Vijf vragen aan… Vincent Lucardie

De Bussummer Vincent Lucardie (29) is een van de opvallende namen tijdens deze WSOP. Onder de radar wist hij eerder in Event #20, een $1.000 NLHE event,113e te worden voor $2.971. Tijdens Event #32, een $1500 NLHE event, ging zijn run nog dieper en werd hij 14e voor $30.122. Genoeg reden om hem een paar vragen te stellen in de gelegenheidsrubriek “Vijf vragen aan…”
 
Vincent Lucardie, je bent 14e geworden tijdens Event 32 en je hebt $30.122 gecasht. Ongelooflijk! Kun je kort beschrijven hoe je toernooi ging?
Mijn start was wat stroefjes, maar dat kenmerkt alle kleinere WSOP events aan het begin. Toen ik dubbelde met tegen kwam ik er lekker in. Vanaf dat moment heb ik mijzelf vrij rustig door het toernooi gegrind. Een lekkere call met op aan het einde van dag 1 en een succesvolle bluf halverwege dag 2 gaven mij veel zelfvertrouwen.
 
In het hele toernooi heb ik slechts twee coinflips voor stacks hoeven winnen, ‘echt geluk’ had ik pas op dag 3 nodig toen ik met van won. Toen ik daarna ook nog eens met tegen splitte was elk plaatsje hogerop meegenomen. Alhoewel ik het jammer vind dat ik net geen finaletafel gehaald heb ben ik zeer tevreden met deze diepe WSOP finish.
 
Tijdens dag 3 kwam het grote geld en de bracelet in zicht. Bracht dat een speciale spanning met zich mee? Of bleef het gewoon “one hand at a time” en we zien wel waar het schip strandt?
Het laatste voornamelijk, ik heb vrij weinig spanning gevoeld. Het is uiteindelijk gewoon een pokertoernooi met een heleboel spelers. Bovendien, een toernooi win je niet in één keer, maar in stapjes.
 
Het is je tweede cash tijdens deze WSOP. Speel je vaker dit soort grote toernooien of is het een echte “Going to Vegas, taking a shot Cinderella-story?”
Een beetje er tussenin. Ik speel af en toe dit soort toernooien, maar niet met grote regelmaat. Wellicht komt er nu wat verandering in, maar ik ga niet opeens elke WSOP of EPT spelen. Laten we realistisch blijven 😉
 
Hoe lang blijf je nog in Las Vegas en ben je van plan meer toernooien te spelen?
Het plan was om eind juni terug te gaan, maar ik overweeg nu om er wat weekjes aan vast te plakken. Dit hangt even af of het uitkomt met wat ik in Nederland in de planning heb staan. Afhankelijk van hoe lang ik blijf zal ik zeker nog wat WSOP events gaan spelen.
 
En tot slot, natuurlijk de hamvraag: wat is het geheim achter je succes?
Op het moment zit ik zeer lekker in mijn spel en zijn mijn reads vrij accuraat. Verder geeft de support van de rail mij mentaal enorm veel energie. Met name het WhatsApp-groepsgesprek met vrienden is elke dag weer een feest. En of er verder een geheim achter zit? Ach, enkel goed runnen denk ik 😉
PokerCity Workshops 1000x258

2 Comments

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.