PokerCity Strategie: Joris Ruys op weg naar agressief spel

Bekijk hier de tweede strategie video van Joris Ruys op PokerCity. Ons forumlid won al zo’n $150.000 in online toernooien. In zijn tweede video bespreekt Joris handen uit het WCOOP event waarin hij meer dan $90.000 won voor zijn 5de plek.

Check hier het grote interview met Joris Ruys, mocht je dat nog niet gelezen hebben. In het interview vertelt Ruys over een zieke hotrun waarin hij zijn bankroll in één week van $500 naar $100K tilde.
 
Joris: “Ik heb hier een sample gemaakt van een hand history review van mijn 5de plaats in WCOOP Event 60, $215 Buy-in waar ik cashte voor meer dan $90,000. Vlak voor dit toernooi had ik besloten om mijn spel compleet te veranderen, ik ben heel veel van mijn hand history’s gaan reviewen om mezelf een veel agressiever en solider spel aan te meten – en tot nu toe lijkt het erop dat het met een zekere mate van succes is gebeurd.
In deze video maak ik een hoop fouten die veel spelers maken op het moment dat ze proberen hun ABC spel sterker te maken, ik maak naar mijn mening ook een hoop goede plays die jullie hopelijk de potentie van agressief/creatief spelen laten zien.”
 
Hieronder de eerste twee delen van de serie over het WCOOP event. Deel één verscheen al eens op het PokerCity forum.
 
 

 
 

PokerCity Workshops 1000x258

26 Comments

 1. met interesse beide videos bekeken. valt me op dat je standaard minraised. is dit omdat je meerder tafels speelt en dit dan dus makkelijk is, of heb je nog een andere reden? enige opbouwende kritiek: je zegt wel erg vaak *euhm* en persoonlijk houd ik er niet zo van, dat je voornamelijk in de pluralis majesteitis spreekt!
  ben benieuwd naar vervolg!

 2. met interesse beide videos bekeken. valt me op dat je standaard minraised. is dit omdat je meerder tafels speelt en dit dan dus makkelijk is, of heb je nog een andere reden? enige opbouwende kritiek: je zegt wel erg vaak *euhm* en persoonlijk houd ik er niet zo van, dat je voornamelijk in de pluralis majesteitis spreekt!
  ben benieuwd naar vervolg!

 3. `n leuke 2e video Jorizzz. Je legt het helder, en duidelijk uit. Keep up the good work

 4. `n leuke 2e video Jorizzz. Je legt het helder, en duidelijk uit. Keep up the good work

 5. Thanks 🙂

  @ReinZ, ja tegen zwakkere spelers(zwakkere velden) is de minraise mijn standaard – ik heb het hier ook kort in mijn vorige video over gehad maar wat het doet is dat het je 1. een betere prijs op je steal geeft(als je veel handen raised zoals ik maakt dit op de lange termijn een groot verschil) 2. Het laat (vooral slechtere) spelers uit de blinds heel veel callen en dat betekent dat je veel handen in positie tegen zwakkere handen en zwakkere spelers speelt.

  Op de hogere stakes ben ik groter gaan raisen omdat ze daar redelijk correct hun blind verdedigen en het ze meer ruimte geeft mij te 3betten.

 6. Thanks 🙂

  @ReinZ, ja tegen zwakkere spelers(zwakkere velden) is de minraise mijn standaard – ik heb het hier ook kort in mijn vorige video over gehad maar wat het doet is dat het je 1. een betere prijs op je steal geeft(als je veel handen raised zoals ik maakt dit op de lange termijn een groot verschil) 2. Het laat (vooral slechtere) spelers uit de blinds heel veel callen en dat betekent dat je veel handen in positie tegen zwakkere handen en zwakkere spelers speelt.

  Op de hogere stakes ben ik groter gaan raisen omdat ze daar redelijk correct hun blind verdedigen en het ze meer ruimte geeft mij te 3betten.

 7. goede video, zeer interessant!
  Op naar nummertje 3 dat word imo de meest leerzame fase!

 8. goede video, zeer interessant!
  Op naar nummertje 3 dat word imo de meest leerzame fase!

 9. Ik had hem gisteren gekeken had weinig speciale opmerkingen of momentjes dat ik dacht hey, dat doe ik nou heel anders..

  2 niet hele grote handjes met wel imo interessante lijnen om voor iedereen te onthouden om het hoe en waarom was die 99 op 784ccd board..als ik t me goed herinner.

  Toch 1 vraag. Die A8 in de blinds. Flop 678. Als ik zeg lead ipv check?

 10. Ik had hem gisteren gekeken had weinig speciale opmerkingen of momentjes dat ik dacht hey, dat doe ik nou heel anders..

  2 niet hele grote handjes met wel imo interessante lijnen om voor iedereen te onthouden om het hoe en waarom was die 99 op 784ccd board..als ik t me goed herinner.

  Toch 1 vraag. Die A8 in de blinds. Flop 678. Als ik zeg lead ipv check?

 11. Goede video’s interessant om te volgen.

  Die 108 4bet by far interessantste hand.

 12. Goede video’s interessant om te volgen.

  Die 108 4bet by far interessantste hand.

 13. Bedankt XXL, mooi dat jij je er niet te groot voor voelt om mij even op het juiste spoor te zetten.

 14. Bedankt XXL, mooi dat jij je er niet te groot voor voelt om mij even op het juiste spoor te zetten.

 15. heb de beide vids gekeken. mooi om te horen hoe je elke hand beredeneert. Volgende vids ga ik zeker aandachtig bekijken!

 16. heb de beide vids gekeken. mooi om te horen hoe je elke hand beredeneert. Volgende vids ga ik zeker aandachtig bekijken!

 17. Leuke video,

  11.00 speel je KhJh waarbij je de c-bet raist van een zwakkere villain, van deze speler hebben we enkel info dat villain hij check fold op een 332r flop.

  Nu zeg je door de QQ4r flop te raisen er sterk uit ziet dat je eigenlijk 44,KQ,AQ rept. Waarbij ik denk dat je deze handen altijd callt, omdat de spelers in de blinds een fout wilt laten maken met QJ,QT. Ik vraag me af of deze speler, dat realiseert en meer zijn eigen kaarten speelt.

  Met KhJh heb je blockers voor KK,JJ,KQ,QJ, waardoor het minder waarschijnlijk wordt dat de PFR villain een sterke hand heeft op dit board. Door deze flop te raisen wil je villain eigenlijk een hand als TT-55 laten folden en met je equity kun je villain op de turn/river wel vanaf zetten. Maar om villain van AA af te zetten lijkt me wel te optimistisch. Aan de andere kant in de beginlevels met deepe stacks kun je met veel weg komen.

  Ik ben er zelf niet over uit, of ik dit soort spots wil aangaan in de beginfase van het toernooi waarbij het eigenlijk een coinflip is of villain zijn AA fold op de river. Ik neem aan dat je de river ook door blufft Maar misschien heb ik belangrijke informatie gemist.

 18. Leuke video,

  11.00 speel je KhJh waarbij je de c-bet raist van een zwakkere villain, van deze speler hebben we enkel info dat villain hij check fold op een 332r flop.

  Nu zeg je door de QQ4r flop te raisen er sterk uit ziet dat je eigenlijk 44,KQ,AQ rept. Waarbij ik denk dat je deze handen altijd callt, omdat de spelers in de blinds een fout wilt laten maken met QJ,QT. Ik vraag me af of deze speler, dat realiseert en meer zijn eigen kaarten speelt.

  Met KhJh heb je blockers voor KK,JJ,KQ,QJ, waardoor het minder waarschijnlijk wordt dat de PFR villain een sterke hand heeft op dit board. Door deze flop te raisen wil je villain eigenlijk een hand als TT-55 laten folden en met je equity kun je villain op de turn/river wel vanaf zetten. Maar om villain van AA af te zetten lijkt me wel te optimistisch. Aan de andere kant in de beginlevels met deepe stacks kun je met veel weg komen.

  Ik ben er zelf niet over uit, of ik dit soort spots wil aangaan in de beginfase van het toernooi waarbij het eigenlijk een coinflip is of villain zijn AA fold op de river. Ik neem aan dat je de river ook door blufft Maar misschien heb ik belangrijke informatie gemist.

 19. @Maikel, ik zeg ook niet dat het dé optimale lijn is om elke vergelijkbare situatie te ondernemen. Er zijn een aantal factoren die hier in mijn voordeel spreken – 1. We hebben de read dat villian redelijk zwak/nitty is.
  2. Dit is een vrij speciaal toer

 20. @Maikel, ik zeg ook niet dat het dé optimale lijn is om elke vergelijkbare situatie te ondernemen. Er zijn een aantal factoren die hier in mijn voordeel spreken – 1. We hebben de read dat villian redelijk zwak/nitty is.
  2. Dit is een vrij speciaal toer

 21. Leuk dat je dit doet, een paar opmerkingen.

  volgens mij wordt het spannender om te kijken wanneer wij dat balkje met resultaten onderin niet zien… je weet nu al, als kijker, of je wint of verliest en daarmee let ik, merk ik, teveel op het resultaat.

  goed om te horen dat je het ongeveer elke hand oneens bent met je beslissing.. 😉

  en ik zou het, persoonlijk, leerzaam vinden om ook de handen die je fold te zien. Niet te uitgebreid bespreken, maar gewoon doorklikken. wellicht dat er spots bijzitten die ik (of anderen) wel zouden spelen maar jij niet. En folden is ook nogal belangrijk in MTT’s

  keep up the good work

 22. Leuk dat je dit doet, een paar opmerkingen.

  volgens mij wordt het spannender om te kijken wanneer wij dat balkje met resultaten onderin niet zien… je weet nu al, als kijker, of je wint of verliest en daarmee let ik, merk ik, teveel op het resultaat.

  goed om te horen dat je het ongeveer elke hand oneens bent met je beslissing.. 😉

  en ik zou het, persoonlijk, leerzaam vinden om ook de handen die je fold te zien. Niet te uitgebreid bespreken, maar gewoon doorklikken. wellicht dat er spots bijzitten die ik (of anderen) wel zouden spelen maar jij niet. En folden is ook nogal belangrijk in MTT’s

  keep up the good work

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.