Actie in Azië met Yves Molin: Episode 2

Yves Molin woont in Thailand en struint in Azië de cashgames en grote toernooien af. Op PokerCity vertelt hij over zijn avonturen aan de andere kant van de wereld. In de tweede episode speelt de 45-jarige Molin in Perth dag twee van het Main Event ($2500 AUD) van de Australia New Zealand Poker Tour. Hij railt een onbekende Nederlander en neemt met Roel Pijpers een kijkje bij het paardenrennen.
 
Yves Molin is ondernemer geweest in Amsterdam. Hij investeerde wel eens in Azië, waar hij een paar jaar geleden ook is gaan wonen. In Pattaya, Thailand, werd hij onbedoeld pokerpro. Nu leeft hij van zijn inkomsten uit poker. Yves Molin werd in 2008 2e in de €2500 freeze out bij de MCOP en won €96.990.

 
Dag twee van de ANZPT Perth, Australië
Ik heb lekker geslapen en begin fris aan dag twee met mijn shortstack van 11K. De seat draw plaatst mij aan tafel bij Grant Levy (foto)*. Die man ken ik van de APPT-tour. Hij heeft drie jaar geleden de APPT Sydney Grand Final gewonnen. Kan dus wel een handje pokeren.
Onno Zwart zit er ook nog in en heeft 20K stack. Ik heb het twee levels van een uur volgehouden in de push/fold mode. Zelfs nog een keertje gedubbeld tegen Grant. tegen mijn en mijn boeren bleven staan. Met mijn pocket loop ik tegen de BB aan, die mijn raise callt. Flop komt . Hij checkt, ik push maar helaas had de BB dus was mijn hand meteen dood. Pfff, zal er nooit aan kunnen wennen, dat rot gevoel elke keer als ik uit een toernooi lig.
Gelukkig doet Onno het beter en hij heeft al een leuke stack van 70K opgebouwd. Na een paar uurtjes gaan ik en Roel weer even railen en zien dat Onno terug gezakt is naar 24K met de blinds 1200-2400 ante 300. Gelukkig kan hij dubbelen tegen Ben Savage. Ben heeft pocket negens op de SB en Onno op de BB. Vaak met Ben aan tafel gezeten, goede speler. Ik ben eens met hem en zijn mooie blonde vriendin in Macau wezen stappen.
Er zaten nog 41 spelers in het main event en 24 krijgen betaald, een belangrijke dubbel dus voor Onno. Ik ben wat gaan eten en toen ik een paar uur later terug kwam, hoorde ik van Remco Sonderen, die met Onno meegereisd is, dat het voor vandaag afgelopen is. Morgen komt Onno terug met 76K aan chips en er zitten nog 30 spelers in**.
Ik vlieg pas s’ avonds terug dus kan nog Onno railen en Holland op de hoogte houden van onze laatste hoop. Hij en Remco hebben de Hollandse eer al goed verdedigd met een derde plek in het team event, goed voor $3500 AUD.
 
Ik ben met Roel nog even naar de paardenrennen geweest, een soort Duindigt in Perth (Gloucester Park Race Track). Leuke sfeer, vrouwen in jurkjes, buiten eten en natuurlijk een gokje wagen. Niks gewonnen, wel even leuk.
Morgenavond vliegen we terug naar Singapore, waar we ´s nachts om 03.00 uur aankomen. Paar uur slapen en dan het vliegtuig naar Manilla. Daar komen we ook laat aan en hopelijk verslapen we ons niet om op maandag dag 1C vande APPT Manilla te spelen.
Druk ,druk druk en nog niks gewonnen…Manilla moet het dan maar gaan worden.
 
O, ja nog een leukverhaal over Tony Hachem (de broer van…). Ik zit met hem een jaar geleden aan de pokertafel van een APPT toernooi. Zit er zo’n banaan aan tafel die over elke hand minuten nadenkt, en dan met een grote zucht foldt. Tony krijgt er genoeg van en vraagt aan de man: “Johoo, excuse me. Can you please think for a few minutes more, so i can go to the toilet.” De banaan kijkt verbaast op en gaat op zijn verzoek in. Tony staat op wij allemaal grinniken en een paar minuutjes later komt Tony terug. De banaan foldt zijn kaarten en we gaan weer verder. Ik vraag aanTony: “That was quick, did you wash your hands?” “Of Course. Do you want to smell?”, zegt hij en hij duwt zijn handen onder mijn neus. De hele tafel krom van het lachen. Tja , zo’n vent heb ik graag aan mijn tafel om de lange saaie toernooien door te komen.
 
Morgen meer, hopen dat Onno ver komt.
 
 
 
Van de redactie:
* Grant Levy is lid van Team PokerStars Australië. Hij bewijst dat je niet naar Las Vegas hoeft om succes te hebben met poker. In december 2007 won hij de APPT Sydey Grand Final á $875.542. In 2009 werd hij 13e bij de Aussie Millions. Ook online boekte de Australiër aardige successen. Hij won een $200 rebuy toernooi ($76K) en werd vijfde in een WCOOP event voor $56K.
** Van de 222 spelers bij de ANZPT Perth zijn er nog 30 over. Roman Konopacki is chipleader met 565.700 punten. Tony Hachem staat er met 199.700 punten prima voor en staat vierde in chips. De enige spelers die niet uit Australië komen en er nog inzitten zijn de Ier Eoin Kennedy (144.800) en de Nederlander Onno Zwart (76.400). De beste 24 eindigen in het geld. Shortstack Zwart zit morgen aan tafel bij Tony Hachem, de enige nog overgebleven PokerStars Team Pro in het toernooi. De average stack is ongeveer 150.000 dus er is werk aan de winkel voor Zwart, die maar zes Ozzies onder zich weet in de chipcount. De eerste plaats schuift $132.750 AUD (€90.000).
 
 
PokerCity Workshops 1000x258

10 Comments

 1. Erg leuk (zoals eerder gemeld) om eens stukjes van over de grens/continent/anderekantvandewereld te lezen!
  Succes daar Yves (en zie je snel weer aan de online tafels 🙂 )

 2. Erg leuk (zoals eerder gemeld) om eens stukjes van over de grens/continent/anderekantvandewereld te lezen!
  Succes daar Yves (en zie je snel weer aan de online tafels 🙂 )

 3. Idd nice om te lezen, ik houd persoonlijk erg van dit soort verhalen. Het doet me denken aan mijn eigen review over EFOP in Aviationclub welke op http://www.poker-calendar.com staat (gelukkig staan daar niet alleen mijn verhalen maar reviews van o.a. Leo Margets en Pieter de Korver’s trip naar de LAPT.
  Maar ik zeg houd dit soort verhalen er in, erg leuk en vermakelijk.

 4. Idd nice om te lezen, ik houd persoonlijk erg van dit soort verhalen. Het doet me denken aan mijn eigen review over EFOP in Aviationclub welke op http://www.poker-calendar.com staat (gelukkig staan daar niet alleen mijn verhalen maar reviews van o.a. Leo Margets en Pieter de Korver’s trip naar de LAPT.
  Maar ik zeg houd dit soort verhalen er in, erg leuk en vermakelijk.

 5. hoi wub, tot straks on-line,waar je mijn spel veel te veel door hebt.
  Kletoni, Aviation club, wat een ……fransen.speel daar niet graag.Ga jouw revieuw lezen ben benieuwd hoe jij er over denkt.

 6. hoi wub, tot straks on-line,waar je mijn spel veel te veel door hebt.
  Kletoni, Aviation club, wat een ……fransen.speel daar niet graag.Ga jouw revieuw lezen ben benieuwd hoe jij er over denkt.

 7. Onno Zwart is 14e geworden, dus ruim het geld gehaald maar net geen FT. Later vandaag meer info in een nieuwsbericht of update van Yves.

 8. Onno Zwart is 14e geworden, dus ruim het geld gehaald maar net geen FT. Later vandaag meer info in een nieuwsbericht of update van Yves.

 9. Yves, ik was vooraf ook sceptisch maar er schijnt daar vorig jaar een heleboel veranderd te zijn, de entree was bijzonder zullen we maar zeggen maar voor de rest was ik aangenaam verrast

 10. Yves, ik was vooraf ook sceptisch maar er schijnt daar vorig jaar een heleboel veranderd te zijn, de entree was bijzonder zullen we maar zeggen maar voor de rest was ik aangenaam verrast

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.