ASIAAN: “Ik heb natuurlijk meteen mijn baan opgezegd!”

De Nederlander ‘ASIAAN’ is het gesprek van de dag in de pokerwereld. Hij runt de afgelopen weken heter dan sambal en won op de eerste speeldag van de WCOOP meteen een bracelet. Deze week haalde hij opnieuw een finaletafel waar hij vijfde werd en vannacht haalde hij onder meer de finaletafel van de Big $162. In totaal won onze landgenoot zo’n $400k in slechts twee weken. PokerCity sprak met de 20-jarige Brabander over zijn hotrun.

De nickname ‘ASIAAN’ viel de afgelopen weken regelmatig in de WCOOP recaps op de PokerCity frontpage. De Nederlander haalde vier keer de tweede speeldag van een WCOOP event en schopte het twee keer tot de finaletafel. De overwinning in WCOOP-02 leverde hem niet alleen $231.221,20 op, maar het gaf hem ook het vertrouwen én de ammunitie om door te knallen. Het gevolg was een hotrun om jaloers op te zijn, met onder meer nog een vijfde plaats in WCOOP-44. PokerCity redacteur Mark Roovers ging met ‘ASIAAN’ aan de digitale pokertafel zitten om meer te weten te komen over deze hotrunner.

Speel je professioneel poker?

Ik heb nooit professioneel poker gespeeld. Het was meer gewoon een hobby waar ik wel aan verdiende, school was ik vroegtijdig gestopt vanwege privé omstandigheden. Ik had tot vorige week nog een baan als sushi chef, maar die heb ik natuurlijk meteen opgezegd voor een nieuwe carrièrestart! Mijn baas is een vriend van me en had er begrip voor.

Hoe kom je eigenlijk aan die nickname?
Via mijn neef. Ik heb een Chinese achtergrond.

Hoeveel pokerervaring heb je?
Ik speel al vanaf mijn zeventiende online poker, maar dat mag natuurlijk niet en daar had ik ook problemen mee gehad. Gelukkig werd dat nog vrij gemakkelijk opgelost met een e-mailtje. Dit is eigenlijk mijn eerste WCOOP waarin ik heb gecasht. Daarvoor speelde ik eigenlijk nooit $215 buy-in toernooien, maximaal $109. Dat $215 toernooi was dan ook gewoon een shotje.

Wat heb je gedaan om beter te worden in poker?
Ik heb strategieartikelen gelezen en heb veel bekende spelers geraild. Ik keek vaak mee met onder meer ‘padjes’, ‘LoneHixx’, ‘uaredead lol’ en ‘UhhMee’. Dat vind ik echt goede spelers. Ik heb bovendien de laatste geleerd om bad beats te accepteren en om te gaan met tilt.

Wat moeten we eten om zo goed te runnen als jij?

Sushi! Vroeger at ik iedere week wel Sushi, maar nu ik zelf Sushi rol wel minder vaak.

Slaap je wel goed tijdens de WCOOP?
Nouja, ik probeer het natuurlijk wel maar dat gaat lastig als je vaak dag twee haalt haha. Ik vond eerst sessies van zes uur al lang, nu zit ik ineens 16 uur achter elkaar te spelen.

Kun je iets vertellen over je poker opstelling? Gebruik je software zoals Hold’em Manager?

Ik speel altijd gewoon op mijn laptop en gebruik geen Hold’em Manager, daar word ik gewoon gek van. Ik heb ook maar één beeldscherm, dat ben ik zo gewend en zo speel ik ook gewoon het beste. Ik maak ook maar heel soms notities.

Je speelt agressief en onbevreesd, ben je niet zenuwachtig aan zo’n finaletafel?

Ik zie mezelf als tight-agressive, maar ik vind dat je als pokerspeler bereid moet zijn om all in te gaan. Ik voelde me ook totaal niet zenuwachtig op dat moment het was een softe finaletafel. Alleen de showdowns vond ik natuurlijk wel spannend.

We zagen je ook meteen aanschuiven bij de highstakes cashgames. Gaan we dat vaker zien, of was dat een shotje om de overwinning te vieren?
Nee het was puur uit nieuwsgierigheid. Ik heb er wel wat aan verloren (red: ASIAAN verloor $45.562 in 484 handen) en me ook uitgeschreven voor de hoge limieten. Het was een dure les voor me.

Lees je ook de topics over je hotrun op het PokerCity forum?
Ja, ik lees al heel lang mee op PokerCity, maar ik voel nooit zo de behoefte om te reageren. Als iemand trouwens mijn Stars-account wil kopen, kost dat $1 miljoen dollar haha (in reactie op een forumtopic).

Hoe reageerde je omgeving er op dat je zoveel geld gewonnen had?
Ik heb het nog niet tegen veel mensen verteld. Mijn ouders reageerden wel verbaasd, zij weten niet beter dan dat poker gokken is. Ze waren wel blij voor me, maar ze weten dan ook nog niet dat ik mijn baan heb opgezegd.

Wat ga je met het geld doen?

Waarschijnlijk een auto kopen. Niet zo uitbundig ofzo maar gewoon een Volkswagen Sciroco of iets wat er op lijkt. Ik wil ook wat geld investeren en het geld gebruiken om nog meer te pokeren. Bij de Breda Series Of Poker ga ik nu ook zoveel mogelijk events spelen. Eerst kon ik alleen het €550 toernooi spelen vanwege werkverplichtingen, maar nu ga ik natuurlijk lekker knallen!

PokerCity Workshops

7 Comments

  1. Sorry mensen, ik deed er wat langer over dan de concurrent maar lever niet graag half werk af. 😉

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.