2 straten. die shove kwam er bijna als vanzelfsprekend aan.
  blijft er dus over een hele range aan straightdraws. Ik kan het natuurlijk niet zeker weten, maar voor mij zou dat het zijn. Hoe zie jij dat?

 13. Mooie eerste video Joris, zeker interessante dingen in gezien, zoals die KJ bet/fold spot. Dat leg je goed uit. Nog wat rommelig af en toe, maar dat hou je toch met een live video.

 14. Mooie eerste video Joris, zeker interessante dingen in gezien, zoals die KJ bet/fold spot. Dat leg je goed uit. Nog wat rommelig af en toe, maar dat hou je toch met een live video.

 15. en nog een andere vraag, helemaal op het einde van een filmpje raise je een J33 flop, met als reden, dat het voor hem moeilijke is om die flop geraakt te hebben, waarop hij shoved. In principe is die flop natuurlijk voor jou net zo moeilijk te raken en derhalve zeer geschikt om te shoven… enfin…

  leuk dat je dit doet trouwens.

 16. Ow trouwens de turbo’s vond ik ook leuk erbij, in volgende vids vooral zo houden imo lekker actie met korte blindlevels.
  109T ooit ga ik die ook grinden brm wise ๐Ÿ˜€ A3o vond ik trouwens vrij bottomish maar wel push voor de rest niet echt comments op handjes misschien volgende vid, weet niet meer precies op welk tijdstip het was. Q6o twijfelde je daar trouwens of je die moest pushen op de co? (leek mij Q8s bottom)

 17. en nog een andere vraag, helemaal op het einde van een filmpje raise je een J33 flop, met als reden, dat het voor hem moeilijke is om die flop geraakt te hebben, waarop hij shoved. In principe is die flop natuurlijk voor jou net zo moeilijk te raken en derhalve zeer geschikt om te shoven… enfin…

  leuk dat je dit doet trouwens.

 18. Ow trouwens de turbo’s vond ik ook leuk erbij, in volgende vids vooral zo houden imo lekker actie met korte blindlevels.
  109T ooit ga ik die ook grinden brm wise ๐Ÿ˜€ A3o vond ik trouwens vrij bottomish maar wel push voor de rest niet echt comments op handjes misschien volgende vid, weet niet meer precies op welk tijdstip het was. Q6o twijfelde je daar trouwens of je die moest pushen op de co? (leek mij Q8s bottom)

 19. @Pokerclown, Ik denk dat hij met veel handen waar hij niet zo zeker van is gewoon blijft callen, ik denk dat deze raise nooit een hand als 108, of 98 etc. Bijna alle gutshots hebben hier een pair en ik denk dat hij een hand als 45 gewoon op de flop raised

 20. @Pokerclown, Ik denk dat hij met veel handen waar hij niet zo zeker van is gewoon blijft callen, ik denk dat deze raise nooit een hand als 108, of 98 etc. Bijna alle gutshots hebben hier een pair en ik denk dat hij een hand als 45 gewoon op de flop raised

 21. Heb iig even standaard raiseknopjes ingesteld
  Wist niet eens dat dat kon, wel veel makkelijker ๐Ÿ˜‰

 22. Heb iig even standaard raiseknopjes ingesteld
  Wist niet eens dat dat kon, wel veel makkelijker ๐Ÿ˜‰

 23. Mooie duidelijke video, toch heb ik nog wat vragen. Misschien “domme” vragen of “lijkt me standaard antwoorden”, maar ik vraag ze toch even ๐Ÿ˜‰

  rond 13:00 Je fold JT met 14bb utg+2. Vanaf hoeveel bb of minder push je daar wel met die hand? Is je pushingrange in turbo’s anders dan in normale toernooien?
  rond 16:00 Je flat preflop AK en bet een Jxx flop uit als de IR checkt. Vervolgens check je de turn en maak je de opmerking dat de T niet een ideale kaart is om te betten. Bij welke kaart zou je (op A en K na) wel die river bluffen?
  rond 20:00 Vanuit de SB 3-bet je een minraiser (+caller) Je hebt hier zo’n 40bb. Vanaf hoeveel bb of minder zou je hier shoven?
  rond 23:00 Je reshoved zonder FE met A8s vs een utg+1 opener. Nu neem je in je redenatie die QJ hand mee waar hij een shove van iemand mee callt, maar een callingrange van iemand zegt toch nog niet zoveel dat je kan concluderen dat A8s het ook goed doet vs zijn openingsrange?
  Stel dat hij overigens zou shoven (hij opende nu 3bb), zou je dan ook callen?
  rond 25:00 Je opent 56 schoppen en flopt een FD op een Axx board. Shorty heeft AJ en je geeft aan dat hij preflop allin moest gaan. Hij had 13bb, jij opent utg+2. Zou AJ dan de onderkant van zijn shovingrange moeten zijn daar?

 24. Mooie duidelijke video, toch heb ik nog wat vragen. Misschien “domme” vragen of “lijkt me standaard antwoorden”, maar ik vraag ze toch even ๐Ÿ˜‰

  rond 13:00 Je fold JT met 14bb utg+2. Vanaf hoeveel bb of minder push je daar wel met die hand? Is je pushingrange in turbo’s anders dan in normale toernooien?
  rond 16:00 Je flat preflop AK en bet een Jxx flop uit als de IR checkt. Vervolgens check je de turn en maak je de opmerking dat de T niet een ideale kaart is om te betten. Bij welke kaart zou je (op A en K na) wel die river bluffen?
  rond 20:00 Vanuit de SB 3-bet je een minraiser (+caller) Je hebt hier zo’n 40bb. Vanaf hoeveel bb of minder zou je hier shoven?
  rond 23:00 Je reshoved zonder FE met A8s vs een utg+1 opener. Nu neem je in je redenatie die QJ hand mee waar hij een shove van iemand mee callt, maar een callingrange van iemand zegt toch nog niet zoveel dat je kan concluderen dat A8s het ook goed doet vs zijn openingsrange?
  Stel dat hij overigens zou shoven (hij opende nu 3bb), zou je dan ook callen?
  rond 25:00 Je opent 56 schoppen en flopt een FD op een Axx board. Shorty heeft AJ en je geeft aan dat hij preflop allin moest gaan. Hij had 13bb, jij opent utg+2. Zou AJ dan de onderkant van zijn shovingrange moeten zijn daar?

 25. Mooie tip om op de turn zo te betten dat je op de river kan shoven, heb mijn betsize iets aangepast (lager gemaakt op de turn) de afgelopen dagen en het werkt prima ๐Ÿ™‚

 26. Mooie tip om op de turn zo te betten dat je op de river kan shoven, heb mijn betsize iets aangepast (lager gemaakt op de turn) de afgelopen dagen en het werkt prima ๐Ÿ™‚

 27. @gvb Sizing is zo belangrijk. Slechte spelers letten daar bovendien niet op. Ze callen een relatief kleine bet op de turn zonder er al te veel bij na te denken. Als je dan all-in gaat op de river en het blijkt minder te zijn dan wat er in de pot zit, word

 28. @gvb Sizing is zo belangrijk. Slechte spelers letten daar bovendien niet op. Ze callen een relatief kleine bet op de turn zonder er al te veel bij na te denken. Als je dan all-in gaat op de river en het blijkt minder te zijn dan wat er in de pot zit, word

 29. @blackopc,

  -Een unexploitable cEV push zou deze range zijn:
  99+ A9s+ A7s A5s-A2s AJo+ KTs+ KQo QTs+ JTs, echter fold ik hier toch vaak de onderkant van mijn range omdat die spots zo marginaal +EV zijn ik denk er meer value uit te kunnen krijgen

 30. @blackopc,

  -Een unexploitable cEV push zou deze range zijn:
  99+ A9s+ A7s A5s-A2s AJo+ KTs+ KQo QTs+ JTs, echter fold ik hier toch vaak de onderkant van mijn range omdat die spots zo marginaal +EV zijn ik denk er meer value uit te kunnen krijgen

 31. Jorizz..!!

  Vet filmpje! Hoop dingen uit gehaald!…Alleen zeg je vaak dingen als: “hier kunnen we openen…,”Hier kunnen we raisen..” etc…Zou fijn zijn als je in het vervolg dan ook uitlegd, waarom je daar raised of flat of raised/opend….
  Keep up the good work!!! Zie je in het HC Rot….

 32. Jorizz..!!

  Vet filmpje! Hoop dingen uit gehaald!…Alleen zeg je vaak dingen als: “hier kunnen we openen…,”Hier kunnen we raisen..” etc…Zou fijn zijn als je in het vervolg dan ook uitlegd, waarom je daar raised of flat of raised/opend….
  Keep up the good work!!! Zie je in het HC Rot….

 33. Mooi filmpje!
  KK folden is knap…J10s preflop folden is ook mooi. Ik zou deze zeker spelen.

  PS: Ik hoor wel dat we met een roker te maken hebben ๐Ÿ˜‰ (met een zippo?)

 34. Mooi filmpje!
  KK folden is knap…J10s preflop folden is ook mooi. Ik zou deze zeker spelen.

  PS: Ik hoor wel dat we met een roker te maken hebben ๐Ÿ˜‰ (met een zippo?)

 35. een man kan nooit genoeg complimenten krijgen he, vandaar; goed filmpje…vond vooral de KK en KJ goed.

 36. een man kan nooit genoeg complimenten krijgen he, vandaar; goed filmpje…vond vooral de KK en KJ goed.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.