Actie in Azië met Yves Molin – Episode 5

Yves Molin woont in Thailand en struint in Azië de cashgames en grote toernooien af. Op PokerCity vertelt hij over zijn avonturen aan de andere kant van de wereld. In de vijfde aflevering zet Yves een ingewikkeld reis- en pokerschema in elkaar.

Yves Molin is ondernemer geweest in Amsterdam. Hij investeerde wel eens in Azië, waar hij een paar jaar geleden ook is gaan wonen. In Pattaya, Thailand, werd hij onbedoeld pokerpro. Inmiddels is hij eigenaar van het Samui Beach Resort en probeert hij wat minder te pokeren. Yves Molin werd in 2008 2e in de €2500 freeze out bij de MCOP en won €96.990.
 

Hallo Holland,
 
Het was al weer een tijdje geleden dat jullie iets hoorden uit het Verre oosten. Ik was natuurlijk nogal druk met het nieuwe resort http://www.samuibeachresort.com/. Ik heb dat resort ook een beetje gekocht om met het pokeren te minderen…..nou dat is dus niet gelukt!
 
Zit ik lekker op Koh Samui, krijg ik een mailtje van Pieter Tielen. “Hoi Yves, kom zo even langs je nieuwe resort.” Gezellig natuurlijk, maar dat wordt weer pokeren.
 
Ik was Pieter al een keer in Macau tegen gekomen, op de APPT. Aardige Brabander, lust wel een biertje, en dat is op Koh Samui wel te vinden. Ik heb Pieter naar mijn nieuwe stamcafeetje op Lamai Beach meegenomen, dat heet heel toepasselijk ‘Holland House’ en wordt gerund door Leo uit Utrecht. Hij heeft vroeger voor de belasting gewerkt, heel raar maar toch een aardige vent. Hij heeft zelfs een procentje van mij in Villamoura gekocht.
 
Pieter is daar nog lid van het (biljart)poolteam van Leo geworden, moet nog even vragen of ze gewonnen hebben. Poolen is leuk, maar de cashgame trok. Allebei een brommertje (125 cc) en op naar de lokale pokerroom, dat is 20km verder op. Ik rij hard, maar Pieter zal dat gewend zijn in Brabant, gaat lekker hard mee.
 
Mooi gezicht om keurige Pieter daar te zien zitten tussen ‘de Turk’, de Italiaanse restauranthouder, deFfranse ‘gitane’ en meer van dat soort gajes. De Fransman zat of liever lag naast Pieter de eerste twee uurtjes te slapen, werd weer wakker en speelde mee. Pieter krijgt een suck out met azen, ik laat hem daar na een paar uurtjes achter, en hoor de uitslag morgen wel.
De volgende dag hoor ik het verhaal: Het is nog vrij laat geworden. Pieter heeft wat verloren, maar heeft de boys nu wel door en besluit ‘s avonds weer te gaan. Ik kan helaas niet mee, ik heb een paar pakketjes op PokerStars gewonnen en moet nu naar Europa vliegen.
 
Ik geef Pieter nog een telefoon nummer van Martin Elliot die voor de APT werkt. Pieter is 23 augustus naar Manilla gegaan om de APT te spelen. Dat telefoonnummer was zeker belangrijk, zo kan de betaling en het hotel worden geregeld. Op de Filippijnen wil je gewoon niet graag met veel cash rond lopen (zie mij vorige stukjes).
 
Ik laat Pieter in de goede handen van Remco achter die samen met mij het resort draait. Ik vergeet helemaal % met hem te ruilen, hoop toch dat hij het goed doet op de APT.
 
Ik ga beginnen aan mijn reisschema, dat valt niet mee, ik won maandag nog een Balkan pakketje erbij, naast het Villamoura pakket. Die toernooien worden vlak na elkaar gehouden.
 
Villamoura 28-8/2-9
Varna 1-9/6-9
 
Jullie zien het probleem.
 
Nou daar komt ie, na veel gesurft te hebben op het internet en 4 verschillende maatschappijen.
20-8 van samui naar bangkok
20-8 bangkok amsterdam
28-8 amsterdam faro
31-8 faro amsterdam
1-9 amsterdam varna
6-9 varna amsterdam
9-9 amsterdam bangkok
10-9 bangkok koh samui
Lekker he, En dat moet ik geen finale tafels halen want dan komt het schema in de war! Volgens mij wordt ik nog eens Supernova van de vliegmijlen, zal er wel geen Porsche Cayenne mee kunnen verdienen.
 
Pieter is na Manilla van plan naar Hongkong te gaan, ik wou hem dus richting HKPH (Hongkong Pokerhouse) sturen. Aardige lui en geen rake, helaas werd de huur van het pand niet verlengd. HKPH gaf dus een afscheidsavond(feest), en ja hoor de politie valt daar dus de laatste avond nog even binnen. Andrew Scott, goede pokerspeler en journalist schreef daar een mooi verhaal over, dat je hier kunt lezen.

Ik hoop dat ik ergens iets cash, dan is het veel leuker om een verhaaltje te schrijven, die verhalen over suck outs en bad runs zit niemand op te wachten. Ook heeft er een moderator van een bekende website een % Villamoura, moet dus extra mijn best gaan doen.
Tot de volgende keer,
Yves Molin

 
 
PokerCity Workshops
Pieter Salet a.k.a. 'PrinsFlip' uit Nijmegen is sinds 2009 aan PokerCity verbonden. Sinds 2017 is hij eigenaar, samen met Lars 'LarsVegas' Smeets.

12 Comments

 1. Ik lees je stukjes altijd met plezier en wens je veel succes met je toernooien de komende weken gr

 2. Ik lees je stukjes altijd met plezier en wens je veel succes met je toernooien de komende weken gr

 3. Txn, mannen.
  Ha ha die vanoo, kwam ik tegen in utecht en rotterdam (nog leuke deal gemaakt), zegt dat hij altijd mijn stukjes leest, dus zeg ik ; waarom dan geen reaktie?
  Nou daar staat het dan,
  gr,
  Yves

 4. Txn, mannen.
  Ha ha die vanoo, kwam ik tegen in utecht en rotterdam (nog leuke deal gemaakt), zegt dat hij altijd mijn stukjes leest, dus zeg ik ; waarom dan geen reaktie?
  Nou daar staat het dan,
  gr,
  Yves

 5. Ben benieuwd naar je jeglag….
  En uiteraard naar je resultaten. In ieder geval succes Yves!

 6. Ben benieuwd naar je jeglag….
  En uiteraard naar je resultaten. In ieder geval succes Yves!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.