Actie in Kiev! met Yves Molin

Yves Molin woont in Thailand en struint in Azië (en ver daarbuiten) de cashgames en grote toernooien af. Op PokerCity vertelt hij over zijn avonturen aan de andere kant van de wereld. Dit keer is Yves in het ijskoude Kiëv voor de Russian Poker series.

Yves Molin is ondernemer geweest in Amsterdam. Hij investeerde wel eens in Azië, waar hij een paar jaar geleden ook is gaan wonen. In Pattaya, Thailand, werd hij onbedoeld pokerpro. Inmiddels is hij eigenaar van het Samui Beach Resort en probeert hij wat minder te pokeren. Yves Molin werd in 2008 tweede in de €2500 freeze-out bij de MCOP en won daarmee €96.990.

Hallo Holland,

De Pokerstars-bingo, brengt me deze keer naar KIËV. Gelukkig maar want ik was al bijna in Peru terechtgekomen met zo’n 3x Turbo.

Rusland dus, of nouja tegenwoordig Oekraïne…. Roebels hebben ze daar niet meer, ze hebben nu een eigen munt de hryvnia (UKH).

De mogelijkheden van het internet zijn helemaal top tegenwoordig! Ik heb al vanuit Azië mijn vlucht én hotel in Kiëv geboekt. In mijn resort op Koh Samui heb ik ook nog een Russische klant aangesproken want ik ben daar nog nooit geweest. Ik wilde dus wel weten wat ik er allemaal van kon verwachten maar die Rus kon me niet veel meer vertellen dan dat het er koud zou zijn. Pffff dat snap ik zelf nog wel. Die Russen spreken gewoon slecht hun talen, daar had ik in Kiëv later ook behoorlijk last van.

In hetzelfde blok als mijn Hotel is de pokerroom en de bekende Buddha Bar. Het hotel lijkt nergens op maar de pokerroom is erg mooi. Het is een grote ruimte , alleen voor poker, met een restaurant en een bar/zit gedeelte, gewoon mooi en goed. Grote plasma schermen rondom en een hele mooie koepel in het dak, glas dat van tijd tot tijd van kleur veranderd. Geeft een heel ruim en goed gevoel.

Zoals bij die overval in Berlijn zal het hier niet gebeuren, iedereen moet door een poortje en er staan twee politieagenten in een autootje voor de deur. Arme agenten met hun Lada en dat terwijl hier de Duitse automerken in overvloed zijn. Ik zie de Lada al achter zo’n Mercedes aan gaan!

Het $3000 RPS toernooi
265 deelnemers en een eerste prijs van ongeveer $180k met een hele mooie structuur. In Macau zat ik na 4 uur spelen al in de push/fold modus. Hier op de tweede dag nog steeds niet. Je hebt veel ruimte om te kunnen spelen, ik begrijp dat ze zelfs de 60 minuten durende levels vanaf level 13 naar 75 minuten levels gaan brengen.

De Russen zijn allemaal erg aardig tegen de buitenlanders. Ze helpen hun medespelers en vertalen aan de tafel, erg sportief. Dat hoef je in Frankrijk niet te proberen. Russen hebben toch hun eigen speelstijl. Het lijkt erg op cashgamen: bijna elke hand gaat tot de river en daar wordt bijna elke riverbet betaald.
Raar spel, bluffen heeft geen zin. Ze betalen bijna alles, dat wordt dus erg saai. Maar ik heb geen keus en besluit dus maar op handen te wachten. Dat gaat vrij goed. Ik krijg het imago van superrock, maar krijg toch wel gewoon afbetaald, snapt U het nog?

Zo kwam ik dag één wel door maar ben vandaag in dag 2 alsnog gebust. Het zat er gewoon niet in. Mijn beste hand van de dag was pocket boeren. Ik zal jullie niet vervelen met de bekende suck-outs. Ik ben wel tevreden over mijn spel. Het liefst speel ik natuurlijk ook iets creatiever maar af en toe kan je niet anders dan wachten, je moet je nu eenmaal aanpassen aan de tafel.

Maar wat jullie vast wel graag willen lezen is het datgene wat het allerleukste is aan Kiëv namelijk de dames! Vrijwel allemaal goed gekleed. Kaplaarzen, stretchbroeken, sexy topjes en de dames hebben een gemiddelde lengte van 180 cm. Pitboss zou het hier wel leuk vinden. Ikzelf ben 155 cm gewend in Thailand. Maar ik moet me aanpassen aan de pokertafel en dus ook aan de dames!

Ben gisteren met een andere Nederlander uit Waalwijk naar de Buddha club geweest, naast de pokerroom. Het is een prachtige lounge bar: Een beetje zoals Jimmy Woo met zebra-printen en de lounge style.

Top design met bijpassende prijzen. 10 euries voor een lauwe Heineken maar de aanwezige dames en het interieur maken heel veel goed. Na de prijzen van de dames gehoord te hebben, zijn ik en ‘Waalwijk’ maar in een hoekje gaan zitten en gezellig over pokeren gaan praten. Het ene na het andere fotomodel liep langs, dus erg diepzinnig werd het niet het allemaal niet.

Waalwijk en zijn Duitse vriend speelden nog in het pokertoernooi toen ik in level 11 eruit vloog, ben benieuwd of hij nog wat kan betekenen, volgende week vliegen ze samen naar de NAPT in Amerika. Voor mij zit het er weer op, vrijdagnacht moet ik om 05.00 uur op. Ik vlieg namelijk meteen weer door naar Venlo! Als je me daar dus tegenkomt, zal ik wel niet helemaal fris wezen.

Waarschijnlijk pak ik ook nog even Namur en Rotterdam erbij en dan weer snel naar Koh-Samui. Daar schijnt door het slechte weer een noodtoestand te zijn. Boten en vliegtuigen gaan niet meer, ikzelf heb ook al 4 dagen geen contact meer met ze. Ik hoop maar dat het resortje er straks nog staat.

Ik zie jullie in Venlo!

Yves

Eerdere avonturen van Yves lees je hier.

PokerCity Workshops

30 Comments

 1. Leuk stukkie Yves! Alleen kwam dit een beetje raar over: Vrijwel allemaal goed gekleed. Kaplaarzen, stretchbroeken”

  Hoe kunnen vrouwen in kaplaarzen nou goed gekleed zijn?

 2. Leuk stukkie Yves! Alleen kwam dit een beetje raar over: Vrijwel allemaal goed gekleed. Kaplaarzen, stretchbroeken”

  Hoe kunnen vrouwen in kaplaarzen nou goed gekleed zijn?

 3. Succes in Kiev!
  LMFAO :
  QUOTE Yves; Na de prijzen van de dames gehoord te hebben, zijn ik en ‘Waalwijk’ maar in een hoekje gaan zitten en gezellig over pokeren gaan praten.

 4. Succes in Kiev!
  LMFAO :
  QUOTE Yves; Na de prijzen van de dames gehoord te hebben, zijn ik en ‘Waalwijk’ maar in een hoekje gaan zitten en gezellig over pokeren gaan praten.

 5. Succes in Kiev! ? Venlo dus. Was helemaal van slag over die fotomodellen 😀

 6. Succes in Kiev! ? Venlo dus. Was helemaal van slag over die fotomodellen 😀

 7. Lol. Mooi verhaal Yves. Nu ben ik stiekem wel benieuwd naar de prijs van die dames 🙂 Vast meer dan die paar thaise baht die je gewend ben :p

 8. Lol. Mooi verhaal Yves. Nu ben ik stiekem wel benieuwd naar de prijs van die dames 🙂 Vast meer dan die paar thaise baht die je gewend ben :p

 9. Hoi Mannnen,

  Ik zit op mijn hotel kamertje, straks weer naar de boedha bar !

  Tja pannini,ik vind dat goed gekleed, maar ja ik val natuurlijk op een bepaald slag.
  Dat waren behoorlijke prijen, janner & casev !
  Ik ben natuurlijk de thai prijzen gewend, dit is niet leuk meer.

  Waalwijk gaat goed , hij zit bijna in het geld nog 43 spelers 26 betaald $5300, hij zit op average.
  Waalwijk mag straks de biertjes betalen.

 10. Hoi Mannnen,

  Ik zit op mijn hotel kamertje, straks weer naar de boedha bar !

  Tja pannini,ik vind dat goed gekleed, maar ja ik val natuurlijk op een bepaald slag.
  Dat waren behoorlijke prijen, janner & casev !
  Ik ben natuurlijk de thai prijzen gewend, dit is niet leuk meer.

  Waalwijk gaat goed , hij zit bijna in het geld nog 43 spelers 26 betaald $5300, hij zit op average.
  Waalwijk mag straks de biertjes betalen.

 11. Welke maat is 1,80 Yves? Overigens is het zo dat de Jimmy Woo op de Buddha Bar lijkt Yves. Nu niet de boel omdraaien.

  De halve wereld overvliegen voor een potje poker en dan zeuren over prijzen en lekker in een hoekje zitten in Kiev en het niet diepzinnig laten worden. Rare jongens die pokerspelers.

 12. Welke maat is 1,80 Yves? Overigens is het zo dat de Jimmy Woo op de Buddha Bar lijkt Yves. Nu niet de boel omdraaien.

  De halve wereld overvliegen voor een potje poker en dan zeuren over prijzen en lekker in een hoekje zitten in Kiev en het niet diepzinnig laten worden. Rare jongens die pokerspelers.

 13. Helemaal gelijk pitboss, …..schrok gewoon even na thailand, voor die prijzen neem ik daar een half dorp mee naar huis.
  En ja de maat is de hoogte van de dames, zal ook wel door de hoge hakken komen, maar wat een vrouwen, ben dan ook nog eens terug gegaan, en zal er morgen avond ook wel weer zitten.
  Foto’s van de dames zitten in het prive archief , fruithof.

  Waalwijk is door en met nog 36 spelers en 27 geld , zal hij met zijn average stack wel in het geld komen.
  Als goede brabander zal hij dat toch wel in de buddha gaan vieren.

 14. Helemaal gelijk pitboss, …..schrok gewoon even na thailand, voor die prijzen neem ik daar een half dorp mee naar huis.
  En ja de maat is de hoogte van de dames, zal ook wel door de hoge hakken komen, maar wat een vrouwen, ben dan ook nog eens terug gegaan, en zal er morgen avond ook wel weer zitten.
  Foto’s van de dames zitten in het prive archief , fruithof.

  Waalwijk is door en met nog 36 spelers en 27 geld , zal hij met zijn average stack wel in het geld komen.
  Als goede brabander zal hij dat toch wel in de buddha gaan vieren.

 15. Hey Yves, je bent wel druk met geven van interviews en schrijven van stukjes. Leuk om te lezen. Aanpassen gaat makelijk he 🙂
  Hopelijk gaat alles goed op Koh Samui zag ze vanmiddag even online op MSN maar geen antwoord. Wie weet zie ik je nog wel in Amsterdam. Suc6 in Venlo.

 16. Hey Yves, je bent wel druk met geven van interviews en schrijven van stukjes. Leuk om te lezen. Aanpassen gaat makelijk he 🙂
  Hopelijk gaat alles goed op Koh Samui zag ze vanmiddag even online op MSN maar geen antwoord. Wie weet zie ik je nog wel in Amsterdam. Suc6 in Venlo.

 17. Leuk stuk, good luck weer Yves. En als je op Skype bent, heb nog wat vragen over Thailand, lijkt me wel wat voor de zomer 🙂

 18. Leuk stuk, good luck weer Yves. En als je op Skype bent, heb nog wat vragen over Thailand, lijkt me wel wat voor de zomer 🙂

 19. Succes in Kiev, Yves..

  Laatste keer dat ik er was vielen de prijzen trouwens wel mee 😉

  De keuze was toen reuze in de ‘River Palace’

 20. Succes in Kiev, Yves..

  Laatste keer dat ik er was vielen de prijzen trouwens wel mee 😉

  De keuze was toen reuze in de ‘River Palace’

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.