Video: angle shoot bij EPT Grand Final

Een ‘angle shoot’ is een manoeuvre waarbij een speler binnen de regels van het spel meer voordeel probeert te halen door middel van een truc. De trucs zijn geen echt vals spel omdat ze niet tegen de regels zijn, maar ze zijn wel tegen de etiquette van poker en dus niet netjes. Ivan Freitez gaf speciaal voor ons een demonstratie bij de EPT Grand Final in Madrid.
Opvallend is ook de reactie van gerespecteerd toernooidirecteur Thomas Kremser.
 

 
Ivan Freitaz won uiteindelijk het toernooi. Hij versloeg heads-up de Duitser Torsten Brinkmann en won €1.500.000.
PokerCity Workshops 1000x258
Mark 'Kracht Tonen' Roovers is al sinds 2010 verbonden aan PokerCity. De laatste jaren is hij voornamelijk te bewonderen achter de microfoon op onze livestream, met zijn unieke manier van commentaar geven.

25 Comments

  1. En dus geeneens de eerste keer. Dit was dus bij zowel Kremser als die andere speler bekend.

  2. Top reactie van Kremser. Vind alleen wel dat hij Freitez daarbovenop nog een penalty had moeten geven. Dat mag (moet?) namelijk bij een, zoals in dit geval, bewust angle shot.

  3. Daarna zeggen dat je weet dat hij het al 3x deed met de nuts maar toch callen, wel heel slechte call dan hoor.

    Wel heel marginaal van de angleshooter obv.

  4. Ik vind ook dat Kremser een penalty had moeten geven.
    Deze was niet de nuts maar ik vind niet dat je zoiets mag doen..

  5. zal nu wel heel dom klinken maar hoe krijgt hij door eerst raise en erna call te zeggen meer chips??

  6. Wist niet wat dit was toen ik het las, maar toen ik het filmpje zag vind ik het zeer onsympathiek en vind ik die Freitaz maar een vieze gluiperd.

  7. Als dit de zoveelste keer is gewoon diskwalificeren? Smerige honden zijndit soort mensen. 0,0 respect voor de man en ik hoop dat hij vanaf nu alleen nog maar geslowrolled wordt! Bah wat een vuillak!

  8. @rocky en dan zeggen dat je geen engels kan? 😛

    Verder is dit natuurlijk vies. En daarom zeker jammer dat Kremser met de EPT stopt.

  9. @master25: omdat dat stuk vuil nu moet min-raisen en de andere speler denkt dat hij door ‘het per ongeluk’ idee een zwakke hand heeft. Zonder angle had ie de call m.i. ook wel gekregen (tot zo’n 650K), maar dat deze man met deze ‘speelstijl’ blij is met z

  10. Het was pas echt pijnlijk geworden als die andere gozer de river aan het bluffen was en Thomas Kremser niets had gezegd. Dan had hij haast wel moeten re-raisen. Gelukkig reageert Kremser imo zeer correct.

    ik heb het filmpje nu een keer of tien gezien en ik word nog steeds misselijk als ik er naar kijk.

  11. Echt wat een drama gast. Als hij het al 3 keer gedaan heeft bannen voor het aankomende EPT seizoen denk…

  12. wat een negatieve reacties over die gast allemaal. Maar ondertussen lacht hij de ballen uit zn broek, met die 1.5 miljoen!

  13. Ik snap de reacties ook niet zo. Het is niet tegen de regels dus diskwalificeren kan niet. Ik vind het ergens wel iets hebben. Het is in strijd met elke vorm van pokerethiek en alle normen en waarden. Heb er dus geen respect voor en vind het zelf walgelijk. Maar hij maakt gebruik van de mogelijkheden van het spel om 1.5 miljoen te pakken en het zal hem weinig interesseren dat mensen hem een lul vinden.

    Dat vind ik dan wel weer leuk 🙂

  14. Ik snap jullie reactie anders ook niet casev&macboy.
    Wat heeft die angle shoot te maken met de 1.5 miljoen. Hij was er nog lang niet. Hij verdient de titel niet eens.
    @Macboy. Je geeft zelf aan dat het in strijd is met elke vorm van pokerethiek en dat je het wagelijk vind. Waarom zeg je dan dat je de reacties niet snapt van anderen….
    @Casev. Lach jij ook de ballen uit je broek na het kijken van dit filmpje?

  15. Ik ben altijd wat tegendraads en geef wat tegengas. Vragen om een boete is namelijk best dom als het niet tegen de regels is. Verander dan de regels of vraag niet om een boete of diskwalificatie. Dat staat gewoon niet zo slim en daarom schrijf ik wat ik schrijf.

  16. @ Macboy:

    Je hebt een misvatting wat ‘regels’ dienen in te houden. Zelfs als een bepaalde situatie niet exact in de regels beschreven staat, dan nog is er de geest van de regels – de grondgedachte van wat ‘goed’ of ‘fout’ is, danwel moet zijn. En b

  17. Deze angle shoot is zeker tegen de regels, en een missed round penalty voor elke keer dat hij iets vergelijkbaars in dit tournament heeft gedaan is absoluut op zijn plaats hier.

    In de regels staat het volgende:

    POKER ETIQUETTE
    The following actions are improper, and grounds for warning, suspending, or barring a violator:
    ,,,
    Making statements or taking action that could unfairly influence the course of play, whether or not the offender is involved in the pot.

  18. Mogelijk staat ook niet expliciet in de regels beschreven dat je een speler zijn hoofd niet mag afhakken na een verloren pot, of dat je geen bom mag meenemen in je tas. Maar dit doet er niet aan af dat in dergelijke gevallen een straf dient te worden uitgesproken.

    Sorry, maar die vergelijking loopt zo mank dat ik er even wat van moet zeggen. 🙂 Neem aan dat alle misdrijven uit het plaatselijke wetboek van strafrecht wel gecovered zijn in een catch-all “wederrechtelijk gedrag wordt bestraft met uitsluiting)”-achtige regel. En zo niet, dan nog: als je iemands hoofd afhakt is een paar orbits op sit-out waarschijnlijk niet je grootste zorg. 😛

    Dat is dus iets heel anders dan waar het hier om gaat: iets wat verder niet bij wet verboden is, maar overduidelijk binnen de context van een pokertoernooi wél laakbaar is en dus bestraft zou moeten worden. Ook hiervoor zal er waarschijnlijk wel een catch-all regel in de reglementen staan – zoiets als wat Bloody Marvelous zegt, en mogelijk nog eentje over het willens en wetens misbruik maken van de overige regels ten einde oneigenlijk voordeel te behalen. Sowieso heeft Kremser ongetwijfeld de discretionaire bevoegdheid om hier hoe dan ook een penalty uit te delen. Jammer dat hij dat niet doet, verder handelt hij uitstekend.

    Overigens is deze angleshooter niet de slimste, aangezien hij deze truc meerdere keren in hetzelfde toernooi meent te kunnen uithalen en ook nog eens voor het oog van de camera. Daarbij vermoed ik dat zijn opponent de waarheid spreekt als hij zegt dat hij een iets grotere raise waarschijnlijk ook nog wel afbetaald had en dus een minraise ook zonder dit trucje met een crying call had beloond. Dus de man behaalt nog eens weinig tot geen voordeel ook met deze actie (al was dat misschien anders geweest als a) Kremser niks gezegd had en b) de hero een slechtere hand had gehad).

  19. Heb destijds die finaletafel gezien en die Freitez kan totaal niet pokeren. Hij is echt zo debielslecht en totaal respectloos tegen de andere spelers met dit soort moves en fistpumpen vlak voor iemand neus nadat je hem flink hebt uitgezogen. Moet hierbij wel zeggen dat die hele FT daar in monte carlo vol zat met retards echt denk slechtste niveau poker wat ik in jaren heb gezien.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.